Top news

The Times odabrao najbolje jesenske gourmet itinerare

Istra na listi 25 najukusnijih svjetskih doživljaja

Britanski The Times svoje je čitatelje uveo u najšarenije godišnje doba tekstom pod naslovom 25 najukusnijih jesenskih gourmet doživljaja na svijetu - 25 of the world’s tastiest autumn food experiences. Članak je objavljen u tiskanom izdanju prvog dana jeseni, a dostupan je i pretplatnicima online izdanja čiji je doseg 37.320.000 čitatelja.

Budući da su mjeseci pred nama prepuni izdašnih plodova i tako neizostavno povezani s dobrim jelom i pićem, autor teksta Richard Mellor odabrao je atraktivan itinerar s 25 destinacija sa svih strana svijeta i ponudio ih The Timesovim pretplatnicima na izbor.

Uz nekoliko britanskih regija te udaljenijih zemalja Meksika, Šri Lanke, Japana, Amerike i Australije, Mellor je odabrao i 16 posebnih itinerara kojima gastroljupce vodi kroz Europu. Uz sjeveroistočnu francusku regiju Hauts de France proglašenu Europskom regijom gastronomije za 2023. godinu te Bordeaux i Médoc, za istraživanje predlaže raznovrsne aktivnosti poput berbe grožđa kraj Madrida, otkrivanje mladih austrijskih vina u regiji Wachau, posjet najšarmantnijem talijanskom festivalu posvećenom kestenu u Cuneu pa i užitak ispijanja tople čokolade uz kanale u Amsterdamu ili kušanja hrane za dušu u Helsinkiju.

Jedan od epikurejskih naslova posvećen i je tartufima. No, dok su klasična, poznata mjesta za sudjelovanje u lovu na tartufe Francuska i Italija, autor Richard Mellor čitateljima otkriva još jednu destinaciju - nešto drugačiju i manje istraženu - očaravajući hrvatski poluotok Istru!

Čitatelje poziva da se na ovom poluotoka u obliku srca i sami okušaju u lovu na crne i bijele tartufe - sasvim jednake onima u Italiji, ali ne i tako skupima. A uz tartufe, kao dodatni razlog za posjet naglašava i odličnu istarsku vinsku scenu.

»» 25-of-the-worlds-tastiest-autumn-food-experiences

Richard Mellor, novinar koji se nakon karijere turističkog PR stručnjaka vratio svojim profesionalnim korijenima, najčešće istražuje teme putovanja, pritom izbjegavajući što je više moguće let avionom, i  autor je dviju knjiga, tematskih vodiča za kratka putovanja posvećenih gastronomiji.

Times je osnovao urednik i izdavač John Walter 1785. godine s namjerom da zabilježi „glavne pojave vremena" pod nazivom „Dnevni univerzalni registar“. Preimenovan je 1788. u The Times, prve novine na svijetu koje su koristile ime Times.

 


[17/03/2022] The Times je objavio veliku reportažu novinara Jamesa Stewarta koji je opisao raznovrsnost Hrvatske kroz odabir 21 aktivnosti u 21 destinaciji širom zemlje:
Best-things-to-do-in-Croatia

 


Njemački chef Jan Hartwig, nositelj tri MICHELINOVE zvjezdice, boravi u Istri

ATP Plava Laguna Croatia Open u Umagu od 19. do 27. srpnja

Decanter 2024 Winners Showcase by Vinistra

Istra ponovno proglašena najboljom svjetskom maslinarskom regijom

Petu godinu zaredom Istra je najbolja ekstra djevičanska maslinarska regija svijeta

Otkrijte Istru biciklom i vlakom kroz ICARUS

Wine day ponovno otvara vrata vinskih podruma

Istra sedmi put najbolja svjetska regija djevičanskog ulja

Dvije Michelinove zvjezdice po prvi puta stigle u Istru i Hrvatsku

Prikaži