ISTRA INFO COVID-19 X  

Top news

Otvorena e-bike punionica u Svetom Lovreču

Na području Turističke zajednice središnje Istre otvorena je i peta punionica električnih bicikala za posjetitelje čije su postavljanje sufinancirale Općina Sveti Lovreč i Turistička zajednica Istarske županije.

Uz novu punionicu u Svetom Lovreču, posjetiteljima zelene Istre na raspolaganju su i punionice električnih bicikala u Pazinu, Gračišću, Cerovlju i Tinjanu.

U Svetom Lovreču ove je godine otvoren i turističko-informativni punkt na središnjem trgu Placa. Gostima u Općini Svetom Lovreč trenutno je na raspolaganju 215 smještajnih jedinica s 1.256 kreveta, a od početka godine pa do 15. kolovoza ostvareno je 34.292 noćenja uz 4.479 dolazaka što predstavlja povećanje za 20, odnosno 25 posto u odnosu na 2020. godinu i samo 10 posto manje turista u usporedbi s rekordnom 2019. godinom.

TZ središnje Istre na svojem području ima sedam obilježenih biciklističkih staza koje se protežu na čak 173 kilometra. U Pazinu postoji i e-bike share point, odnosno sustav za iznajmljivanje električnih bicikala s četiri električna bicikla. U suradnji s Istarskom razvojnom agencijom (IDA) u sklopu EU projekta ICARUS postavljena su dva bike share pointa s po dvije bicikle u Pazinu i u Lupoglavu.

» Punionice električnih bicikala u Istri
» Brošure i karte središnje Istre

[19/08/2021]


Legends Team Cup: The Gladiator Edition

Ususret finalnoj večeri Legends Team Cupa

Spektakularni finale umaškog ATP turnira

Senzacionalni Alcaraz brani naslov na umaškom ATP-u

Obavezne mjere štednje vode

Glamurozna strana Istre

Plaže iskonskih užitaka

Preporuke za zaštitu od vrućina

Camperlife: Nel blu dipinto di blu

Prikaži