Top news

Ekskluzivna vinska degustacija u ambijentalnom kaštelu

Prezentacija istarskih vina za novinare najpoznatijeg nizozemskog i belgijskog vinskog magazina

U posjet Istri stigli su Ronald de Groot, direktor i glavni urednik Perswijna i Paul Balke, novinar ovog najpopularnijeg nizozemskog i belgijskog vinskog časopisa te Jasenko Selimović sommelier iz Švedske koji za ovo tržište upravo piše knjigu o vinima Balkana i jugoistoka Europe, među kojima će se naći i ona istarska.

Ove u svijetu cijenjene poznavatelje i promotore vina danas i sutra, 3. i 4. veljače, očekuje vinska radionica u kaštelu Morosini-Grimani koju organizira Vinistra u suradnji s Turističkom zajednicom Istarske županije.

U brojkama: 23 istarska vinara i 69 vina Tijekom dva dana ove ekskluzivne degustacije u najljepšem istarskom kaštelu, u kojem je Vinistra prošle godine otvorila prodajni prostor, svaki vinar prezentirat će po tri etikete.

„Ovakve prigode se ne propuštaju, posebno jer je riječ o novim tržištima na kojima su neki naši članovi već prisutni. Iz Nizozemske i Švedske svake godine dolazi sve više ljubitelja istarskih vina, u potrazi su za novim, autentičnim, lokalnim okusima i ne pristaju na kompromise kad je kvaliteta u pitanju. Širenje na nova tržišta jedan je od ciljeva Strategije razvoja vinarstva i vinogradarstva Istre do 2030. godine, a ova degustacija svojevrsno je zagrijavanje za u nadolazeće ocjenjivanje vina i jakih alkoholnih pića i 13. Svijet malvazija koje će se tradicionalno održati u Poreču od 5. do 8. travnja, kaže Nikola Benvenuti, predsjednik Vinistre

U svijetu je sve veće zanimanje za istarskim vinima koja su postala jedan od najjačih hrvatskih eno-gastro brendova. Razlog tome nije samo iznimna kvaliteta, nego i kontinuirani rad na njihovoj promociji udruge Vinistra koja je ugostila najveće svjetske vinske kritičare poput legendarnog Stevena Spurriera i Oza Clarkea te sommelierku Paule Bosch.

Više od 320 tisuća individualnih posjeta istarskim podrumima „Turistička zajednica Istre pokretač je izuzetno velikog broja razvojnih turističkih projekata, još od 1995., kada je formirana prva vinska cesta Bujštine. Taj u početku mali razvojni projekt tijekom vremena prerastao je u puno veći, obimniji i sadržajno bogatiji. Danas, nakon godina i godina educiranja, usavršavanja, mjerenja s ponajboljim europskim iskustvima, velikim angažmanom naših vinara, slobodno možemo reći da se u Istri razvio vinski turizam kao jedan od vrlo bitnih segmenata turizma Istre. To najbolje potvrđuju brojke: 320 tisuća individualnih posjetitelja vinskim podrumima Istre. U tom procesu su vinski stručnjaci, novinari, opinionlideri, influenceri i mnogi drugi uvelike doprinijeli podizanju reputacije Istre kao atraktivne vinske destinacije. Stoga je i ovaj projekt za bogato tržište Beneluxa hvalevrijedan“, istaknuo je Denis Ivošević, direktor TZ Istarske županije.

»» Vinske ceste Istre    

[03/02/2022]


Advent u Istri: pregršt smijeha i zabave za velike i male

Pronađite inspiraciju za zimske vikende u Istri

Istra glavni partner na Hrvatskom danu u Amsterdamu

Avionom iz Züricha do Pule u zimskom periodu

Pohvale mladim vinarima u novom izdanju Alpe Adria Magazina

U milanskom Mudecu novinarima predstavljena gourmet Istra

Najbolji chefovi vode stručne radionice za profesionalce u Istri

The Times odabrao najbolje jesenske gourmet itinerare

The Times: Best things to do

Prikaži