ISTRA INFO COVID-19 X

Ograničenje potrošnje vode u Istri

Redukcija vode u Istri

[Ažurirano: 29/08/22]

Opozvana je Odluka o redukciji korištenja pitke vode na području Istarske županije zbog povoljnije hidrološke situacije.

 

Dragi posjetitelji Istre,

od ponedjeljka 18. srpnja 2022. zbog nepovoljne hidrološke situacija na području Istarske županije uvode se prve mjere ograničenja potrošnje pitke vode.

Klimatske promjene bitno utječu na naš život, ali naše svakodnevno ponašanje može utjecati da se njihovi negativni efekti znatno umanje. Istra je već više od godine dana bez obilnijih kiša pa opskrba pitkom vodom postaje sve veći izazov.

Uz poziv svim stanovnicima i posjetiteljima Istre na racionalno trošenje vode, uvodi se i nekoliko obaveznih mjera redukcije zbog sušnog razdoblja u kojem se nalazimo.

Zabrana korištenja pitke vode u Istri
odnosi se na sljedeće aktivnosti:
- zalijevanje zelenih javnih i privatnih površina (ne odnosi se na poljoprivredu)
- pranje javnih površina, ulica i trgova, osim površina tržnica i ribarnica.

Poziv na štednju vode
Pozivamo vas da, gdje god je to moguće, pokušate smanjiti potrošnju vode kako bi zajedničkim snagama lakše dočekali poboljšanje hidrološke situacije na našem poluotoku.

Poziv na štednju i određena ograničenja, mjere su koje se preventivno poduzimaju kako bi se osigurala stalna i sigurna opskrba pitkom vodom u narednom periodu. Na taj način možemo izbjeći moguće probleme s vodoopskrbom uzrokovane višom silom, i uvođenje eventualnih dodatnih mjera.

Zahvaljujemo se na razumijevanju i suradnji, s nadom da ćete i nadalje nesmetano uživati u vašem odmoru i zabavnim danima koji su pred vama!

Vaša
Turistička zajednica Istarske županije


»» Redukcija vode u Istri [letak/pdf]
»» Water reduction in Istria [leaflet/pdf]
»» Wasserreduktion in Istrien [Flugblatt/pdf]
»» Riduzione dell'acqua in Istria [opuscolo/pdf]

Prikaži