Top news

Istražite Istru uz smart card VIA ISTRA

 

Pametna kartica VIA ISTRA suvremeni je digitalni turistički proizvod s brojnim pogodnostima za zaljubljenike u Istru. Dolazi u nekoliko verzija pa su tako u ponudi jednodnevna, trodnevna i sedmodnevna kartica koje posjetiteljima Istarskog poluotoka, ali i njegovim žiteljima, omogućavaju povoljnije korištenje javnog prijevoza i posjećivanje kulturnih i povijesnih lokacija.

Turističke kartice mogu se kupiti online putem web platforme. Dnevna kartica primarno obuhvaća područje Pule, dok trodnevna i tjedna uključuju šire istarsko područje.

Sva tri paketa nude neograničeno putovanje vlakom Hrvatskih željeznica (HŽ) na relaciji Pula - Buzet te besplatnu vožnju na svim autobusnim linijama Pulaprometa u Puli i okolici. Uz prijevoz, korisnici u cijeni paketa mogu posjetiti brojne atrakcije u razdoblju važenja kartice, koje započinje prvim korištenjem usluge.

S dnevnom karticom posjetitelji mogu razgledati pulske znamentosti: Arenu, Augustov hram, podzemne tunele Zerostrasse, Kaštel i Muzej suvremene umjetnosti Istre.

Uz trodnevnu karticu možete krenuti u obilazak Istre: do Kaštela Morosini - Grimani u Svetvinčentu, Centra za posjetitelje u Barbanu, Etnografskog muzeja Istre i Muzeja grada Pazina u Pazinu, Narodnog muzeja u Labinu. Trodnevna kartica uključuje i shuttle bus Zračne luke Pula za transfer aviogostiju te sustav javnih bicikli u Medulinu, Fažani, Umagu i Pazinu.

Tjedna kartica obuhvaća još šire područje i dodatno uključuje razgled Ekomuzeja Batana u Rovinju, Zidina i Galerije pet kula u Motovunu, Muzeja Lapidarium u Novigradu.

Uvođenjem kartice VIA ISTRA potiče se korištenje javnog prijevoza, kao i mobilnost putnika i kombiniranje viša vrsta prijevoza, odnosno multimodalnost, što bi trebalo doprinijeti i rasterećenju automobilskog prometa.

VIA ISTRA je pilot projekt nastao u suradnji s brojnim dionicima na razini Istarske županije s ciljem pružanja dodane vrijednosti u sadržaju za sve one koji posjećuju i vole Istarsku županiju, s fokusom na digitalnim kanalima prodaje, višejezičnoj online trgovini te dvije verzije mobilne aplikacije. Jedna je namijenjena kupcima, dok drugom pružatelji usluga, uključeni u inicijativu, mogu kontrolirati i poništavati QR kodove korisnika.

»» Via Istra


Der Feinschmecker: Istra nudi najljepšu od svih trijada

Advent u Istri: pregršt smijeha i zabave za velike i male

Pronađite inspiraciju za zimske vikende u Istri

Istra glavni partner na Hrvatskom danu u Amsterdamu

Avionom iz Züricha do Pule u zimskom periodu

Pohvale mladim vinarima u novom izdanju Alpe Adria Magazina

U milanskom Mudecu novinarima predstavljena gourmet Istra

Najbolji chefovi vode stručne radionice za profesionalce u Istri

The Times odabrao najbolje jesenske gourmet itinerare

Prikaži