Top news

Istra na naslovnici poljskog portala National Geographic

National Geographic u svojem je poljskom izdanju posebnu pažnju posvetio Istri i na naslovnici portala objavio zanimljivu reportažu, pružajući čitateljima brojne zanimljive preporuke s naglaskom na atrakcije, odličnu hranu i prirodna bogatstva.

U članku pod naslovom "Hrvatska - posjetimo regiju Istru" čitateljima se opisuje što ih očekuje u Istri. U uvodu se navodi da je u protekloj, pandemijskoj godini Istra bila jedna od najsigurnijih destinacija te da se domaćini brinu da će i ove sezone svojim gostima pružiti siguran i bezbrižan odmor prepun atrakcija.

»» www.national-geographic.pl/artykul/visitcroatia-zwiedzamy-region-istria

Ističu da je duž 540 km slikovite obale teško naznačiti njezine najljepše dijelove jer svako mjesto oduševljava različito, a ima ih puno - od Poreča i Brijuna do Kamenjaka i netaknute istočne obale - te predlažu jedrenje ili vožnju kajakom kao najbolje načine za otkrivanje obale.

Među kulinarskim hitovima izdvajaju tartufe te kultno ekstra djevičansko maslinovo ulje, a čitatelje uvode i nekoliko tajni kušanja ulja. Uz bogat izbor morskih delicija koji oduševljava upozoravaju da tijekom istraživanja kulinarske tradicije Istre vrijedi kušati i meso istarskog goveda koje je tijekom posljednjih desetak godina steklo priznanje među gurmanima iz cijelog svijeta te da nikako ne propuste kušati istarski pršut.

Cijenite li kontakt s prirodom i prekrasnim krajolicima? Jeste li strastveni prema povijesti? Jeste li ljubitelja filmova? Istra za sve koji traže mir, za ljubitelje flore i faune... Urednici postavljaju brojna pitanja i otkrivaju da na svako od njih Istra ima odgovor i opisuju mjesta i atrakcije koja će zadovoljiti znatiželju svakog posjetitelja.

[27/05/2021]

 


Pronađite inspiraciju za zimske vikende u Istri

Istra glavni partner na Hrvatskom danu u Amsterdamu

Avionom iz Züricha do Pule u zimskom periodu

Advent u Istri: pregršt smijeha i zabave za velike i male

Pohvale mladim vinarima u novom izdanju Alpe Adria Magazina

U milanskom Mudecu novinarima predstavljena gourmet Istra

Najbolji chefovi vode stručne radionice za profesionalce u Istri

The Times odabrao najbolje jesenske gourmet itinerare

The Times: Best things to do

Prikaži