Kalendar događanja

 • Danas na meniju: 50 godina Turističko-ugostiteljske škole u Poreču

  05.12.2014 - 08.05.2015

  Poreč-Parenzo, Galerija Sinčić

  Izložba

  Galerija Sinčić

  Izložba

  Izložba Danas na meniju: 50 godina Turističko-ugostiteljske škole u Poreču postavljena je povodom pedesete obljetnice postojanja porečke Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića.

  Izložba je realizirana u suradnji porečkog Muzeja i Turističko-ugostiteljske škole s lokalnom zajednicom, a rezultat je skupnog istraživačkog rada autora i vanjskih suradnika. Ona ne donosi samo povijest škole i njezinih obrazovnih programa u turizmu i ugostiteljstvu, već i sliku grada Poreča kao turističke destinacije u razmatranom razdoblju.

  Na izložbi je predstavljen izbor predmeta koji dokumentiraju pola stoljeća dugu tradiciju u obrazovanju kadrova u turizmu i ugostiteljstvu.

  Opširnije
 • Sajam antikviteta i umjetnosti petkom

  01.01.2015 - 31.12.2015

  Poreč-Parenzo, Drvored

  Sajam međunarodnih izlagača starina

  08:00 - 15:00 h

  Drvored

  Sajam međunarodnih izlagača starina

  Namještaj, slike, satovi, nakit, srebro i porculansko posuđe, etno zbirke, itd.
  Svaki petak tijekom cijele godine.

  Info:

  Udruga antikvara Eufrazijana
  +385 91 132 2583
  gasparini.arte@gmail.com

  Opširnije
 • Istra Gourmet Tour

  22.01.2015 - 02.04.2015

  Višnjan, Roč, Pula

  Gastronomska manifestacija


  Gastronomska manifestacija

  Istra gourmet tour organizira Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika županijske komore te će se dvaput mjesečno od rujna ove godine do travnja 2015. održavati večere po promotivnoj cijeni od 120 kuna po osobi, a prethodno treba rezervirati mjesto u objektu.

  Restorani:

  05.03.2015
  Konoba Milena
  Višnjan

  19.03.2015
  Konoba Valter-Kolinasi
  Roč

  02.04.2015.
  Restaurant Karlo
  Pula

  Info:

  Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Istarske županije

  Opširnije
 • Wellness moments

  13.02.2015 - 29.03.2015

  Umag-Umago, Novigrad-Cittanova


  Žudite za potpunim odmorom tijela i duha? Tražite odmak od stresova svakodnevnice? Odlučili ste si priuštiti tretman ljepote, masažu ili saunu?

  U razdoblju od 13. veljače do 29. ožujka sjeverozapadna Istra je upravo ono što trebate! Wellness Moments nude vam izvrsnu priliku da u ovim zimskim danima upoznate sve čari opuštanja u suvremenim wellness centrima Umaga i Novigrada.

  Učinite nešto drukčije za svoje zdravlje, ljepotu i unutarnju ravnotežu i dočekajte proljeće obnovljeni i ispunjeni novom energijom.

  Info:

  Istraturist Umag, Laguna Novigrad
  +385 52 700 700, +385 52 858 600

  Opširnije
 • Dani školjaka

  16.02.2015 - 23.03.2015

  Umag, Novigrad, Buje, Brtonigla

  Gastronomska ponuda u ugostiteljskim objektima


  Gastronomska ponuda u ugostiteljskim objektima

  Užitak u slasnom morskom zalogaju gurmani imaju prigodu iskusiti na Danima školjaka na području Sjeverozapadne Istre.

  Restorani će ponuditi maštoviti meni na bazi školjki, i prigodnim cijenama! Kulinarske delicije sljubljivat će se s vrhunskim lokalnim vinima i maslinovim uljima po kojima je ovaj kraj nadaleko poznat.

  Istarske školjke - kapešante, pedoći, dondole, mušule, kanaštrele i oštrige posebnog su okusa zahvaljujući čistom podmorju. Na tanjur stižu iz izlova i uzgoja čija tradicija seže u antičko doba, a kapešante se najčešće vade iz mora uz zapadnu obalu Istre, kraj izvora slatke vode, ponajprije na ušću Mirne, poznatom po vrhunskim primjercima.

  Što se nalazi na posebno pripremljenim menijima i u kojim će restoranima vrhunski šefovi kuhinje za vas kreirati nove gourmet doživljaje otkrijte uskoro na www.coloursofistria.com

  Info:

  Cluster Umag-Novigrad
  +385 52 757 075

  Opširnije
 • Istarska rivijera

  28.02.2015 - 05.04.2015

  Umag-Umago, Poreč-Parenzo, Pula-Pola, Rovinj-Rovigno, Vrsar-Orsera

  Ciklus teniskih turnira


  Ciklus teniskih turnira

  Tijekom ožujka i travnja diljem zapadne obale Istre nižu se teniski mečevi Istarske rivijere. Turniri Croatia F4 Futures započinju u Umagu, nastavljaju u Poreču, a potom igraju u Puli, Rovinju i Vrsaru. Budući da Croatia Futures pripada Međunarodnoj teniskoj federaciji ITF-u, mladi tenisači imaju priliku na istarskim terenima igrati u jakoj međunarodnoj konkurenciji te steći prva profesionalna iskustva i zaraditi bodove za ATP rang listu.

  Važnosti ovog teniskog turnira pridonosi i činjenica da su upravo sudjelujući na Istarskoj rivijeri svoje karijere započeli, primjerice, Goran Ivanišević, Boris Becker, Thomas Muster, Goran Prpić, Cedric Pioline, Magnus Gustafsson, Niklas Kulti, Peter Korda, Bohdan Ulihrach, Dominik Hrbaty i mnogi drugi danas vrhunski i proslavljeni tenisači.

  Croatia F3 Futures - Umag  28.02.2015 - 08.03.2015 
  Croatia F4 Futures - Poreč  07.03.2015 - 15.03.2015
  Croatia F5 Futures - Pula  14.03.2015 - 22.03.2015
  Croatia F6 Futures - Rovinj  21.03.2015 - 29.03.2015 
  Croatia F7 Futures - Vrsar  28.03.2015 - 05.04.2015

  Info:

  Top Spin
  Jurkovićeva 17, Zagreb T.+385 (0)1 369 3690, F.+385 (0)1 363 47
  office@topspin.hr

  Opširnije
 • Zlatni zub

  01.03.2015 - 08.03.2015

  Poreč-Parenzo, Gradsko kazalište

  8. festival komedije i smijeha

  Gradsko kazalište

  8. festival komedije i smijeha

  Festival komedije Zlatni Zub  se odvija jedanput godišnje, početkom mjeseca ožujka,  u  kazališnoj dvorani Poreč  a  u  produkciji i organizaciji glazbeno  scenske djelatnosti Pučkog otvorenog učilišta Poreč.  Izbornik programa  je Katja Restović.

  Nagrade «Zlatnog Zuba»  jesu  «Zlatni», «Srebrni» i «Pokvareni» zub  za predstave u konkurenciji  a  ocjenjuju se  dužinom i jačinom pljeska publike ( digitalnim  izračunavanjem).

  Rezervacije ulaznica:
  Na blagajni  Kazališta Poreč, na  dan predstave ili  e-mailom: rezervacije@poup.hr
  INFO:  tel. 052 887 218

  F.Pessoa: Bankar ANARHIST (75 min)
  Prilagodba i adaptacija: S. Mokrović
  Binocular Teatar
  Igra: Sreten Mokrović, član glumačkog ansambla ZKM-a
  Klarinet: Dunja Paprić, akademska klarinetistica
  Redetelj: Borna Armanini
  Prema klasiku portugalske književnosti Fernando Pessoi,  "Bankar  Anarhist" gorko satirična monokomedija Sretena Mokrovića na temu kredita u švicarskim francima. Ovo je prva pionirska drama u Hrvatskoj na ovu temu. Praćena je  glazbom akademske glazbenice  Dunje Paprić na klarinetu  te izuzetnom glumom Sretena Mokrovića. Ova "crna" komedija tematizira priču o bankovnim službenicima, članovima uprave banaka, jednom zidaru krovopokrivaču i njegovoj supruzi, procijeniteljima, bankarima kapitalistima, ali i običnim  anarhistima.

  Fadil Hadžić:  Ljubav na prvi pogled ( 80 min)
  Teatar  Lectirum
  Igraju: Matija Prskalo i Zijad Gračić
  Redatelj:  Zoran Mužić
  U građanskoj sobi, živi gospođa Marija Trkulja-Gazivoda. Žena pedesetih godina koja  bi silno  željela da u njezin život uđe osoba s kojom bi mogla podijeliti radost, intimu, romantične trenutke, a ne isključuje se ni zajednički život. Taj muškarac  treba biti osoba ozbiljnih namjera i pametna osoba, po njezinim mjerilima vrijednosti. Gospođa je udovica, a pokopala je dva muža. Budući da je teško u susjedstvu naći osobu vrijednosnog suda gospođe Marije, odlučila je takvog muškarca potražiti preko oglasa. Na oglas se javio gospodin Kosta Bandula, također pedestih godina,  višestrukog zanimanja, dotjeran  I finih manira,  iako, po svemu sudeći, to i nije njegova prava narav.  U nizu komičnih situacija, obrata i sjajno nijansiranih karaktera, započinje radnja ove predstave  kroz  koju vas, od ekspozicije, zapleta, kulminacije, peripetije do samog raspleta,  vode  ova dva sjajna glumačka  imena.

  Marco  Camelotti / BOEING, BOEING ( 90 min)
  KUD  Dajla
  Igraju:  Dobrivoj Savatović, Ivan Hanžek, Davor Hačić, Meri Hanžek, Roberta Kalčić i Katarina Hanžek.
  Redateljica:  Aleksandra Krt
  Predstava "Boeing-boeing", popularna komedija Marca Camolettija  temelji se na  zapletima i brzim izmjenama situacija, a u središtu radnje je pariški arhitekt koji paralelno ljubuje s tri stjuardese - francuskom, njemačkom i američkom.  U posjet mu dolazi  zbunjeni prijatelj iz provincije pred kojim se ovaj  hvali  i gizda, ali  na žalost ili na sreću, redovi  letanja aviona   se poremete i dolazi do prave  jurnjave. U igri skrivanja  tu je i batler koji pomaže svome gazdi, na koji način -  pogledajte  u ovoj sjajnoj  komediji.

  Miro  Gavran / SLADOLED  (90 min)
  Teatar  Gavran
  Igraju: Mladena Gavran i Ana Vilenica
  Scenu i kostimi: Jasmina Pacek
  Izbor glazbe: Neven Zebić
  Redatelj: Boris Svrtan
  U neobičnoj komediji Sladoled junakinje su majka i kći čiji se uzajamni odnos i odnos prema muškarcima koji su ih sudbinski odredili opisuje kroz dinamične humorne prizore u kojima će se prepoznati svaka žena.
  Riječ je o uvjerljivim životnim pričama ispunjenim toplinom, koje će oplemeniti dušu svakoga gledatelja. Glumačke bravure za pamćenje!
  Zašto predstava nosi naziv Sladoled - neka ostane tajna sve do vašega susreta s našim glumcima.

  Willy Russell /  RITINA ŠKOLA  (75 min)
  Planet  Art
  Igraju: Nataša Janjić Lokas i Marko Torjanac
  Prijevod, prilagodba, scenografija i režija: Marko Torjanac
  Pomoćnica redatelja: Nataša Janjić Lokas
  'Ritina škola' Willyja Russella jedna je od najizvođenijih suvremenih komedija u svijetu, a u produkciji Planet Arta adaptirana je za Hrvatsku. Time priča o znanju i obrazovanju postaje još zanimljivija  i intrigantnija, a govori nam o tome što se događa kad se u društvu koje baš ne cijeni znanje pojavi jedna cura koja - 'želi znati, želi shvatit, želi "skužit" !? Što je to  znanje, zašto je ono uopće potrebno, čemu ono služi, što njime dobivamo - samo su neka od pitanja s kojima se njih dvoje susreću, svaki sa svoje strane katedre, na tečaju književnosti koji postaje sve samo ne običan, kao i njihov odnos. U ovoj dinamičnoj komediji punoj inteligentnog humora njih se dvoje suočavaju i s vlastitim životima, odlukama i pitanjima. O nekim lekcijama i pitanjima iz 'Ritine škole'  gledatelji će sigurno razmišljati i nakon  ove  zabavne i osebujne predstave.

  Info:

  POUP Poreč
  T. + 385 52 887 218
  kultura@poup.hr

  Opširnije
 • Žena

  03.03.2015 - 17.03.2015

  Poreč-Parenzo, Galerija Galija

  Izložba povodom Dana žena

  10:00 - 13:00 h

  Galerija Galija

  Izložba povodom Dana žena

  Svi radovi se prodaju u dobrotvorne svrhe.

  Info:

  Likovna udruga Poreč

  Opširnije
 • Tjedan restorana

  06.03.2015 - 15.03.2015

  Poreč, Rovinj, Pula, Vodnjan

  Gastronomska manifestacija


  Gastronomska manifestacija

  Tjedan restorana je promotivna akcija sa svrhom promidžbe hrvatske gastronomske scene u suradnji s ugostiteljskim objektima.
  Restorani sudionici ove akcije približavaju se gostima putem posebne promotivne ponude. Koncept je napravljen po uzoru na one u svjetskim metropolama te je prilagođen hrvatskom tržištu.

  Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme.
  Ukoliko ste spriječeni i ne možete doći, otkažite rezervaciju i ustupite mjesto drugima.

  RESTORANI:

  Restoran Konoba Ćakula
  V. Nazora 7, 52440 Poreč
  Telefon za rezervacije: +385 (0)52 427 701
  www.konobacakula.com

  Konoba Kantinon
  Obala A. Rismondo 18, 52210 Rovinj
  Telefon za rezervacije: +385 (0)52 816 075

  Restoran Gina
  Stoja 23, 52 100 Pula
  Telefon za rezervacije: +385 (0)52 387 943

  Restoran Amfiteatar, Hotel Amfiteatar
  Amfiteatarska 6, 52 000 Pula
  Telefon za rezervacije: +385 52 375 600
  www.hotelamfiteatar.com

  Restoran Ribarska Koliba
  Verudela 5, 52100 Pula
  Telefon za rezervacije: +385 (0)52 222 966
  www.ribarskakoliba.com

  Restoran Kantina
  Flanatička 5, 52000 Pula
  Telefon za rezervacije: +385 (0)52 214 054

  Restoran Vodnjanka
  Istarska bb, 52 215 Vodnjan
  Telefon za rezervacije: +385 52 (0)511 435

  ---

  Jelovnik - Konoba Ćakula, Poreč

  Predjelo
  1. Jadranska hobotnica tanko rezana na rokuli s bužom i reduciranim balsamicom
  2. Medaljini od kuhane šunke i pršuta s endivijom i rukulom na kremi od pistacija i skute
  3. Pljukanci a la crudo od lubina na pireu od avokada i manga s tostiranim sezamom

  Glavno jelo
  1. Rimski njoki (semolina) sa tiger kozicama u umaku od ljute papričice
  2. Janjeći kotleti sa kaduljom i tempurom od korijenastog povrća
  3. Crni lancuni sa ovlaženom sipom i raguom od jelena

  Desert
  1. Crema Catalana sa čokoladnim fizalis kuglicama
  2. Viagra s grand marnierom i butterscotchom
  3. Sladoled od vanilije s tostiranim sjemenkama sezama, suncokreta, lana i badema na bučinom ulju

  Slijed od tri jela - 100 kn; restoran sudjeluje od 6.03. do 15.03. s ručkom i večerom.

  Opširnije

Pregled 1 - 12 od ukupno 590

Turisticka zajednica ne snosi odgovornost za odluke organizatora o promjeni termina, izvodaca, programa, cijena ili za slucaj otkazivanja priredbe

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

 • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

 • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

 • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

 • Best Wine Regions for Winter and Spring Travel 2014

 • Best Beach Holiday Destination 2013

 • Istria Top Summer Food Destination 2013

Istra i u 2015. nastavlja s renomeom jedne od vrhunskih svjetskih destinacija nakon što je dobila niz priznanja od strane vodećih turističkih vodiča poput Lonely Planeta i National Geographic Travelera. Istarski poluotok je i dalje hvaljen od strane najpoznatijih turističkih vodiča i novinara.

Call CenterInformacije i rezervacije

+385 52 880088

 • Brošure
 • Newsletter
 • Booking

  Booking

Booking