IGG Istria Gourmet Guide

Istria Gourmet Guide

Poreč

Tour 10
Stazama Eufrazijane
Veličanstvena Eufrazijeva bazilika na UNESCO-vom je popisu kulturne baštine, a uz zadivljujuće mozaike Poreč i njegova okolica nude pregršt gastronomskih punktova. Kušajte ekstradjevičanska maslinova ulja, izvrsna vina ili se jednostavno prepustite delicijama kreativnih šefova vrhunskih restorana.

Tour 11
Astro-gastro!
Postoji li nešto romantičnije od zvijezda i pjenušca? Ovdje, u Istri, spajaju se u zajednički doživljaj! Posjetite zvjezdarnicu nedaleko Višnjana i pogledajte zvijezde na način na koji dosad niste. Potom, da doživljaj bude potpun, zaputite se obližnjim vinskim cestama i kušajte odlične istarske pjenušce.

Tour 12
Itinerar Parenzanom
Parenzana je stara istarska pruga koja je spajala Poreč i Trst, danas pretvorena u atraktivnu pješačku i biciklističku staza. U Vižinadi se mogu vidjeti prekrasne srednjovjekovne freske koje ukrašavaju tamošnje crkvice, a lokalni vinari proizvode vina vrhunske kvalitete.

Tour 13
Priče iz Limskog kanala
Vrsar i Funtana dva su dragulja zapadne obale Istre, a u njihovoj blizini nalazi se i Limski kanal - djelić netaknute prirode koji oduševljava svojom ljepotom. Upravo se ovdje uzgajaju ribe i morski plodovi, poput kamenica, školjaka od kojih se pripremaju vrhunski specijaliteti.

Prikaži