Top news

Njujorški Indagare uvrstio Istru u ljetnu ponudu putovanja

Osnivačica portala Indagare.com, Melissa Biggs Bradley, svojim je čitateljima, ljubiteljima ekskluzivnih putovanja, predstavila Istru uspoređujući je s Toskanom, naglašavajući ljepotu kristalnih morskih uvala, velikog broja otočića i šarmantnih gradića na vrhovima brežuljka.

Opisujući neodoljivi spoj raznih kultura koje se isprepliću kroz svakodnevni život mještana, poziva sve ljubitelje putovanja da ovog ljeta otkriju neobične ljepote istarskih vinograda te da se s okusom mora, sunca i soli prepuste skrivenim draguljima Istarskog poluotoka.

Portal Indagare.com sa sjedištem u New Yorku u neprestanoj je potrazi za novim doživljajima kako bi svojim članovima ponudio posjet najzanimljivijim svjetskim destinacijama, što rezultira kreiranjem specijaliziranih planova putovanja koji uključuju  preporuke za najkompletniji i najautentičniji doživljaj same destinacije.

Iz istarskog itinerara Melissa je za Indagare izdvojila bogatstvo otočića, brežuljaka i rustikalnih gradića koje posjetitelji mogu otkrivati dok planinare, bicikliraju ili pak tijekom vožnje barkom, posjet Nacionalnom parku Brijuni, Kamenjaku kao jednoj od najbolje čuvanih tajni Istre i Puli, kojeg opisuje kao grad prožet ostavštinom iz doba vladavine Rimskog Carstva.

Za Rovinj kazuje da je vjerojatno najfotogeničniji grad na Jadranu isprepleten uskim ulicama, galerijama, vinskim barovima i malim buticima, a Bale opisuje kao samozatajni srednjovjekovni gradić, kraj kojeg se nalzi Meneghetti Wine Hotel, povijesni vinski posjed, a danas utočište Relais & Châteauxa, koji nudi intimni doživljaj istarskog sela i ugodne sadržaje poput čarobne Spa zone i privatnog kluba na plaži.

Neophodan dodatni začin planiranom putovanju  je gourmet ponuda poluotoka - kulinarska iskustva uz degustacije vina i ekstra djevičanskog maslinovog ulja u stancijama lokalnih proizvođača ili pak odlazak u lov na tartufe i izradu njoka u pratnji obitelji istarskih lovaca na tartufe treće generacije, i naravno, njihovim psima!

Programi Insider Journeys detaljno su planirani uz pridržavanje najviših standarda zdravlja i sigurnosti punika te svakodnevni monitoring mjera. 

» www.indagare.com/destinations/europe/croatia/insidertrips/discover-croatia
» Instagram @IndagareTravel

 

Indagare


Rezervirajte nedjelju 28. svibnja za posjet istarskim vinarijama

Biciklistička ponuda Istre na sajmu E-Bike Days Münich 2023

U Istri započelo vinsko ocjenjivanje Concours Mondial de Bruxelles

Vinski ambasadori Concours Mondial de Bruxellesa oduševljeni Istrom

Mastercard i TZ Istre pokreću zajedničku kampanju u Austriji i Švicarskoj

Istra ecoxperience: sve eko iz Istre

Poreč Riviera: 5 besplatnih MTB tura

Istra iz godine u godinu među najboljim maslinarskim regijama svijeta

Prezentacija Istre na uglednom vinskom sajmu Prowein

Prikaži