Top news

Der Feinschmecker: Istra nudi najljepšu od svih trijada

 

 

U izdanju za prosinac čuvenog Der Feinschmeckera objavljena je sjajna reportaža o Istri. Glavna urednica Deborah Middelhoff već je u uvodniku magazina navela da „Gastronomski znalci imaju novo mjesto hodočašća: bijeli tartufi dobri su u Istri kao i u Pijemontu“ i nadodala da „Istra nudi najljepšu od svih trijada - tartufe, maslinovo ulje i vino - i to na najmanjem prostoru. To ne možete pronaći nigdje drugdje. I sve vrhunske kvalitete!"

Pod naslovom „Schatzsuche - Lov na blago“ autor reportaže Kersten Middelhoff opisao je svoj jesenski par excellence izlet gastronomskim itinerarima Istre. Čitateljima predstavlja ljepote Novigrada, destinacije u kojoj je započeo svoje putovanje u svijet tartufa. Uz poseban doživljaj lova na tartufe na istarskom poluotoku, u tekstu je istaknuo i nekoliko mjesta za eno-gastronomski užitak te obuhvatio segment povijesti i kulture. Dojmila su ga se mjesta Grožnjan i Motovun koja vrijedi posjetiti, a naveo je i da boravak u Istri ne može proći bez posjeta nekom od vrhunskih proizvođača ekstra djevičanskih maslinovih ulja te zaključuje kako uživanje u Istri uistinu traje do posljednjeg trenutka.

Zanimljivu reportažu istaknulo je i uredništvo časopisa na naslovnici broja pod nazivom „Istra – tartufi, morske delicije, vino i genijalno maslinovo ulje!“

Der Feinschmecker pripada u sam vrh tematskih gourmet magazina na području Njemačke, Švicarske i Austrije i pruža pouzdane odabrane preporuke te dobro istražene sadržaje o gourmet temama, a prvi je puta objavljen u listopadu 1975. godine.

Istraživačko putovanje u Istru novinara Kerstena Wetenkampa, koji je ujedno i predsjednik žirija za izbor najboljih maslinovih ulja Der Feinschmeckera, organizirali su agencija A.R.T. Redaktionsteam i Turistička zajednica Istre. Većinu fotografija snimio je Günter Standl, za kojeg je A.R.T. Redaktionsteam organizirao i fotografsku turneju.

Inače, vrijednost ovakve medijske objave iznosila bi vrtoglavih 250.000 eura, dok je vrijednost fotografija neprocjenjiva, u što se možete i sami uvjeriti…

Magazin se može naručiti i online:
https://www.feinschmecker.de/ausgabe/ausgabe-12-23

 

ISTRIEN - Trüffel. Seafood, wine and GENIUS olive oil.

 Der Feinschmecker


Wine Day - Dan otvorenih vinskih podruma: 26/05

Slavljenička Vinistra simbol zajedništva i uspjeha istarskih vinara

National Geographic Traveller o istarskoj glazbi, plesu i povijesti

Rim Tim Tagi Dim: Baby Lasagna osvojio srca s najveće pozornice Europe

Grand prix Zlatna penkala za online reportažu mađarskih novinarki o Istri

Četiri nagrade Simply the Best istarskim projektima

Održana svečana promocija vodiča Flos Olei 2024

Ponuda Istre na sajmu E BIKE DAYS u Münchenu 2024

Istra i Hrvatska partneri Europske rukometne federacije

Prikaži