Istarski festival pašte

Pašta i još svašta!

Nakon vina, ulja, pršuta i sira došao je red na tradicionalnu paštu naših krajeva. Manifestacija koja se održava u Žminju, događaj je koji će istaknuti zasluženo mjesto pašti odnosno tjestenini u istarskoj gastronomiji. Promocijom i održavanjem, nastoji se sačuvati i njegovati lokalna tradicija te potaknuti zaštita i vrednovanje autohtonih tjestenina kao i podržati lokalne proizvođače na ustrajnost u njezinu očuvanju i kreativnost u razvoju novih proizvoda.

Na pjaci Zad Kaštela, specifičnom prostoru iza stare crkve Svetog Mihovila, pod starim kestenima osvanut će gastro događaj kojim se nastoji spojiti tradicionalno i suvremeno u istarskoj kuhinji. Na rustikalnim štandovima i prigodno uređenom kuhinjom te ugodnim ambijentom osvijetljenim lampionima i svijećama, uživajte, degustirajte i kupite, tjesteninu, umake, sireve i ono "svašta" što vas podsjeća kad kažemo "pašta".

Bogat i raznovrstan program, od gastro showa, radionica izrade pašte, dječjih radionica do prezentacije novih i tradicionalnih receptura, zadovoljit će svakog posjetitelja. Saznat ćete novitet ili tajnu vrhunskih majstora, a možda samo dobijete novu ideju koju ćete zavoljeti i koristiti u vlastitoj kuhinji.

» FB_FestivalPaste

Prikaži