Top news

Decanter 2024 Winners Showcase by Vinistra

 - Sjajna suradnja s najčitanijim medijem o vinima rezultirala je prvim ekskluzivnim eventom Decantera u Hrvatskoj -

Decanter 2024 Winners Showcase by Vinistra okupio je dvjestotinjak uzvanika, vinskih profesionalaca i novinara iz čitave Europe koji su na prvom Decanterovom događaju u Hrvatskoj mogli uživati u vinima četrdesetak hrvatskih vinara koji su u Londonu na netom održanom ocjenjivanju Decanter Wine World Awards (DWWA) osvojili ukupno 364 medalje. 

Prestižni event čiju organizaciju potpisuje Vinistra, udruga vinogradara i vinara Istre, održan je 27. lipnja u luksuznom Golf Adriatic Clubhouseu hotela Kempinski u Savudriji kraj Umaga.

Slavila se čista romantika hrvatskih vina
Hrvatskim vinarima medalje je uručila velika prijateljica istarskih vina Caroline Gilby, nositeljica titule Master of Wine i regionalna predsjednica ocjenjivanja DWWA za Balkan, Srednju i Istočnu Europu, Hrvatsku i Sloveniju. Ona je i jutro uoči održavanja eventa vodila inspirativni masterclass „Upoznajte Istru“, na kojem su strani novinari i uzvanici doživjeli našu najatraktivniju vinsku regiju kroz 13 odabranih malvazija i terana.

„Danas u čaši malvazije i terana možete vidjeti sve ljepote istarskog poluotoka, ali i karakter istarskih vinara. Lijepo je vidjeti ogroman napredak koji su istarski vinari napravili u posljednjih deset godina o čemu svjedoče i medalje s ocjenjivanja, a kriteriji Decanterovog ocjenjivanja su vrlo strogi. Fokus je isključivo na kvaliteti, a u čaši se ocjenjuje čitava jedna vinogradarska godina“, istaknula je Gilby na početku svečane dodjele odličja hrvatskim vinarima.

Sylvia Wu, predstavnica kineske edicije Decantera i regionalna urednica za Aziju, Sjevernu i Istočnu Europu izjavila je da joj je iznimna čast sudjelovati na Decanterovom eventu i slaviti čistu romantiku hrvatskih vina. „U suradnji s Vinistrom otkrili smo vrhunska vina, ne samo u Istri, nego i u čitavoj Hrvatskoj pa se od prošle godine Hrvatska našla na Decanterovoj vinskoj karti“, poručila je Wu.


Svjetski vinski profesionalci u Istri
Nakon prošlogodišnjeg domaćinstva natjecanja Concours Mondial de Bruxelles, dolazak Decantera i najutjecajnijeg ocjenjivanja vina na svijetu, i to u vrlo kratkom razdoblju, predstavlja veliku čast za Istru, njezine vinare i udrugu Vinistra, koja ove godine proslavlja i svoju 30. obljetnicu.

Vinistra je za strane uzvanike i vinske novinare iz Europe i svijeta organizirala i posjet istarskim vinarijama kako bi upoznali naše autohtone sorte i doživjeli Istru u pravom svjetlu, uz najnoviju ponudu kreiranu na poluotoku, obilazak 15 vrhunskih vinogradarskih lokacija helikopterom.

Uz Decanter, globalni svjetski vinski brend, udrugu Vinistra i Hrvatsku turističku zajednicu, partneri u organizaciji ovog, za hrvatsku vinsku scenu važnog projekta, bili su Turistička zajednica Istarske županije, Turistička zajednica grada Umaga i Kempinski Hotel Adriatic Istria.

»»  Preuzmite najavnu brošuru B2B događaja [pdf]
»» Rezultati Decanterovog ocjenjivanja objavljeni su 19. lipnja!

 

[20/06/2024]


Njemački chef Jan Hartwig, nositelj tri MICHELINOVE zvjezdice, boravi u Istri

ATP Plava Laguna Croatia Open u Umagu od 19. do 27. srpnja

Istra ponovno proglašena najboljom svjetskom maslinarskom regijom

Petu godinu zaredom Istra je najbolja ekstra djevičanska maslinarska regija svijeta

Otkrijte Istru biciklom i vlakom kroz ICARUS

Wine day ponovno otvara vrata vinskih podruma

Istra sedmi put najbolja svjetska regija djevičanskog ulja

Dvije Michelinove zvjezdice po prvi puta stigle u Istru i Hrvatsku

Istra, Zagreb i Dubrovnik postali Virtuoso Digital Destination

Prikaži