Top news

Biciklistička ponuda Istre na sajmu E-Bike Days Münich 2023

Na trodnevnom biciklističkom događaju E BIKE DAYS MUNICH 2023. održanom od 19. do 21. svibnja, Istra je, kao službeni turistički partner eventa, ostvarila veliki vizibilitet. Sajam E BIKE DAYS odvijao se u poznatom Olimpijskom parku u Münchenu, a nastup istarskih snaga koordinirala je i realizirala Turistička zajednica Istarske županije u suradnji s hotelskim kućama - Plavom Lagunom i Valamarom iz Poreča, novigradskim Aminessom i rovinjskom Maistrom.

Uz idealne vremenske uvjete, sajam je tijekom tri dana posjetilo 70.000 ljubitelja biciklizma koji su imali priliku posjetiti 150 izlagača, njihove proizvode i upoznati se s trendovima vezanim uz e-bicikle. Uz navedeno, posjetitelji su imali na raspolaganju 1.000 testnih e-bicikala koje je tijekom tri dana isprobalo preko 4.000 registriranih vozača. Tako se minhenski Olimpijski park pretvorio u biciklističko središte s brojnim pumptrack poligonima, stazama i velikim izložbenim djelom.

Istra se tako našla u društvu najpoznatijih svjetskih brendova kao što su Specialized, Cube Trek i Shimano, a s obzirom na službeno turističko partnerstvo, osim brendiranog štanda u sklopu kojeg su posjetitelji mogli dobiti sve korisne informacije o ponudi aktivnog turizma u Istri s naglaskom na biciklizam, Istra je imala priliku održati i tri posebne prezentacije tijekom kojih se dodatno promovirala kao bike regija s cjelokupnom ponudom u destinacijama i uz najavu ključnih bike evenata.

Tržište e-bicikala doživljava značajan rast diljem svijeta, a posljednjih su godina postali izuzetno popularni. Pružaju praktičan i ekološki prihvatljiv način prijevoza te su i u našoj destinaciji sve prisutniji i brojniji u odnosu na klasične. Takvi bicikli privlače širok spektar poklonika, uključujući rekreativce, starije osobe, pa čak i entuzijaste koji ih koriste za održavanje tjelesne kondicije, a posebno su privlačni osobama koje žele prevladati prepreke poput tjelesnih ograničenja, dugih putovanja ili zahtjevnih terena.

Proizvođači e-bicikala kontinuirano uvode inovativne značajke i dizajne kako bi zadovoljili različite potrebe korisnika. Na tržištu su dostupne različite vrste e-bicikala, uključujući one za svakodnevnu vožnju, planinske, e-bicikle za prijevoz tereta i sklopive e-bicikle, čime pružaju širok raspon opcija prilagođenih različitim preferencijama i namjenama.

TZ Istarske županije u suradnji s lokalnim partnerima već dugi niz godina razvija infrastrukturu koja omogućava kretanje e-biciklima duž cijele obale i unutrašnjosti. Danas je gostima na raspolaganju više od 30 punionica za e-bicikle koje se nalaze gotovo u svakom mjestu na poluotoku.

„Tehnologija e-bicikala je unaprijeđena posljednjih godina, s efikasnijim motorima, lakšim baterijama i boljom ukupnom izvedbom što e-bicikle čini privlačnijima širem krugu potrošača. Kako ljudi postaju svjesniji okolišnog utjecaja konvencionalnog prijevoza i potrebe za održivim alternativama, e-bicikli su postali privlačan izbor, stoga će TZIŽ i dalje razvijati i poticati taj segment ponude koja vodi brigu o održivom razvoju, a uvelike može nadomjestiti korištenje automobila, ekonomičnija je opcija prijevoza te može smanjiti gužve na cestama i time rasteretiti osjetljivu infrastrukturu.“, osvrnuo se povodom ove značajne promocije direktor TZ Istarske županije Denis Ivošević.

Ovogodišnji event E BIKE DAYS MUNICH održan je u šestom izdanju, a Istra je nastupila po prvi puta, no s obzirom na ostvaren uspjeh već su započeli dogovori za novi nastup i dogodine.

» Bike staze u Istri

 


Novi rekordi na svjetskom natjecanju Svijet malvazija

The Week: Istra za ljubitelje prirode i aktivnog odmora

Posebno njemačko izdanje MERIAN Istrien

Merian: Ukusni tartufi, najbolja vina i hoteli s karakterom

Condé Nast Traveller Italia: Destinazione benessere

Istra predstavljena na sajmu Freizeitmesse u Klagenfurtu

Istra je UHPA-ina preporučena destinacija godine

DOVE: Viaggio nelle meraviglie della terra Croata

Nova marketinška kampanja TZ Istre i Mastercarda

Prikaži