Top news

The Times odabrao najbolje jesenske gourmet itinerare

Istra na listi 25 najukusnijih svjetskih doživljaja

Britanski The Times svoje je čitatelje uveo u najšarenije godišnje doba tekstom pod naslovom 25 najukusnijih jesenskih gourmet doživljaja na svijetu - 25 of the world’s tastiest autumn food experiences. Članak je objavljen u tiskanom izdanju prvog dana jeseni, a dostupan je i pretplatnicima online izdanja čiji je doseg 37.320.000 čitatelja.

Budući da su mjeseci pred nama prepuni izdašnih plodova i tako neizostavno povezani s dobrim jelom i pićem, autor teksta Richard Mellor odabrao je atraktivan itinerar s 25 destinacija sa svih strana svijeta i ponudio ih The Timesovim pretplatnicima na izbor.

Uz nekoliko britanskih regija te udaljenijih zemalja Meksika, Šri Lanke, Japana, Amerike i Australije, Mellor je odabrao i 16 posebnih itinerara kojima gastroljupce vodi kroz Europu. Uz sjeveroistočnu francusku regiju Hauts de France proglašenu Europskom regijom gastronomije za 2023. godinu te Bordeaux i Médoc, za istraživanje predlaže raznovrsne aktivnosti poput berbe grožđa kraj Madrida, otkrivanje mladih austrijskih vina u regiji Wachau, posjet najšarmantnijem talijanskom festivalu posvećenom kestenu u Cuneu pa i užitak ispijanja tople čokolade uz kanale u Amsterdamu ili kušanja hrane za dušu u Helsinkiju.

Jedan od epikurejskih naslova posvećen i je tartufima. No, dok su klasična, poznata mjesta za sudjelovanje u lovu na tartufe Francuska i Italija, autor Richard Mellor čitateljima otkriva još jednu destinaciju - nešto drugačiju i manje istraženu - očaravajući hrvatski poluotok Istru!

Čitatelje poziva da se na ovom poluotoka u obliku srca i sami okušaju u lovu na crne i bijele tartufe - sasvim jednake onima u Italiji, ali ne i tako skupima. A uz tartufe, kao dodatni razlog za posjet naglašava i odličnu istarsku vinsku scenu.

»» 25-of-the-worlds-tastiest-autumn-food-experiences

Richard Mellor, novinar koji se nakon karijere turističkog PR stručnjaka vratio svojim profesionalnim korijenima, najčešće istražuje teme putovanja, pritom izbjegavajući što je više moguće let avionom, i  autor je dviju knjiga, tematskih vodiča za kratka putovanja posvećenih gastronomiji.

Times je osnovao urednik i izdavač John Walter 1785. godine s namjerom da zabilježi „glavne pojave vremena" pod nazivom „Dnevni univerzalni registar“. Preimenovan je 1788. u The Times, prve novine na svijetu koje su koristile ime Times.

 


[17/03/2022] The Times je objavio veliku reportažu novinara Jamesa Stewarta koji je opisao raznovrsnost Hrvatske kroz odabir 21 aktivnosti u 21 destinaciji širom zemlje:
Best-things-to-do-in-Croatia

 


Novi rekordi na svjetskom natjecanju Svijet malvazija

The Week: Istra za ljubitelje prirode i aktivnog odmora

Posebno njemačko izdanje MERIAN Istrien

Merian: Ukusni tartufi, najbolja vina i hoteli s karakterom

Condé Nast Traveller Italia: Destinazione benessere

Istra predstavljena na sajmu Freizeitmesse u Klagenfurtu

Istra je UHPA-ina preporučena destinacija godine

DOVE: Viaggio nelle meraviglie della terra Croata

Nova marketinška kampanja TZ Istre i Mastercarda

Prikaži