Kalendar događanja

  • Sajam antikviteta i umjetnosti petkom

    01.01.2014 - 31.12.2014

    Poreč-Parenzo, Drvored

    Međunarodni izlagači starina

    08:00 - 15:00 h

    Drvored

    Međunarodni izlagači starina

    Namještaj, slike, satovi, nakit, srebro i porculansko posuđe, etno zbirke, itd.
    Svaki petak tijekom cijele godine.

    Info:

    Udruga antikvara Eufrazijana
    +385 91 132 2583
    gasparini.arte@gmail.com

    Opširnije
  • Antun Motika XIV

    02.05.2014 - 31.12.2014

    Pula-Pola, Gradska galerija Pula

    Izbor iz stalnog postava donacije

    Gradska galerija Pula
    Kandlerova 8

    Izbor iz stalnog postava donacije

    Radno vrijeme:
    10 - 14, 18 - 21, subotom 10 - 13, nedjeljom zatvoreno

    Info:

    Zbirka Antun Motika
    +385 (0)52 639 334

    Opširnije
  • Dani švoja

    20.10.2014 - 30.11.2014

    Umag, Novigrad, Buje, Brtonigla

    Gastronomska manifestacija


    Gastronomska manifestacija

    Dani švoja traju čitavih mjesec dana po restoranima i konobama Umaga, Novigrada, Buja i Brtonigle koji tih dana nude menije s najmanje četiri slijeda na bazi lista, i uz to poslužuju kvalitetna vina i maslinova ulja lokalnog područja.

    Švoj tako postaje nadahnuće, inspirirajući kuhare na nove kreacije i kombinacije - chefovi streme novim dostignućima i puštaju mašti na volju, odnoseći gastronomske doživljaje na nove razine, a sve u slavu plemenitoj ribi svojstvenoj upravo sjeverozapadnom dijelu istarskog poluotoka.

    >> Dani švoja

    Info:

    Cluster Umag-Novigrad
    T. +385 (0)52 741 363
    info@istria-umag.com

    Opširnije
  • Dani otvorenih vrata agroturizama Istre

    02.11.2014 - 30.11.2014

    Istra

    Promocija seoskih domaćinstava i njihovog imanja


    Promocija seoskih domaćinstava i njihovog imanja

    Dani otvorenih vrata agroturizma Istre organizirani su od strane AZRRI-Agencije za ruralni razvoj Istre Pazin u suradnji sa agroturizmima Istarske županije. Cilj otvorenih vrata agroturizma Istre je promovirati seoska domaćinstva i njihovo imanje te istarsku gastronomiju kao zaštitni znak ruralnog prostora sa svrhom da nadrastu regionalni značaj i postanu međunarodno zanimljiva destinacija. Oživljavanjem i širenjem ponude autohtonih jela i proizvoda polako se vraća, na veliko zadovoljstvo uživatelja u dobrim okusima, povratak na selo, floru i faunu te gostoljubive domaćine.

    Dani otvorenih vrata agroturizma Istre održati će se od 02.11. do 30.11. (samo nedjeljom, u 13 i u 16 sati/uz prethodnu najavu) a uključeno će biti 11 agroturizama 0koji će nuditi jelovnik po promotivnoj cijeni od 80,00 HRK.

    Za informacije i rezervacije:
    www.agroturizam.prijavnica.com.hr

    Agroturizmi koji sudjeluju su:

    AGROTURIZAM BOTRA MARIJA
    Obitelj Bratulić
    Gljušćići 195, Sv. Petar u Šumi
    T. +385 (0)52 616 263
    M. +385 (0)91 503 4375

    AGROTURIZAM DOL
    Obitelj Stojšić
    Gologorički dol 6, 52402 Cerovlje
    T. +385 (0)52 684 625
    M. +385 (0)95 848 2766

    AGROTURIZAM DUŠANI
    Obitelj Dušani
    Dušani 73, 52000 Pazin
    M. +385 (0)98 953 0127

    AGROTURIZAM FERLIN
    Obitelj Ferlin
    Gržini 2, 52341 Žminj
    T. +385 (0)52 823 515
    M. +385 (0)98 913 3710

    AGROTURIZAM ONDINA
    Obitelj Glavina
    Bričanci 4 A, 52342 Svetvinčenat
    T. +385 (0)52 560 051
    M. +385 (0)92 254 2483

    AGROTURIZAM KLAJ
    Fiorini 24, 52474 Brtonigla
    M. +385 (0)98 169 2410
    M. +385 (0)98 278 402

    AGROTURIZAM MONTIŽEL
    Montižel 59, Završje
    T. +385 (0)52 776 212
    M. +385 (0)98 336 340

    AGROTURIZAM STARA ŠTALA
    Obitelj Merklin
    Sandalji 29a, 52402 Cerovlje
    M.  +385 (0)98 750 731

    AGROTURIZAM PINETA
    Obitelj Radićanin
    Sveti Martin 32/B, 52231 Nedešćina
    T. +385 (0)52 493 118
    M. +385 (0)91 222 2238

    AGROTURIZAM SIA
    Obitelj Cetina
    Stancija Guran 21, 52215 Vodnjan
    T. +385 (0)52 511 033
    M. +385 (0)91 579 4221

    AGROTURIZAM ŠTEFANIĆ
    Obitelj Štefanić
    Štefanići 55, 52424 Motovun
    T. +385 (0)52 689 026

    Rezervacije su obavezne!

    Opširnije
  • Ususret Martinu bez etikete 2014: od berbe do konobe

    07.11.2014 - 05.12.2014

    Pazin, Etnografski muzej Istre

    Vitrina mjeseca studenog

    Etnografski muzej Istre

    Vitrina mjeseca studenog

    Etnografski muzej Istre nastavlja s projektom Vitrina mjeseca kojom predstavlja svoje muzejske zbirke, ali i programe kojima se proučavaju fenomeni nematerijalne kulturne baštine.

    Svaka je berba novi početak, polazište ka stvaranju novog vina, nova kreacija. Ona znači zajedništvo, poticaj, inspiraciju i trajnu emociju. Berba nameće organizaciju, raspored, konkretne zadatke; prati kalendarske smjernice i optimalne vremenske prilike. Ona otvara vrata vinskih podruma u kojima nas dočekuje pregršt priča. S Martinom bez etikete zavirujemo u konobe svojih gostiju i tražimo od njih da nam budu putokazi, pripovjedači i tumači. Neki se od njih najavljuju i ovom vitrinom - Dino Babić i Edi Pastrovicchio iz mladog vodnjanskog Ekomuzeja Istrian de Dignan, a ovo je jedna njihova priča, okvir za Vitrinu mjeseca.

    Vino od grožđa
    U Vodnjanu još ima ljudi koji rade vino od grožđa. Cijele godine radimo u vinogradima i čekamo da grožđe sazrije. Idemo u berbu s: vozom i magarcima,  drvenim kacama, ručnom muljačom, brentama i škarama. Najljepše grožđe spremamo sušiti u potkrovlje, na drvene stalke za sušenje, za spravljanje ružičastog vina. Istovremeno u konobi vrije mošt u hrastovim bačvama i do osam dana. Miješamo ga dvaput dnevno. Pretačemo vino i prešamo ostatak grožđa, ubacujemo ga u lambik i spravljamo lozovaču. Nakon tri tjedna odvajamo mošt od taloga i imamo novo vino. Prešamo grožđe koje smo ostavili sušiti i ružičasto vino spremamo drvenu bačvicu. Nakon godine dana ga flaširamo. Pijemo ga stalno. (Dino Babić, Edi Pastrovicchio)

    Info:

    EMI/Etnografski muzej Istre
    Trg Istarskog razvoda 1275. br. 1 +385 052 622 220
    emi@emi.hr

    Opširnije
  • Gastro jesen južne Istre

    14.11.2014 - 23.11.2014

    Fažana-Fasana

    Dani bakalara, maneštre i svinjetine


    Dani bakalara, maneštre i svinjetine

    U Puli, Fažani, Vodnjanu i Ližnjanu održat će se od 17. do 26. listopada manifestacija Gastro jesen južne Istre. Gastro jesen na meniju nudi bakalar, maneštre i svinjetinu i to u cijelom nizu ugostiteljskih objekata koji pripremaju obroke po popularnim cijenama.

    Cijene su popularne, dva slijeda i čaša vina stajat će 80 kuna, a tri slijeda 120.

    Info:

    TZ Fažana
    T. +385 (0)52 383 727
    info@istria-fazana.com

    Opširnije
  • Gastro jesen južne Istre

    14.11.2014 - 23.11.2014

    Vodnjan-Dignano

    Dani bakalara, maneštre i svinjetine


    Dani bakalara, maneštre i svinjetine

    U Puli, Fažani, Vodnjanu i Ližnjanu održat će se od 17. do 26. listopada manifestacija Gastro jesen južne Istre. Gastro jesen na meniju nudi bakalar, maneštre i svinjetinu i to u cijelom nizu ugostiteljskih objekata koji pripremaju obroke po popularnim cijenama.

    Cijene su popularne, dva slijeda i čaša vina stajat će 80 kuna, a tri slijeda 120.

    Info:

    TZ Vodnjan
    T. +385 (0)52 511700
    info@istria-vodnjan.com

    Opširnije
  • Gastro jesen južne Istre

    14.11.2014 - 23.11.2014

    Pula-Pola

    Dani bakalara, maneštre i svinjetine


    Dani bakalara, maneštre i svinjetine

    U Puli, Fažani, Vodnjanu i Ližnjanu održat će se od 17. do 26. listopada manifestacija Gastro jesen južne Istre. Gastro jesen na meniju nudi bakalar, maneštre i svinjetinu i to u cijelom nizu ugostiteljskih objekata koji pripremaju obroke po popularnim cijenama.

    Cijene su popularne, dva slijeda i čaša vina stajat će 80 kuna, a tri slijeda 120.

    Info:

    TZ Pula
    T. +385 (0)52 219 197
    info@istria-pula.com

    Opširnije
  • Gastro jesen južne Istre

    14.11.2014 - 23.11.2014

    Ližnjan-Lisignano

    Dani bakalara, maneštre i svinjetine


    Dani bakalara, maneštre i svinjetine

    U Puli, Fažani, Vodnjanu i Ližnjanu održat će se od 17. do 26. listopada manifestacija Gastro jesen južne Istre. Gastro jesen na meniju nudi bakalar, maneštre i svinjetinu i to u cijelom nizu ugostiteljskih objekata koji pripremaju obroke po popularnim cijenama.

    Cijene su popularne, dva slijeda i čaša vina stajat će 80 kuna, a tri slijeda 120.

    Info:

    TZ Ližnjan
    T. +385 (0)52 578426
    info@istria-liznjan.com

    Opširnije
  • Ermano Bančić

    20.11.2014 - 14.12.2014

    Rovinj-Rovigno, CVU Batana

    Samostalna izložba

    CVU Batana

    Samostalna izložba

    Projekt: Camera Obscura

    Info:

    Photo Art Gallery Batana
    T: +385 (0)52 830 711

    Opširnije
  • Festival od palente

    21.11.2014

    Poreč-Parenzo, Trg slobode

    Tradicionalna fešta povodom dana Sv. Maura

    Trg slobode

    Tradicionalna fešta povodom dana Sv. Maura

    Obilježavajući blagdan Sv. Maura, zaštitnika grada, Porečani organiziraju razna prigodna događanja pa će se tako održati Festival od palente koji će imati gastronomsko zabavni sadržaj namjenjen građanima ali i zanimljiv za sve goste koji se u ovim zimskim mjesecima nađu u gradu.

    Palenta je često bila glavno jelo naraštaja. U teškim životnim uvjetima, kuhala se svakodnevno, ponajviše zbog ekonomičnosti i izdašnosti. Tako je i ovaj festival izniknuo iz te štedljive tradicije pa će se razna jela od palente prodavati po popularnoj cijeni. Palenta je danas opet sve češće na jelovnicima, no kao poslastica uz ostala tradicionalna jela istarskog kraja. Atraktivno kuhanje i istresanje palente samo su dio manifestacije, a cjelodnevno će druženje na porečkom Trgu slobode popratiti dobra zabava uz glazbu

    PROGRAM PROSLAVE SV. MAURA 2014.

    Srijeda 19/11/2014 – Zavičajni muzej Poreštine

    19.00 Predavanje prof. Gaetana Benčića na temu „Kapitalne investicije u Poreču u 13. stoljeću.“

    Slijedi Svečana dodjela Nagrade „Sv.Mauro“
    Nagradu će uručiti gradonačelnik Grada Poreča – Parenzo Edi Štifanić

    Petak 21/11/2014 – Dan Sv. Maura, zaštitnika Grada Poreča – Parenzo

    13. Festival od palente, od marende do večere  

    9.00  Degustacija jela od palente, od marende do večere, Trg slobode
    10.00  nastup Big Benda, Trg slobode
    10.30  Svečana sveta misa i nakon mise velika procesija ulicama grada, Eufrazijeva bazilika
    13.00  Nastup grupe Baredinesaurusi
    15.30  Nastup Porečkih mažoretkinja
    16.00  Nastup grupe Fun Box
    18.00 Nastup grupe Šćike, Trg slobode
    19.00  Kulinarski troboj u pripremi jela od palente, Restoran Grand Hotela Palazzo na gradskoj rivi

    Opširnije

Pregled 1 - 12 od ukupno 98

Turisticka zajednica ne snosi odgovornost za odluke organizatora o promjeni termina, izvodaca, programa, cijena ili za slucaj otkazivanja priredbe

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • World's 2nd Best Olive Oil Producing Region

  • 20 Best World Destionations 10 Best Summer Trips

  • Best of Europe: Top 15 Food & Wine Destionations

  • Best Life Changing Trips

  • Top 10 Off the Path Wine Regions

  • Best Wine Regions for Winter and Spring Travel 2014

  • Destionation Award 2013 Beach Holidays

Istra i u 2014 . nastavlja s renomeom kao jedna od vrhunskih svjetskih destinacija nakon što je dobila niz priznanja od strane vodećih turističkih vodiča poput Lonely Planeta i National Geographic Travelera. Istarski poluotok je i dalje hvaljen od strane najpoznatijih turističkih vodiča i novinara.

Call CenterInformacije i rezervacije

+385 52 880088

  • Brošure
  • Newsletter
  • Booking

    Booking

Booking