Top news

Istra ecoxperience: sve eko iz Istre

Priroda, kultura, tradicija i ljudi važan su aspekt zelenog turizma, a knjižica Istra ecoxperience objedinila je certificirane eko sadržaje i ponudu Istre - od zaštićenih područja, eko muzeja i tematskih parkova, do smještajne ponude, zelenih plaža i manifestacija koje njeguju ovu filozofiju.

Nastala s ciljem očuvanja prirodnih i kulturnih resursa Istre, podizanja svijesti o potrebi zaštite prirode, unapređenju života lokalnih zajednica, ali i poticanja novih poslovnih mogućnosti poštujući načela održivog razvoja, brošura nudi uvid u brojne eko-prijateljske sadržaje: ekološke proizvođače i njihova ekstra djevičanska maslinova ulja, vina, piva, voće i povrće, proizvode od lavande, brašna i žitarica, meda i drugih pčelinjih proizvoda. U njoj ćete pronaći i smještajne adrese koje posjeduju neku od eko markica, punionice za e-vozila i e-bicikle te eko-prijateljske aktivnosti i manifestacije.

Brošuru je priredio Upravni odjel za turizam Istarske županije, a nastala je na temelju dokumenta Zeleni plan Istarske županije te prema načelima održivog razvoja koje Istra promovira.

Zanimljivo izdanje možete prelistati u hrvatsko-talijanskoj ili englesko-njemačkoj varijanti. Ugodno čitanje!

»» Hrvatski/Italiano [pdf]
»» English/Deutsch [pdf]


Istrien Magazin: Turistički vodič za ljubitelje Istre

Forbes.com:10 Favourite Restaurants Of 2022

Avionom iz Züricha do Pule u zimskom periodu

Vinistra najavila En primeur u Zagrebu 12. veljače

Merian: Ukusni tartufi, najbolja vina i hoteli s karakterom

Valamar Riviera proslavila 70 godina uspješnog poslovanja

Pronađite inspiraciju za zimske vikende u Istri

Održana dodjela nagrada Zlatna koza - Capra d'oro 2023

50 Top Italy: Agli Amici Rovinj na prestižnom popisu

Prikaži