Top news

Tražimo najbolje poglede na Istru

- Upit za dostavu ponuda za otkup fotografija -

Ured Turističke zajednice Istarske županije pokrenuo je proces nadopune fotoarhive te ovim putem poziva autore/ice (fizičke i pravne osobe) na dostavu ponuda za otkup fotografija snimljenih u Istri, uz prijenos autorskih prava vremenski, teritorijalno i sadržajno (isključivo, neogranično korištenje - online, offline, vremenski neograničeno).

TEME:
Gradovi i mjesta u Istri, krajolici, arhitektura, romantična Istra, nautika, lifestyle, outdoor, fine dininig, street food, pogled iz zraka...

OPĆI UVJETI:
Fotografije ponuđene za otkup moraju biti visoke kvalitete, dostupne u JPG formatu, minimalnih dimenzija visine ili širine 3000 piksela, u rezoluciji od 300 dpi.
Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja.
Autor/ica fotografija jamči da je fotografija snimljena na lokaciji u Istarskoj županiji.
Ovisno o sadržaju, fotografija mora imati prateću dokumentaciju (npr. za snimanje iz zraka, suglasnost za osobe koje se nalaz na fotografiji i sl.).

ROK ZA DOSTAVU PONUDA: 24.05.2021. do 16 sati

NAČIN DOSTAVE: na e-mail: info@istra.hr

SADRŽAJ PONUDE:
Ponuda u word ili pdf dokumentu treba sadržavati:
1) Cijenu prema broju fotografija, npr:
- za otkup do 5 fotografija cijena po fotografiji iznosi xxx kuna
- za otkup do 10 fotografija / do 50 / do 100 fotografija
ili. ukupnu cijenu za cijelu ponuđenu seriju fotografija;

2) Poveznicu na online galeriju fotografija (npr. Dropbox, Box, OneDrive, Mega i sl.):
- galerija mora sadržavati isključivo selekciju fotografija ponuđenih za otkup
- fotografije mogu biti objavljene u manjoj rezoluciji od originalne, sadržavati žig i slične oznake
- Turistička zajednica Istre jamči da će se fotografije iz dostavljenih galerija koristiti isključivo radi pregleda s ciljem otkupa;

IZBOR FOTOGRAFIJA:
Turistička zajednica će po pregledu ponuđenih fotografija i predloženih cijena izvršiti izbor fotografija te će se proces otkupa dalje dogovoriti direktno s autorom/icom i regulirati ugovorom.

OTKUP:
Turistička zajednica Istre može otkupiti radove od jednog ili više autora/ica te zadržava pravo da odustane od otkupa.
Autor/ica fotografija jamči da ne postoje prava trećih osoba te da će sve eventualne zahtjeve trećih osoba rješavati osobno i bez dodatne naknade.
Autor/ica fotografija prepušta ostvarivanje autorskog prava u dijelu reproduciranja, distribucije i predstavljanja javnosti navedenih fotografija Turističkoj zajednici Istarske županije te njezinim partnerima i medijima, internet korisnicima i ostalima, vremenski, prostorno, dimenzijski i količinski neograničeno, u bilo kojem elektroničkom, tiskovnom ili inom mediju u svrhu promidžbe Istarske županije te se za takovo korištenje autorskog djela odriče honorara u bilo kojem obliku, kao i prava na potraživanje autorske naknade.
Autor/ica fotografija daje suglasnost Turističkoj zajednici Istarske županije da bez naknade i bez navođenja autora može objavljivati odabrane, a u svrhu daljnje promocije Istarske županije
Otkup fotografija regulirat će se ugovorom, a isplata naknade izvršit će se u roku od dana potpisvanja ugvora.

CILJ:
Korištenje fotografija u svrhu promocije destinacije Istre i Hrvatske, u zemlji i svijetu, putem vlastitih kanala promocije te na način da Turistička zajednica Istre pravo namjenskog korištenja istih može ustupati svojim partnerima i članicama te ostalim zainteresiranim subjektima (mediji, turističke agencije, turoperatori, avioprijevoznici, ostale turističke zajednice i sl.) s ciljem promocije turizma Istre i Hrvatske.

OBRAZLOŽENJE:
Izgradnja foto i video arhive Turističke zajednice Istre kontinuirani je proces kojim se redovito nadograđuje sustav novim fotografijama i video vinjetama, s ciljem promocije Istre i brojnih turističkih sadržaja. U stalnom su porastu upiti za korištenjem fotografske građe od strane partnera i članica s jedne strane te novinara i urednika offline i online magazina, radi publiciranja članaka i reportaža o Istri, kako za one koji su Istri boravili, tako i za one koji sadržaj uređuju s ciljem približavanja Istre svojim čitateljima. Sustavnim dopunjavanjem sadržaja kroz definiranje tema i destinacija, ciljane skupine i korisnike, kreira se vrhunska baza podataka s multimedijskim sadržajem koja se usaglašava sa zaključcima proizašlim iz revizije brenda Istra te postavkama implementacije krovnog komunikacijskog koncepta 'Velike ideje / Big idea'. Uz primjenu filtera stroge kvalitete, TZ Istre nastavlja s izradom baze podataka dostupne relevantnim partnerima, odnosno medijskim i poslovnim partnerima u Hrvatskoj i na stranim tržištima, sa svrhom proaktivne, selektivne i ciljane razmjene sadržaja. Kvalitetna baza multimedijskog materijala osnovna je marketinška infrastruktura za provedbu aktivnosti koje proizlaze iz Strateškog marketing i operativnog plana Istre.

 

Autor naslovne fotografije: Renco Kosinožić


Turistička zajednica Istarske županije
Poreč, 13. svibnja 2021.

 


Istrien Magazin: Turistički vodič za ljubitelje Istre

Forbes.com:10 Favourite Restaurants Of 2022

Avionom iz Züricha do Pule u zimskom periodu

Vinistra najavila En primeur u Zagrebu 12. veljače

Merian: Ukusni tartufi, najbolja vina i hoteli s karakterom

Valamar Riviera proslavila 70 godina uspješnog poslovanja

Pronađite inspiraciju za zimske vikende u Istri

Održana dodjela nagrada Zlatna koza - Capra d'oro 2023

50 Top Italy: Agli Amici Rovinj na prestižnom popisu

Prikaži