ISTRA INFO COVID-19 X  

Legends Team Cup

Legends Team Cup dolazi u Istru

Na pomolu novo i uzbudljivo ATP prvenstvo:
LEGENDS TEAM CUP PO PRVI PUTA U HRVATSKOJ

Istra će ove sezone svoje goste dočekati novim, izuzetnim i uzbudljivim svjetskim događajem: Turistička zajednica Istarske županije u suradnji sa švedskom tvrtkom Top 12 Group priprema jedinstveni sportski spektakl!

Veličanstvena pulska Arena ugostit će prestižni event Legends Team Cup - ATP Champions Tour na kojem će nastupiti svjetske teniske legende ATP-a.

Mjesto događaja nije slučajno odabrano jer je rimski amfiteatar u Puli već imao priliku biti domaćin nizu fantastičnih evenata, a pokazao se i kao idealna kulisa za sportska nadmetanja. U Areni je održan nezaboravan hokejaški spektakl, a 2019. godine Turistička zajednica Istre organizirala je susret nogometnih legendi - bavarskog diva FC Bayern Münchena i naših Vatrenih.

Antički amfiteatar sada će po prvi puta u svojoj dugoj povijesti postati i tenisko igralište za spektakularni sportski događaj Legends Team Cup - ATP Champions Tour koji će se održati od 1. do 3. kolovoza 2022. godine.

„Nakon hokeja na ledu 2012. godine, potom nogometne utakmice legendi, u kolovozu nas očekuje još jedan sportski spektakl u pulskoj Areni: teniski meč ATP legendi. Drago mi je što iza ove sjajne ideje, koja će rezultirati odličnom promocijom Istre stoji Turistička zajednica Istarske županije. Istra je nesumnjivo svjetski turistički brend, što smo potvrdili i tijekom dvije teške pandemijske godine, jer smo se dobro nosili krizom i bili sigurna destinacija. Ono što nam je u te dvije godine sigurno nedostajalo su veliki eventi, bilo zabavni, kulturni ili sportski, stoga se svi radujemo prvim danima kolovoza. Organizatorima puno uspjeha u nastavku priprema i vidimo se na tenisu!", izjavio je ovom prilikom istarski župan Boris Miletić.

„Grad Pula svesrdno je prihvatio prijedlog da se Legends Team Cup - ATP Champions Tour održi od 1. do 3. kolovoza u pulskoj Areni. Ovaj jedinstveni sportski spektakl, na kojem će nastupiti svjetske teniske legende ATP-a, itekako je dobrodošao za promociju našeg grada. Iz perspektive destinacija u kojima su nastupali bivši tenisači svijeta, Pula je mali grad, a održavanjem spektakularnog Legends Team Cupa svrstat će se na mapu velikih teniskih odredišta. Pulska Arena po prvi puta postat će tenisko igralište što će biti izniman sportski, ali i atraktivan turistički događaj", istaknuo je Filip Zoričić, gradonačelnik Pule.

„Organizacija Legends Team Cupa bit će još jedna potvrda da tako veliki i značajni eventi/spektakli trebaju Istri i Puli jer je koloseum u Puli jedinstvena pozornica za tako važna događanja. Osim što će na turniru nastupiti 12 svjetskih teniskih ikona, očekujemo veliki broj tzv. UHNWI (Ultra high net worth individuals) od kojih većina nikad nije posjetila Istru i Hrvatsku", zaključio je direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević, nadodavši da će to biti izuzetna prigoda za promociju Istre i Pule probranoj klijenteli.

Osnivač Legends Team Cup - ATP Champions Toura je švedska Top 12 grupa koja turneju organizira u suradnji s teniskim organizacijama ATP i ATP Champions Tour.

 

[19/05/2022]

 


O natjecanju

Direktor turnira: Željko Franulović

Prikaži