Top news

Luca Sardella snimao reportažu o istarskim atrakcijama za TV RAI

Popularni talijanski voditelj Luca (Biagio) Sardella i njegova kćer Daniela boravili su u Istri pripremajući reportažu za nacionalnu TV kuću RAI.

Tijekom pet dana sa svojom je ekipom obišao poluotok gotovo čitavom dužinom - od Umaga i Brtonigle na sjeverozapadu poluotoka, do južne Istre i povijesnog pulskog amfiteatra. Sardella je Istru nazvao rajem na zemlji, a putopis o našem poluotoku trebao bi biti emitiran u rujnu.

Ono što ih je posebno očaralo je bogatstvo zelenila, brojne oaze za odmor i izvrsna gastronomija.
Kušali su istarska autohtona vina malvaziju i teran, ekstra djevičanska maslinova ulja pa i pripremali šparoge. Fasciniralo ih je ronjenje istarskim dubinama i istraživanje brodskih olupina.

Posebno je bio atraktivan dan proveden u Nacionalnom parku Brijuni. U Fažani su učili soliti sardele, a u obližnjem Vodnjanu otkrivali umijeće gradnje kažuna, malih kamenih kućica koje su nekad služile kao sklonište ratarima i pastirima.

U Savudriji su upoznali posebnu tradiciju čuvanja ribarskih barki, koje se ne sidre, već vješaju u zraku na grue. Neizostavna postaja bio je i pitoreskni Rovinj sa svojim batanama, ribarskim čamcima, koje oslikavaju dušu grada. Večeri u Rovinju bile su rezervirane za druženja u spaciju, lokalnoj inačici konobe ili vinskoga podruma, gdje su uživali u najljepšim zvucima bitinade, tipične rovinjske ribarske pjesme.

Talijanska TV ekipa boravila je u Istri od 20. do 24. svibnja u organizaciji Turističke zajednice Istre i Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Milanu, u koordinaciji s lokalnim turističkim zajednicama.

 


Njemački chef Jan Hartwig, nositelj tri MICHELINOVE zvjezdice, boravi u Istri

ATP Plava Laguna Croatia Open u Umagu od 19. do 27. srpnja

Decanter 2024 Winners Showcase by Vinistra

Istra ponovno proglašena najboljom svjetskom maslinarskom regijom

Petu godinu zaredom Istra je najbolja ekstra djevičanska maslinarska regija svijeta

Otkrijte Istru biciklom i vlakom kroz ICARUS

Wine day ponovno otvara vrata vinskih podruma

Istra sedmi put najbolja svjetska regija djevičanskog ulja

Dvije Michelinove zvjezdice po prvi puta stigle u Istru i Hrvatsku

Prikaži