Top news

RAI 3 emitirao reportažu o Istri

U sklopu popularne emisije „Alle falde del Kilimangiaro“, koja se emitira na talijanskom kanalu RAI 3, 16. siječnja prikazana je putopisna reportaža o Istri s naglaskom na povijest i legende naše regije. 

Televizijska ekipa, predvođena urednicom reportaže Sibillom Damiani, koja je sudjelovala i na posljednjoj dodjeli nagrada HTZ-a „Zlatna penkala“ održanoj prošle godine u Istri, u ovom putopisu prati tragove legendarnih moreplovaca koji su se uputili prema Istri, otkriva raskošnu prirodu i povijesne pomorske puteve, prikazuje kulturno povijesno bogatstvo Pule, prirodne ljepote NP Brijuni, ribarsku tradiciju Fažane te ljepote i šarm Rovinja kao jednog od najromantičnijih gradova na Mediteranu.


Emisija se može pogledati ovdje: 
»» RaiPlay: Kilimangiaro, Puntata 16/01/2022


Reportaža je nastala kao rezultat studijskog putovanja koje je organizirala Hrvatska turistička zajednica u suradnji s TZ Istarske županije i lokalnim turističkim zajednicama, s ciljem promocije Hrvatske i Istre na vrlo važnom talijanskom tržištu. Kanal RAI 3 pokrenut je krajem 1979. godine s programom koji je usmjeren na kulturni i regionalni sadržaj.

[20/01/2022]


ATP Plava Laguna Croatia Open u Umagu od 19. do 27. srpnja

Njemački chef Jan Hartwig, nositelj tri MICHELINOVE zvjezdice, boravi u Istri

Decanter 2024 Winners Showcase by Vinistra

Upozorenje na toplinske valove

Istra ponovno proglašena najboljom svjetskom maslinarskom regijom

Petu godinu zaredom Istra je najbolja ekstra djevičanska maslinarska regija svijeta

Otkrijte Istru biciklom i vlakom kroz ICARUS

Wine day ponovno otvara vrata vinskih podruma

Istra sedmi put najbolja svjetska regija djevičanskog ulja

Prikaži