Top news

RAI 3 emitirao reportažu o Istri

U sklopu popularne emisije „Alle falde del Kilimangiaro“, koja se emitira na talijanskom kanalu RAI 3, 16. siječnja prikazana je putopisna reportaža o Istri s naglaskom na povijest i legende naše regije. 

Televizijska ekipa, predvođena urednicom reportaže Sibillom Damiani, koja je sudjelovala i na posljednjoj dodjeli nagrada HTZ-a „Zlatna penkala“ održanoj prošle godine u Istri, u ovom putopisu prati tragove legendarnih moreplovaca koji su se uputili prema Istri, otkriva raskošnu prirodu i povijesne pomorske puteve, prikazuje kulturno povijesno bogatstvo Pule, prirodne ljepote NP Brijuni, ribarsku tradiciju Fažane te ljepote i šarm Rovinja kao jednog od najromantičnijih gradova na Mediteranu.


Emisija se može pogledati ovdje: 
»» RaiPlay: Kilimangiaro, Puntata 16/01/2022


Reportaža je nastala kao rezultat studijskog putovanja koje je organizirala Hrvatska turistička zajednica u suradnji s TZ Istarske županije i lokalnim turističkim zajednicama, s ciljem promocije Hrvatske i Istre na vrlo važnom talijanskom tržištu. Kanal RAI 3 pokrenut je krajem 1979. godine s programom koji je usmjeren na kulturni i regionalni sadržaj.

[20/01/2022]


Advent u Istri: pregršt smijeha i zabave za velike i male

Pronađite inspiraciju za zimske vikende u Istri

Istra glavni partner na Hrvatskom danu u Amsterdamu

Avionom iz Züricha do Pule u zimskom periodu

Pohvale mladim vinarima u novom izdanju Alpe Adria Magazina

U milanskom Mudecu novinarima predstavljena gourmet Istra

Najbolji chefovi vode stručne radionice za profesionalce u Istri

The Times odabrao najbolje jesenske gourmet itinerare

The Times: Best things to do

Prikaži