ISTRA INFO COVID-19 X  

Chefovi i predavači

Chef Graziano Caccioppoli


Maxi, Michelin*
Hotel Capo la Gala
Vico Equense
www.hotelcapolagala.com

» IGF 2019 Masterclass: Lijepo i dobro... kvaliteta u raju!

 

Želja za kuhanjem kod njega je uvijek postojala, a njegovo prvo sjećanje na kuhanje vezano je za kuharsku jaknu, bijelu, stvarnu, ozbiljnu; na poklon ju je dobio od majke za prvi radni dan u Sorrentu, u Marini Grande, gdje je odmah shvatio da će život posvetiti kuhanju. Imao je samo 16 godina kada ga je radoznalost dovela do slastičarstva koje se razvilo u pravu strast.

U Positanu je naučio tajne tradicionalnog napuljskog slastičarstva, ali savjet "Don Alfonsa" naveo ga je da poželi nešto što mu je postalo jasno tek kad je ušao u kuhinju: kreativnost, profinjenost, ravnoteža i postojanost.

Dvije godine kasnije upoznao je chefa Antonina Cannavacciuola koji je najviše utjecao na njegov profesionalni rast. Tako je počeo poslovni i prijateljski odnos koji je trajao punih pet godina uz chefa s kojim je postizao vrhunske rezultate: i titulu za “Najboljeg chefa za slastice” koji mu je dodijelio vodič “Identità Golose” i drugu Michelinove zvjezdice osvojio je 2009. godine.

Nostalgija je rasla tijekom godina koje je provodio daleko od kuće, a taj ga je osjećaj i vratio u Kampaniju gdje je upoznao mladog chefa zahvaljujući kojem je upoznao obitelj Acampora. Nakon iskustva na Sardiniji, upoznao je chefa Enrica Cerea iz restorana „Da Vittorio“, ponosnog vlasnika tri Michelinove zvjezdice u Brusaportu kod kojeg je radio tri godine. Obitelj Cerea prenijela mu je strast i umijeće dobrodošlice, njihovu karakterističnu osobinu; sposobnost održavanja vrlo visoke razine usluge gdje se klijent osjeća kao sastavni dio obitelji.

Budući nije baš poznavao tržište van talijanskih granica, zadovoljstvo mu je bilo prihvatiti izazov i raditi u privatnoj strukturi u Varni, u Bugarskoj, ali se još jednom, u želji za uključenjem, vratio u Italiju u “Relais blu”, gdje je, uz pomoć chefa Roberta Allocca, usavršio svoja znanja i vještine.

Ambiciozan i dinamičan po prirodi, odlučuje se preseliti u Japan, u Kyoto, kako bi surađivao s chefom Miurom Masaikom iz restorana Mizuki koji mu je duboko i tiho prenio fascinantne aspekte njegove kulture: poštovanje, osjetljivost, slatkoću, potrebno promišljanje i ljubav prema estetici.

Konačno, restoran Capo La Gala za njega obuhvaća sve osobine i kvalitete njegove zemlje: eleganciju, rezerviranost, šarmantnost i čarobnost. Osim obuke i izazovnog iskustva koje je stekao jedne zime u Carltonu u St. Moritzu, chef je u ovom restoranu tri godine i čvrsto vjeruje da ima prostora za rast sve dok ima jasnu ideju o budućim projektima. Svaka osoba koju je sreo na svom putovanju obogatila ga je dijelom koji je doprinio tome da njegova vizija kuhanja bude sve ležernija i cjelovitija, a čije tajne namjerava podijeliti s nama.

Prikaži