Top news

Merian: Ukusni tartufi, najbolja vina i hoteli s karakterom

Jedan od najuglednijih njemačkih putničkih časopisa, MERIAN, u siječanjskom je broju objavio reportažu novinara Burkharda Maria Zimmermanna koji piše o Istri. Autor započinje tekst zavidnim podnaslovom i definira: „Ukusni tartufi, najbolja vina i hoteli sa stilom i karakterom: Istarski poluotok razvija se u prvorazrednu destinaciju za uživanje“.

Sve navedeno, uključujući prirodne ljepote i znamenitosti u fokusu su članka objavljenog na prestižnih šest stranica. Lov na tartufe kod obitelji Karlić i posjeta vinariji Veralda prethodili su obilasku Brijuna, gdje je naglasak stavljen na bogatu povijest otočja pa tako Zimmermann čitateljima nudi pregled od tragova dinosaura do Tita i posebno omiljene slonice Lanke.

Nakon upoznavanja s dragocjenostima nacionalnog parka, autor nastavlja s predstavljanjem Pule i rimske arhitekture, posebno ističući velebni amfiteatar u kojem se danas odvijaju različita kulturna događanja. Na kraju svog puta po Istri čitateljima dočarava ljepote Kamenjaka, nadodajući kako nudi netaknutu prirodu, plaže, staze za šetnju i biciklizam, vodene aktivnosti...

Reportažu o Istri Zimmermann je zaokružio pregledom odabranih hotela, restorana i vinarija te pokojom crticom o svakoj od lokacija. Svoju priču o Istri, čija je medijska vrijednost procijenjena na vrtoglavih 123.000 eura, napisao je nakon jesenskog posjeta našem poluotoku, a nakon boravka u listopadu vratio se u posjet u dodatno istraživanje na još nekoliko dana.

Merian je jedan od najrelevantnijih turističkih medija na njemačkom govornom području koji je s radom krenuo 1948. godine. Tiska se u Hamburgu u izdanju Jahreszeiten Verlaga.

Podsjetimo, ovaj prestižni magazin posvećen putovanjima objavio je 2021. i posebno tiskano izdanje posvećeno Istri: www.merian.de/heft/merian-istrien

 


Nova marketinška kampanja TZ Istre i Mastercarda

Istrien Magazin: Turistički vodič za ljubitelje Istre

Forbes.com:10 Favourite Restaurants Of 2022

Avionom iz Züricha do Pule u zimskom periodu

Vinistra najavila En primeur u Zagrebu 12. veljače

Valamar Riviera proslavila 70 godina uspješnog poslovanja

Pronađite inspiraciju za zimske vikende u Istri

Održana dodjela nagrada Zlatna koza - Capra d'oro 2023

50 Top Italy: Agli Amici Rovinj na prestižnom popisu

Prikaži