Top news

Istra u Falstaffovom specijalu: Užitak ukusne raznolikosti

Jedan od najcjenjenijih austrijskih kulinarsko-turističkih časopisa, kultni Falstaff, objavio je posebno tiskano izdanje posvećeno Istri!

Nakon gotovo tri mjeseca pregovora i isto toliko rada na samom projektu, konačno je svjetlo dana ugledalo posebno izdanje Falstaffa: Istrien Spezial.

Ovaj veliki projekt u cijelosti posvećen Istri na gotovo 150 stranica realiziran je u sinergiji Turističke zajednice Istarske županije i hotelskih kuća Valamar, Maistra i Arena Hospitality Group uz suradnju s PR agencijom ART Redaktionsteam iz Salzburga.

To je iznimna vijest za Istru i Hrvatsku tj. njenu promociju na tržištima njemačkog govornog područja, jer se radi o jednoj od najcjenjenijih lifestyle revija koja se prvenstveno bavi temama vezanim uz hranu, vino i turizam, a „konzumiraju“ je mahom čitatelji dubljeg džepa i značajnog intelektualnog profila.

Falstaff Magazin poznat je po izvještavanju o kulinarstvu, uključujući recenzije restorana, sljubljivanju hrane i vina, recepte i intervjue s poznatim kuharima i sommelierima te pruža detaljan pregled na međunarodnu gastronomsku scenu, ističući najnovije kulinarske trendove te stavljajući na radar ponajbolje turističke destinacije svijeta.

Uz svoju tiskanu publikaciju, Falstaff Magazin je prisutan i online putem web stranice koja sadrži članke, recenzije i dodatni sadržaj. Časopis također organizira evente posvećene degustaciji vina, kulinarske festivale i dodjele nagrada kojima se slave izvanredna postignuća u industriji hrane i pića.

Riječ je o glamuroznom specijalu koji uključuje čak 148 stranica privlačnog sadržaja s najboljom ponudom koju regija nudi.

Istrien Spezial
Fokus ovog posebnog izdanja posebno je na okusima zemlje, ali isto tako i na okusima iz mora. Posebna pažnja posvećena je našim najznačajnijim adutima: ekstra djevičanskom maslinovom ulju, tartufima, vinu, proizvodima iz mora. Mi smo također inzistirali da se stavi naglasak na istarske destinacije, na uspješno repozicioniranje cijele destinacije sa osvrtom na održiv i odgovoran razvoj. Željeli smo čitateljima Falstaffa dati do znanja da brinemo o održivom i odgovornom razvoju, da želimo sačuvati naše zelene površine, šume, more, da želimo unaprijediti protokole e-mobilitya, dekarbonifikacije te da nastojimo ostaviti što manji footprint na naš planet.

Također, dali smo jedan cjelovit pregled arhitektonskih dostignuća, koliko pažnje se posvećuje dizajnu. Od malih stvari: etiketa, dizajna boca, packaginga, pa do složenijeg dizajna, naših vila, boutique hotela, parkovnih sadržaja. Sve to se najavljuje već na naslovnici specijala koja poziva svoje čitatelje da u Istri uživaju u ukusnoj raznolikosti.

Falstaff

U tom smislu, glavni urednik i izdavač Wolfgang M. Rosam u uvodnom dijelu ističe da je Istra europsko središte stila i užitka te parafrazirajući mudru rečenicu Winstona Churchilla da «tijelu treba ponuditi nešto dobro, tako da duša želi živjeti u njemu» poziva svoje čitatelje da za to posjete upravo Istru.

Rosam nije stao na tome te je dočarao da je raj vrlo blizu i da će se posjetitelji začuditi što sve ovaj prekrasan poluotok u obliku srca ima za ponuditi; od plaža i kristalno čistog mora, zelenog zaleđa sa slikovitim selima i ukusnim kulinarskim otkrićima, do uvala za kupanje iz snova, idiličnih primorskih gradova, jedinstvenih znamenitosti, netaknute prirode i gostoljubivih domaćina.

 

Svoj obol dala je i glavna urednica Ilse Fischer koja je Istru interpretirala kao gurmanski raj koji miriše na tartufe, samoniklo bilje, med, bagrem u cvatu, plamteću vatru roštilja na ugljen na kojem se spravljaju meso ili riba. Dodala je također da Istra ima okus malvazije, krvavo crvenog terana, pikantnog pršuta, aromatičnih sireva, janjetine i rakova…
Najavila je ujedno da autori tekstova govore o ribarstvu, «orange» vinima, modernom vinogradarstvu, arhitekturi, središtima glampinga, vrhunskim restoranima, rustikalnim konobama, prvoklasnim vinarima, maslinovom ulju svjetske klase, utočištima iz snova i prekrasnim hotelima, povijesnim i kulturnim znamenitostima i još mnogo toga. Svoj uvod zaključila je riječima da je ovo posebno izdanje izjava ljubavi prema zemlji, njenoj kulturi, kuhinji i ljudima.

 

Časopis je izdan u nakladi od 80.000 primjeraka, od kojih će se malo više od polovice distribuirati na tržištu Austrije i to pretplatnicima časopisa te članovima Gourmet Cluba, zatim pojedinačno prodavati na kioscima i u knjižarama, zračnim lukama, kao i tijekom Falstaff vinskih događanja. Pored toga, 25.000 kopija bit će distribuirano u Njemačkoj i to pretplatnicima, putem prodajnih, u zračnim lukama te na vinskim eventima (kao npr. sajam ProWein). Uz to, određena količina ostat će na raspolaganju u destinaciji.

 

Prema statistici, Falstaffov najširi krug čitatelja doseže do 996.000 klijenata, dok po objavljenom izdanju doseže oko 206.000 čitatelja. Polovica njih su muškarci, polovica žene, a 68% njih spada u kategoriju najviše platežne moći.

 

Inače, suradnici posebnog izdanja Falstaff Istria bili su: Anita Arneitz, Christian Buechler, Sabine Flieser-Just, Hertbert Hacker, Karin Hauenstein- Schnurrer, Barbara Hutter, Peter Moser, Tina Veit-Fuchs, od kojih su neki Istru posjetili u rano proljeće ove godine.

 

»» Posebno izdanje Falstaffa o Istri možete preuzeti na ovom linku:
Falstaff Spezial Istrien 2023

 


Istra i Hrvatska partneri Europske rukometne federacije

Novi rekordi na svjetskom natjecanju Svijet malvazija

The Week: Istra za ljubitelje prirode i aktivnog odmora

Posebno njemačko izdanje MERIAN Istrien

Merian: Ukusni tartufi, najbolja vina i hoteli s karakterom

Condé Nast Traveller Italia: Destinazione benessere

Istra predstavljena na sajmu Freizeitmesse u Klagenfurtu

Istra je UHPA-ina preporučena destinacija godine

DOVE: Viaggio nelle meraviglie della terra Croata

Prikaži