ISTRA INFO COVID-19 X  

Top news

Spektakularni finale umaškog ATP turnira

Impresivni Sinner preokretom u finalu protiv Alcaraza do naslova u Umagu

Talijan Jannik Sinner osvojio je u Umagu svoj prvi ATP turnir na zemlji i šesti u karijeri, nakon što je u finalu Plava Laguna Croatia Opena Umag sa 6:7 (5), 6:1, 6:1 pobijedio Španjolca Carlosa Alcaraza i tako ga spriječio da obrani prošle godine osvojeni naslov.

“Sigurno da je bilo izuzetno važno što sam uspio izdržati pritisak početkom drugog seta”, rekao je Jannik Sinner. “Kad osvojiš turnir imaš se pravo opustiti, tako da ću u ponedjeljak dopodne na vožnju jet skijem. Već poslijepodne ide trening, ali na betonu, da se počnem pripremati za seriju turnira na američkom kontinentu.”

“Drugi gem drugog seta bio je ključan. Imao sam prilike, nisam ih iskoristio, a protiv igrača kao što je Jannik to si ne možeš dopustiti. Nakon tog gema počeo je odigravati odlične reterne i na prvi i na drugi servis, a ja nisam mogao pronaći način da to spriječim”, izjavio je Carlos Alcaraz.

Bio je to prvi umaški finale u tri seta još od 2011., a treći put u 32 godine održavanja turnira da su u finalu igrali prvi i drugi nositelj. Sinner je treći Talijan koji odlazi iz Stella Maris Resorta kao pobjednik, nakon što su prije njega to ostvarili Fabio Fognini i Marco Cecchinato.

Talijani su ove godine trijumfirali i u parovima - Fognini i Bolelli nevjerojatnom su igrom u finalu uspjeli spasiti čak osam meč lopti!

»» Rezultati 2022
»» Plava Laguna Croatia Open Umag

[01/08/22]

 


Novi Istrien Magazin i zanimljive PR aktivnosti

Posebno njemačko izdanje MERIAN Istrien

Prezentacija Istre na uglednom vinskom sajmu Prowein

Istarska vina briljirala u Decanterovom prilogu

Nova hrvatska valuta: euro

Istra/Hrvatska u schengenskom prostoru od 1.1.2023.

Forbes.com:10 Favourite Restaurants Of 2022

U Istri uklonjeni svi cestovni i pomorski granični prijelazi

Rukometna reprezentacija na pripremama u Poreču

Prikaži