ISTRA INFO COVID-19 X  

Top news

Otkrijte Istru biciklom i vlakom kroz ICARUS

Istarska razvojna agencija - IDA d.o.o. i HŽ putnički prijevoz kao partneri na projektu ICARUS sufinanciranom iz programa prekogranične suradnje Interreg Italija - Hrvatska 2014. - 2020., potpisali su sporazum o suradnji u sklopu kojeg se omogućuje kombinacija više oblika prijevoza, a fokus je na vlak i bicikle.

Cilj projekta je promicanje ICT tehnologija, korištenje više oblika prijevoza te poticanje putnika na korištenje alternativnih i ekološki prihvatljivih prijevoza što se potvrđuje promocijom željezničkog prometa u Istri, ali i biciklističkog koji povezuje obalu i unutrašnjost poput nove biciklističke staze od Rovinja i Kanfanara koja, osim što se njome preusmjerava biciklistički prijevoz uz prometnicu na nekadašnju trasu željezničke pruge, ista omogućava i razvoj gospodarskih aktivnosti na tom području te promociju lokalnih proizvođača.

Osim regionalne povezanosti, postoji i ona pomorska iz obalnih gradova prema susjednoj Italiji čiji su partneri također uključeni u projekt ukupne vrijednosti 2.200.000,00 €.

Od jeseni 2021. vlak u Istri će nastaviti prometovati standardnom trasom od Pule do Buzeta, a svi putnici moći će unijeti svoje bicikle, informirati se o stazama i nastaviti svoje putovanje biciklom iskrcavanjem u Kanfanaru pa sve do Rovinja ili iznajmiti električne bicikle u Puli, Pazinu i Lupoglavu te istražiti sadržaje na tim područjima.

Ovaj projekt je generator novih projekata koji se nadograđuju na priču promocije Istre i prekograničnog područja što potvrđuje i provedba projekta MIMOSA, a u sklopu kojeg Istarska razvojna agencija priprema razvoj platforme “Via Istra” te Smart card, aplikacije koja će omogućiti objedinjavanje dostupnih oblika prijevoza, usluga i drugih sadržaja na jednom mjestu.


Stiglo nam je najljepše doba godine

Za najljepši prosinac

Talijanski novinari pripremali istarske delicije

Legends Team Cup: Priceless Epic Experience

Istražite Istru uz smart card VIA ISTRA

Istarska vina briljirala u Decanterovom prilogu

Suradnja Turističkih zajednica Istre i Provincije Jeju

Portugalci oduševljeni istarskim vinima i maslinovim uljima

Paralelni vinski masterclass Istre i Portugala

Prikaži