ISTRA INFO COVID-19 X  

Top news

Zlatna penkala za najbolje inozemne turističke novinare

U povodu dodjele nagrada 15 novinara, blogera i influensera iz 11 zemalja upoznaje južnu Istru

Hrvatska turistička zajednica organizira 17. dodjelu nagrada Zlatna penkala izabranim inozemnim turističkim novinarima i blogerima za najbolje medijske objave o Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji u 2020. godini, iznimno zahtjevnoj i teškoj turističkoj  godini.

Svojim pozitivnim i afirmativnim izvještavanjem i objavljivanjem sadržaja,  odabrani novinari, blogeri i inflenseri iz Austrije, Belgije, Slovenije, Njemačke, Mađarske, Italije, Češke, Slovačke, Nizozemske, Poljske i SAD-a pridonijeli su vidljivosti i promociji Hrvatske u Europi i svijetu.

Svečana dodjela nagrada održava se u srijedu, 16. lipnja u pulskom hotelu Park Plaza Histria s početkom u 18:30 sati, a u sklopu događanja organizirano je trodnevno organizirano putovanje po južnoj Istri, koje traje do 17. lipnja, na kojem sudjeluje 15 inozemnih novinara, blogera i inflensera uz pratnju djelatnika ureda predstavništava HTZ-a u inozemstvu.

Na dodjeli nagrada i organiziranom putovanju, s obzirom na propisane epidemiološke uvjete,  sudjeluje po nekoliko predstavnika iz tri kategorije, odnosno dobitnici nagrade za najbolju reportažu tiskanog ili online medija (časopisi, novine), za najbolju reportažu elektroničkog medija (TV, radio) te za najbolju blog objavu (blogeri, društvene mreže). U svakoj kategoriji bira se najznačajnija nagrada Zlatne penkale - Grand prix.

Domaćini i organizatori događanja su Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednice Istarske županije te partneri na lokalnoj razini, odnosno Turistička zajednica grada Pule zajedno s ostalim turističkim zajednicama Južne Istre.

Sudionici studijskog putovanja u ponedjeljak 14. lipnja obići će Pulu, odnosno gradski centar, Arenu i Kuću istarskog maslinovog ulja. U utorak, 15. lipnja predviđen je odlazak na Brijune, upoznavanje Male ribarske akademije u Fažani i posjet arheološkom nalazištu Nezakcij, dok je u srijedu, 16. lipnja planiran odlazak u Arheološki park Vižula u Medulinu, razgledavanje Malina, obilazak Vodnjana i tematskog parka Kažuni. Istog dana, u večernjim satima, održava se svečana dodjela nagrada, a prije samog odlaska, u četvrtak 17. lipnja na rasporedu je i obilazak pulskog Aquariuma.

Dugogodišnjom dodjelom „Zlatne penkale“ Hrvatska turistička zajednica ističe vrijednost profesionalnog pristupa pisanju i izvještavanju o Hrvatskoj u inozemnim medijima te na taj način želi zahvaliti inozemnim novinarima na doprinosu u promidžbi hrvatskog turizma u svijetu.

Opširnije o nagradi:
https://www.htz.hr/hr-HR/projekti-i-potpore/zlatna-penkala

[14/06/2021]  


Za najljepši prosinac

Istražite Istru uz smart card VIA ISTRA

Istarska vina briljirala u Decanterovom prilogu

Suradnja Turističkih zajednica Istre i Provincije Jeju

Portugalci oduševljeni istarskim vinima i maslinovim uljima

Paralelni vinski masterclass Istre i Portugala

Šampioni hrvatskog turizma 2022

Nova nagrada spotu Good mood / Good food

Istra osvojila nagradu Gist Travel Food Award

Prikaži