ISTRA INFO COVID-19 X  

IGG Istria Gourmet Guide

Istria Gourmet Guide

Gornja Istra

Tour 1
Svjetionik - putokaz kroz gourmet doživljaje
Rasplamsajte ljubav upoznavajući Savudriju i njezin svjetionik, ali i okusne pupoljke. Uz popularne Dane švoja i brojne gastronomske evente koji se nude u sjeverozapadnom dijelu Istre, vaše će nepce doživjeti pravi gastro vatromet.

Tour 2
Gourmet avantura sjeverozapadnom Istrom
Začinite avanturu kroz idilične i zavojite putove sjeverozapadne Istre, kraljicom proljeća, šparogom. Brojna jela, od fritaja i rižota do slatkih deserata, najbolji su način da upoznate ovu iznimnu samoniklu biljku.

Tour 3
Umag: gourmet gem, set, meč
Osim vrhunskih mečeva u kojima sudjeluju ponajbolji svjetski tenisači, Umag obiluje i mnoštvom gurmanskih mogućnosti. Dani školjaka, jadranskih lignji, kao i oni posvećeni gljivama, prilika su da provjerite na koje se sve razne načine ove iznimne namirnice mogu pripremiti.

Tour 4
Itinerar novigradske kapešante
Pitoreskna novigradska luka, mandrač, uokvirena šarenim srednjovjekovnim kućama, pruža brojna gastronomska iznenađenja. Ovdje neizostavno morate zastati i kušati kapešantu iz novigradskg akvatorija, proglašenu najboljom na svijetu, upravo zbog posebnosti ovog mjesta na kojem se miješaju slatka i slana voda.

Tour 5
Četiri zemlje za četiri doživljaja
U ovom jedinstvenom kraju u kojem se četiri zemlje stapaju, nastaju neka od najboljih istarskih vina. Istarskoj malvaziji, ponosnoj vinskoj kraljici, elegantnoj i voćnih nota, Brtonigla je posvetila i cijeli festival.

Tour 6
Muškat momjanskih mušketira
Kušajte momjansku perjanicu, muškat, koji će vas jednostavno oboriti s nogu. Momjanski je muškat ujedno i prvo vino u Hrvatskoj kojem je dodijeljena oznaka izvornosti nakon ulaska u Europsku uniju.
 
Tour 7
Veli Jože i teran
Dva istarska giganta oduševit će svakoga tko se usudi upoznati ih, a to možete učiniti u Motovunu! Dani Velog Jože, najpoznatijeg istarskog diva, idealna su prilika za ulazak u svijet mašte, dok će vas na svakom koraku motovunskim krajem oduševljavati teran, rubinski crveno istarsko vino.

Tour 8
Itinerar srednjovjekovnih gradića
Smješteni na vrhovima brežuljaka, istarski srednjovjekovni gradići odišu čarobnom aurom. Utkan u tla uokolo romantičnih gradića, tartuf, ta poznata gastronomska delicija, zasigurno doprinosi njihovoj mističnosti. Sve priče o tartufima doznat ćete u brojnim restoranima.

Tour 9
Buzet - grad tartufa
Tartuf, taj moćni podzemni afrodizijak, najbolje ćete upoznati u Buzetu, gradiću na samom sjeveru Istre. Sve njegove tajne možete otkrivati za vrijeme Dana tartufa, kada Buzećani slave ovu dragocjenu poslasticu, a zadivit će vas i gigantska fritaja spravljena s više od 2000 jaja i čak 10 kilograma tartufa!

Prikaži