Top news

Merian: Ukusni tartufi, najbolja vina i hoteli s karakterom

Jedan od najuglednijih njemačkih putničkih časopisa, MERIAN, u siječanjskom je broju objavio reportažu novinara Burkharda Maria Zimmermanna koji piše o Istri. Autor započinje tekst zavidnim podnaslovom i definira: „Ukusni tartufi, najbolja vina i hoteli sa stilom i karakterom: Istarski poluotok razvija se u prvorazrednu destinaciju za uživanje“.

Sve navedeno, uključujući prirodne ljepote i znamenitosti u fokusu su članka objavljenog na prestižnih šest stranica. Lov na tartufe kod obitelji Karlić i posjeta vinariji Veralda prethodili su obilasku Brijuna, gdje je naglasak stavljen na bogatu povijest otočja pa tako Zimmermann čitateljima nudi pregled od tragova dinosaura do Tita i posebno omiljene slonice Lanke.

Nakon upoznavanja s dragocjenostima nacionalnog parka, autor nastavlja s predstavljanjem Pule i rimske arhitekture, posebno ističući velebni amfiteatar u kojem se danas odvijaju različita kulturna događanja. Na kraju svog puta po Istri čitateljima dočarava ljepote Kamenjaka, nadodajući kako nudi netaknutu prirodu, plaže, staze za šetnju i biciklizam, vodene aktivnosti...

Reportažu o Istri Zimmermann je zaokružio pregledom odabranih hotela, restorana i vinarija te pokojom crticom o svakoj od lokacija. Svoju priču o Istri, čija je medijska vrijednost procijenjena na vrtoglavih 123.000 eura, napisao je nakon jesenskog posjeta našem poluotoku, a nakon boravka u listopadu vratio se u posjet u dodatno istraživanje na još nekoliko dana.

Merian je jedan od najrelevantnijih turističkih medija na njemačkom govornom području koji je s radom krenuo 1948. godine. Tiska se u Hamburgu u izdanju Jahreszeiten Verlaga.

Podsjetimo, ovaj prestižni magazin posvećen putovanjima objavio je 2021. i posebno tiskano izdanje posvećeno Istri: www.merian.de/heft/merian-istrien

 


Njemački chef Jan Hartwig, nositelj tri MICHELINOVE zvjezdice, boravi u Istri

ATP Plava Laguna Croatia Open u Umagu od 19. do 27. srpnja

Decanter 2024 Winners Showcase by Vinistra

Upozorenje na toplinske valove

Istra ponovno proglašena najboljom svjetskom maslinarskom regijom

Petu godinu zaredom Istra je najbolja ekstra djevičanska maslinarska regija svijeta

Otkrijte Istru biciklom i vlakom kroz ICARUS

Wine day ponovno otvara vrata vinskih podruma

Istra sedmi put najbolja svjetska regija djevičanskog ulja

Prikaži