Top news

RAI 3 emitirao reportažu o Istri

U sklopu popularne emisije „Alle falde del Kilimangiaro“, koja se emitira na talijanskom kanalu RAI 3, 16. siječnja prikazana je putopisna reportaža o Istri s naglaskom na povijest i legende naše regije. 

Televizijska ekipa, predvođena urednicom reportaže Sibillom Damiani, koja je sudjelovala i na posljednjoj dodjeli nagrada HTZ-a „Zlatna penkala“ održanoj prošle godine u Istri, u ovom putopisu prati tragove legendarnih moreplovaca koji su se uputili prema Istri, otkriva raskošnu prirodu i povijesne pomorske puteve, prikazuje kulturno povijesno bogatstvo Pule, prirodne ljepote NP Brijuni, ribarsku tradiciju Fažane te ljepote i šarm Rovinja kao jednog od najromantičnijih gradova na Mediteranu.


Emisija se može pogledati ovdje: 
»» RaiPlay: Kilimangiaro, Puntata 16/01/2022


Reportaža je nastala kao rezultat studijskog putovanja koje je organizirala Hrvatska turistička zajednica u suradnji s TZ Istarske županije i lokalnim turističkim zajednicama, s ciljem promocije Hrvatske i Istre na vrlo važnom talijanskom tržištu. Kanal RAI 3 pokrenut je krajem 1979. godine s programom koji je usmjeren na kulturni i regionalni sadržaj.

[20/01/2022]


Lust auf Kroatien: Najbolje od ljeta

Vižinada, skriveni dragulj Istre

Biciklistička ponuda Istre na sajmu E-Bike Days Münich 2023

U Istri započelo vinsko ocjenjivanje Concours Mondial de Bruxelles

Vinski ambasadori Concours Mondial de Bruxellesa oduševljeni Istrom

Mastercard i TZ Istre pokreću zajedničku kampanju u Austriji i Švicarskoj

Istra ecoxperience: sve eko iz Istre

Istra iz godine u godinu među najboljim maslinarskim regijama svijeta

Prezentacija Istre na uglednom vinskom sajmu Prowein

Prikaži