ISTRA INFO COVID-19 X  

Top news

Un paradis pour hédonistes

 - L’Istrie, un paradis pour hédonistes - Istra, raj za hedoniste - naslov je impresivne francuske reportaže posvećene našem poluotoku -

Utjecajni francuski dnevni list Le Figaro u svom tjedniku Le Figaro Magazine, objavljenom u petak 15. travnja, donio je veliku reportažu o Istri - Voyage en Istrie, paradis croate des hédonistes - Putovanje u Istru, hrvatski raj za hedoniste. Bogato ilustrirana reportaža u kojoj je Istra prozvana "rajem za hedoniste", čitateljima donosi niz preporuka gdje odsjesti, u kojim restoranima uživati u autohtonim istarskim specijalitetima kao i koje aktivnosti nikako ne bi trebalo propustiti.

U uvodniku teksta, kojeg potpisuje Jean-Louis Tremblais, ističe se da Francuzi na svojim putovanjima Hrvatskom najčešće tek prođu kraj Istre i time čine veliku grešku jer Istra uistinu oduševljava i ima što ponuditi i sladokuscima i ljubiteljima dokolice: svojom dvojnom kulturom - talijanskom i hrvatskom, svojom venecijanskom arhitekturom, austrougarskom prošlošću, jadranskom obalom, gradićima i lokalnim proizvodima...

Autor, Jean-Louis Tremblais, vrsni je novinar i zaljubljenik u Hrvatsku, a veliku reportažu koju će vidjeti milijuni potencijalnih francuskih turista pripremio je u suradnji s Ericom Martinom, jednim od najcijenjenijih francuskih fotografa. Svojim čitateljima prenijeli su očaranost istarskim ljepotama te u prvi plan istaknuli nevjerojatne panorame istarskih gradova i gradića i srednjovjekovnih utvrda, ali i bogatstvo enogastronomije. Istru nazivaju i hrvatskom Toskanom navodeći kako svoje potencijale deklinira kroz vrhunska vina, ekstra djevičanska maslinova ulja prepoznata u cijelom svijetu i šumske dragulje, tartufe.

Njihovo studijsko putovanje u listopadu prošle godine organizirala je Turistička zajednica Istre u suradnji s Predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Farncuskoj. U svojem obilasku poluotoka posjetili su brojne destinacije: Pulu i Nacionalni park Brijune, Rovinj, Pazin i Premanturu, Grožnjan i Hum, oduševili su ih šarmantni hoteli, netaknuta priroda, umjetnost življenja i izvrsna gastronomija.

Le Figaro Magazine jedan je od najutjecajnijih časopisa u Francuskoj s gotovo 400.000 prodanih primjeraka te više od 26 milijuna čitatelja tiskanog i online izdanja.

Reportaža uglednog Le Figaro Magazina dostupna je i online:
Voyage en Istrie, paradis croate des hédonistes

U sklopu promocije Istre premium gostima kojom se naš poluotok predstavlja kao destinacija koja nudi top doživljaje, posebno u razdoblju predsezone, i glossy slovenski magazin DRIVE&style posebnu pažnju posvetio je Istri kao zelenoj oazi koja uz ljepote prirode nudi i njezine fantastične plodove u ekskluzivnoj gormet ponudi.

Ističući da se gourmet doživljaji s tartufima ne smiju propustiti, dodatno potiču na istraživanje kroz priče o vrsnim tartufarima u kojima su predstavljeni Zigante, Karlić, Pietro&Pietro, Benčić i Prodan.

No, priča o Istri, predstavljena na 30 stranica ovog luksuznog magazina, ne zaustavlja na tartufima već otkriva i novitete, budući da Istra u posljednje vrijeme postala bogatija za popriličan broj craft pivovara koje proizvode izvrsno pivo, također s domaćim sastojcima, pa čak i s morskom vodom. Tako su na njihovim stranicama predstavljeni Destilerija Aura, "craftovci" San Servolo, Bura, Bruman, Vergal, Castellana i Campagnola te restorani Toni i Konoba Bokun na Bujštini, porečki Sveti Nikola i rovinjski Tekka by Lone. Posebne su stranice posvećene i Loneu, kao prvom hrvatskom dizajnerskom hotelu s pet zvjezdica, "prozorom" u sljedeću generaciju hrvatske arhitekture.

Magazin DRIVE&style posvećen automobilizmu, ljepoti, putovanjima, kulinarstvu, arhitekturi, dizajnu i modi svojim čitateljima otkriva atmosferu putopisnih avantura, a namijenjen je ljubiteljima kvalitetnog, modernog života.

 


Novi Istrien Magazin i zanimljive PR aktivnosti

Posebno njemačko izdanje MERIAN Istrien

Prezentacija Istre na uglednom vinskom sajmu Prowein

Istarska vina briljirala u Decanterovom prilogu

Nova hrvatska valuta: euro

Istra/Hrvatska u schengenskom prostoru od 1.1.2023.

Forbes.com:10 Favourite Restaurants Of 2022

U Istri uklonjeni svi cestovni i pomorski granični prijelazi

Rukometna reprezentacija na pripremama u Poreču

Prikaži