Top news

SeaStar Hero Poreč pretvara brigu za očuvanje mora u zabavu

Održivi turizam na istarski način

Dolaskom vrućih ljetnih dana, ronjenje na dah postaje omiljena aktivnost turista i domaćih stanovnika, a projekt SeaStar Hero by DiveOUT Poreč spaja ugodno s korisnim te poziva na čišćenje podmorja. Ova inovativna inicijativa omogućuje svim zainteresiranima da se pridruže zabavnoj aktivnosti ronjenja i istraživanja podmorja te istovremeno aktivno sudjeluju u uklanjanju otpada iz morskog okoliša te pritom osvoje nagrade, postajući tako dio angažirane zajednice koja doprinosi očuvanju našeg planeta.

Ovaj zanimljiv projekt podržao je u svojstvu ambasadora i Luka Nižetić, pjevač i amaterski ronilac na dah, koji je povodom predstavljanja projekta sudjelovao u prikupljanju otpada iz podmorja: „S radošću sudjelujem u inicijativi koja spaja moju ljubav prema ronjenju s važnošću očuvanja našeg lijepog mora. Sjajno je što kroz ovaj projekt briga za more i okoliš postaje sjajan turistički doživljaj koji povezuje lokalno stanovništvo i turiste u zajedničkom cilju očuvanja čistog mora za buduće generacije - zagrli more i reci mu hvala što postojiš.“

Svi zainteresirani mogu se uključiti u aktivnost na jednoj od pet porečkih plaža s Plavom zastavom gdje će pronaći posebne postaje za preuzimanje opreme za izron otpada:
• Špadići - Materada
• Donji Špadići
• Gradsko kupalište 1
• Gradsko kupalište 2 i
• Plaža Brulo

Sudjelovanje je jednostavno: potrebno je javiti se osobi zaduženoj za sigurnost na plažama, odnosno spasiocu i najaviti sudjelovanje, zatim preuzeti mrežu i rukavice za čišćenje te krenuti roniti i vaditi otpad iz mora.

Svakom roniocu koji vrati opremu i izronjeni otpad, spasilac uručuje simboličnu nagradu u obliku bedža, a onima koji donesu veću količinu otpada majicu. Sudionici koji dobiju majicu ostvaruju status SeaStar koji donosi pogodnosti u ugostiteljskim objektima diljem Poreča na jedan dan, zahvaljujući činjenici da su se brojni ugostitelji rado odazvali inicijativi.

Svojim izronom sudionici se mogu pohvaliti na društvenim mrežama koristeći hashtag #seastarhero i tako potaknuti druge da sudjeluju u ovoj vrijednoj akciji.

Uvođenjem ovakve aktivnosti u turističku ponudu, Poreč potiče sve zainteresirane da čine dobro djelo za naš planet, istovremeno pružajući mogućnost da svatko pokaže kako briga za prirodu može biti zabavna, stimulativna i pristupačna svima.

Projekt provode Turistička zajednica Grada Poreča i Udruga Sonda uz financijsku podršku Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Projekt su podržali i Grad Poreč, Usluga Poreč, Valamar te WWF Adria, kao i brojni ugostitelji diljem Poreča koji sudionicima, u znak zahvale za njihov doprinos, nude niz pogodnosti. Popis svih uključenih ugostitelja dostupan je na mrežnim stranicama projekta.

Projekt traje sve do 15. rujna!
Više informacija pronađite na stranici:
SeaStar Hero by DiveOUT PorečNovi rekordi na svjetskom natjecanju Svijet malvazija

The Week: Istra za ljubitelje prirode i aktivnog odmora

Posebno njemačko izdanje MERIAN Istrien

Merian: Ukusni tartufi, najbolja vina i hoteli s karakterom

Condé Nast Traveller Italia: Destinazione benessere

Javni poziv: Potpore manifestacijama u 2024. godini - prijave do 15/04

Istra predstavljena na sajmu Freizeitmesse u Klagenfurtu

Istra je UHPA-ina preporučena destinacija godine

DOVE: Viaggio nelle meraviglie della terra Croata

Prikaži