Kalendar događanja

 • Sajam antikviteta i umjetnosti

  01.01.2014 - 31.12.2014

  Poreč-Parenzo, Viale (ispod hotela Poreč)

  Internacionalni izlagači starina

  08:00 - 15:00 h

  Viale (ispod hotela Poreč)

  Internacionalni izlagači starina

  Namještaj, slike, satovi, nakit, srebro i porculansko posuđe, etno zbirke, itd.
  Svaki petak tijekom cijele godine.

  Info:

  Udruga antikvara Eufrazijana
  +385 91 132 2583
  gasparini.arte@gmail.com

  Opširnije
 • Traktor story

  01.04.2014 - 31.10.2014

  Nova Vas (Poreč), Jama-Grotta Baredine

  Izložba starih traktora

  Jama-Grotta Baredine

  Izložba starih traktora

  U prostoru u kojem se od davnina nalaze susretišta komunikacija i putova, uz jamu Baredine kao prirodnu znamenitost, postavljena je etno priča posvećena poljoprivredi. Prikaz predmeta i strojeva te brojnih sačuvanih fotografija i dokumenta usko je vezan uz povijest ovog kraja i njegovih ljudi.

  Priča počinje s gumnom pored kojeg je prezentirana izložba  o vršenju žita te izumu i razvoju vršilica. Izložba se nastavlja stalnim postavom pedesetak traktora oldtimera i raznih tipova pogonskih motora. Posebno se ističu stari Fordson iz 1923. godine, prvi traktor koji je došao u obližnje selo te stari motor na grijanu glavu koji je početkom prošlog stoljeća služio za pokretanje nekadašnjeg porečkog mlina.

  U ekskluzivnom prostoru Galerije Konobon predstavljena je priča o mediteranskoj trilogiji - kruhu, maslinovom ulju i vinu, zastupljenima na ovim prostorima od antike, preko srednjeg vijeka pa do današnjih dana. Uz navedene postave, središnji dio je prostor u kojem se održavaju umjetničke izložbe te vinoteka u kojoj se mogu kušati autohtoni proizvodi ovoga kraja.

  Info:

  Silvio Legović
  +385 (0)52 421 333
  jama-baredine@pu.t-com.hr

  Opširnije
 • Salvador Dalì: Biblija Sacra & Božanstvena komedija

  25.04.2014 - 05.10.2014

  Rovinj-Rovigno, Zavičajni muzej

  Izložba grafika

  Zavičajni muzej

  Izložba grafika

  Izložba koja će se ovog ljeta održati u Rovinju ima i specifičan edukativni karakter, jer se kroz grafike posjetitelj izložbe upoznaje Dalijevim viđenjem sadržaja Biblije i Danteove "Božanstvene komedije", a zbog same tehnike koju je umjetnik upotrijebio, ovi radovi zauzimaju vrlo posebno mjesto u Dalijevom stvaralaštvu.
  Postavku čini izbor preko 130 Dalijevih grafika iz opusa "Božanstvena komedija" iz 1964. godine i "Biblija Sacra" iz 1967. Jedna potpuna dekompozicija drvoreza "Božanstvene komedije" iz 70 grafičkih otisaka i Dalijev kip Dantea.

  Oba ciklusa, kao i njihova stilska raznovrsnost i prilagođavanje likovnog izraza pojedinačnim ilustriranim prizorima, uz poznavanje tekstova, posebno ističe osobni pogled umjetnika na Bibliju - Knjigu nad knjigama i "Božanstvenu komediju" jedno od najpoznatijih srednjovjekovnih književnih dijela, čije se vrijeme nastanka smatra 1309. godina.

  Radno vrijeme:
  Svaki dan: 10:00 - 14:00, 18:00 - 22:00
  Ponedjeljkom zatvoreno

  Ulaznice:
  Ulaznice: 40 kn
  Studenti, srednjoškolci, umirovljenici: 35 kn
  Učenici osnovnih škola: 25 kn
  Djeca do 10 godina: besplatan ulaz
  Grupe: 35 kn (školske grupe imaju besplatno vodstvo)

  Info:

  Zavičajni muzej grada Rovinja

  Opširnije
 • Antun Motika XIV

  02.05.2014 - 31.12.2014

  Pula-Pola, Gradska galerija Pula

  Izbor iz stalnog postava donacije

  Gradska galerija Pula
  Kandlerova 8

  Izbor iz stalnog postava donacije

  Radno vrijeme:
  10 - 14, 18 - 21, subotom 10 - 13, nedjeljom zatvoreno

  Info:

  Zbirka Antun Motika
  +385 (0)52 639 334

  Opširnije
 • Dječje igračke iz hrvatske baštine

  15.05.2014 - 30.09.2014

  Pazin, Kaštel

  Izložba za najmlađe

  Kaštel

  Izložba za najmlađe

  Izložba Dječje igračke iz hrvatske baštine namijenjena je svima, no kako bi je najmlađim posjetiteljima učinili još zanimljivijom i bogatijom u rzaadoblju od 29.05. do 13.06. u muzeju se organiziraju edukativno kreativne radionice za škole i dječje vrtiće. Satnica je od 10 do 12 sati uz mogućnost prilagodbe grupi.

  Nađi zagonetnu životinju
  Uvodno stručno vodstvo po izložbi. Naglasak na životinjama koje se pojavljuju kao motivi na igračkama. Nakon razgledavanja izložbe djeca dobe siluetu (skicu) igračke koju trebaju pronaći u izložbi. Kad ih nađu slijedi ukrašavanje/bojanje. Od oslikane siluete nastaje stolni ukras koji nose sa sobom.
  Broj polaznika radionice je 25 djece, uz prethodnu najavu
  Cijena radionice: 10,00 kn

  Oslikaj igračku
  Uvodno stručno vodstvo po izložbi Naglasak na motivima i tehnikama oslikavanja igračaka. Gledanje filmova izrade igrački. Nakon razgledavanja izložbe polaznici radionica odbiru jednu od ponuđenih poluzavršenih/neobojanih igračaka, uz razgovor o simbolici motiva slijedi oslikavanje (leptira, stolica i sl.). Oslikanu igračku polaznik nosi sa sobom.
  Broj polaznika radionice je 25 djece, uz prethodnu najavu
  Cijena radionice: 20,00 kn

  Info:

  Etnografski muzej Istre (EMI)
  Trg Istarskog razvoda 1275. br. 1 T: +385 (0)52 622 220
  emi@emi.hr

  Opširnije
 • Tradicija iz naših ruku

  01.06.2014 - 01.10.2014

  Pula-Pola, Riva

  Prezentacija tradicionalnih proizvoda i usluga

  10:00 - 23:00 h

  Riva

  Prezentacija tradicionalnih proizvoda i usluga

  Na trgu sv. Tome, zaštitnika grada Pule, tijekom ljetnih se mjeseci turistima, ali i stanovnicima Pule i Istre, predstavlja izrada tradicionalnih suvenira, ukrasa i eko proizvoda, začinjena mirisima i okusima istarskih delicija i popraćena zvukovima izvorne glazbe. Na tipiziranim štandovima izlagači odjeveni u istarsku narodnu nošnju gostima nude svoje ručno izrađene proizvode. No, tu su i raznovrsne radionice zanata od gline, kamena i drva za posjetitelje kojima se mogu uključiti u izradu vlastitih suvenira i ukrasa i naučiti ponešto o istarskoj tradiciji.

  Info:

  Udruga Razvoj
  Lj. Posavskog 11, 52100 Pula T.+385 099 818 11 00
  razvoj@net.hr

  Opširnije
 • Prvi svjetski rat na Jadranu

  14.06.2014 - 30.10.2014

  Novigrad-Cittanova, Gallerion

  Izložba

  Gallerion

  Izložba

  Prvi svjetski rat na Jadranskom moru

  Dramatična epopeja Prvog svjetskog rata otpočela je prije stotinu godina. Kopnene operacije na krvavim frontovima pratile su raznovrsne vojne aktivnosti na svim morima svijeta, pa tako i na Jadranu.

  U znak sjećanja i pijeteta prema svim žrtvama tog Velikog rata, Vojno pomorska zbirka Gallerion iz Novigrada i Vojni muzej Hrvatske vojske u suradnji s petnaest hrvatskih i međunarodnih institucija izložbom Prvi svjetski rat na Jadranskom moru po prvi put u povijesti predstavljaju kompleksni značaj ovih tragičnih događanja.

  Izložba u Novigradu s mnoštvom dokumenata, mnogobrojnim fotografijama, autentičnim naoružanjem te posebno s više od 350 autentičnih maketa brodova, podmornica i zrakoplova pokušava predočiti narav ratnih vojno-pomorskih operacija na Jadranskom, pa i na Sredozemnom moru.
  Obuhvaćeni su i prikazani svi vidovi ratovanja, ali i svakovrsne životne aktivnosti u takvom posebnom okruženju. Neki su od njih po prvi put obrađeni i predstavljeni javnosti, kao primjerice podmorničko ili zrakoplovno ratno djelovanje.

  Suvremena tehnološka dostignuća pratila su pojedinačna junaštva i herojstva. Socijalni i politički čimbenici mijenjali su se sukladno razvoju ratnih zbivanja, te su na kraju bili uzrokom značajnih geopolitičkih promjena. Tri su se imperija ugasila, ali su nesretna i nespretna određenja pobjednika generirala novi globalni sukob.

  Ovom izložbom, njezinom izražajnom dokumentaristikom,predstavljena je sva kompleksnost ratnog djelovanja na Jadranskom moru.

  Info:

  Gallerion
  Mlinska ulica 1, Novigrad +385 (0)98 254 279
  studio-gobbo@pu.t-com.hr

  Opširnije
 • Muzejski četvrtak

  15.06.2014 - 15.10.2014

  Pazin, Kaštel

  Edukativno-kreativni program četvrtkom

  10:00 - 13:00 h

  Kaštel

  Edukativno-kreativni program četvrtkom

  Kako bi obogatili vaš posjet Etnografskom muzeju Istre/Museo etnografico dell'Istria od 15. lipnja do 15. listopada 2014. moći ćete sudjelovati u nizu edukativno kreativnih programa. Svakog četvrtka u vremenu od 10 – 13 sati u prostorijama muzeja pod vodstvom stručnih muzejskih djelatnika i vanjskih suradnika nastojat ćemo vam približiti etnografsku baštinu Istre, materijalnu i nematerijalnu. U navedeno vrijeme odvijat će se paralelno dvije radionice.

  Ples u muzeju? Zašto ne!
  Radionica balona (baluna)
  Tradicionalni i najpoznatiji istarski ples balun (balon) pleše se u dvoje. Posebnost balona (baluna) su plesni koraci kojima ga plesači izvode, odnosno lupaju ritam, te vrtnja plesača u parovima uz karakteristične povike poput "sad si moja“ i ostale. Balon (balun) se najčešće pleše uz pratnju meha (miha).
  Cijena: 50,00 kn za dvije osobe.

  Moja nova - stara lutka
  radionica igračaka
  Uglavnom zbog siromaštva djeca su sama izrađivala igračke od materijala koji su im bili dostupni (stare krpe, polupano posuđe, šibe...). Tako su djevojčice izrađivale lutke od krpa, dječaci lopte krpenjače, sviralice od šiba i dr. Na radionicama će djeca moći izraditi lutku od starih krpica.
  Cijena: 15,00 kn po osobi

  Oslikaj igračku
  Radionica tematski vezana uz izložbu «Dječje igračke iz hrvatske baštine».
  Uvodno stručno vodstvo po izložbi naglasak na motivima i tehnikama oslikavanja igračaka. Nakon razgledavanja izložbe polaznici radionica odbiru jednu od ponuđenih poluzavršenih/neobojanih igračaka, uz razgovor o simbolici motiva slijedi oslikavanje (leptira, stolica i sl.). Oslikanu igračku polaznik nosi sa sobom.
  Cijena: 20,00 kn po osobi

  Tkanje? Novo znanje!
  Demonstracijska radionica tkanja
  Tkanjem u Istri bavili su se muškarci. Ovu danas gotovo zaboravljenu vještinu Etnografski muzej Istre nastoji spasiti od nestanka organiziranjem radionica tkanja. Na taj način želimo očuvati i održavati na životu ovaj aspekt nematerijalne kulturne baštine.
  Besplatno

  Info:

  Etnografski muzej Istre
  Trg Istarskog razvoda 1275. br. 1 +385 052 622 220
  emi@emi.hr

  Opširnije
 • 100 godina Barona Gautscha

  01.08.2014 - 24.09.2014

  Rovinj-Rovigno, Multimedijalni centar

  Izložba fotografija

  Multimedijalni centar

  Izložba fotografija

  Obilježavanje godišnjice potonuća parobroda Barona Gautscha

  Info:

  Eko muzej Kuća o batani
  T. +385 (0)52 812593, F. (0)52 830650
  batana@rv-batana.t-com.hr

  Opširnije
 • Glazba na svakom kutku

  02.09.2014 - 26.09.2014

  Novigrad-Cittanova, starogradska jezgra

  Glazbena manifestacija

  starogradska jezgra

  Glazbena manifestacija

  Glazbena animacija uz nastupe manjih vokalnih skupina ili glazbenih sastava na akustičnim instrumentima, koji tijekom večeri nastupaju na nekoliko različitih lokacija u starogradskoj jezgri Novigrada i tako stvaraju ugođaj mediteranskog gradića u kojem se glazba čuje „na svakom kutku“.

  Info:

  TZ Novigrad
  Mandrač 29a, T: +385 (0)52 757 075
  info@istria-novigrad.com

  Opširnije
 • Josip Pino Ivančić

  02.09.2014 - 30.09.2014

  Rovinj-Rovigno, Zavičajni muzej Rovinj

  Samostalna izložba

  Zavičajni muzej Rovinj

  Samostalna izložba

  Info:

  Zavičajni muzej Rovinj
  Obala maršala Tita, T: +385 (0)52 816 720

  Opširnije

Pregled 1 - 12 od ukupno 164

Turisticka zajednica ne snosi odgovornost za odluke organizatora o promjeni termina, izvodaca, programa, cijena ili za slucaj otkazivanja priredbe

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

 • World's 2nd Best Olive Oil Producing Region

 • 20 Best World Destionations 10 Best Summer Trips

 • Best of Europe: Top 15 Food & Wine Destionations

 • Best Life Changing Trips

 • Top 10 Off the Path Wine Regions

 • Best Wine Regions for Winter and Spring Travel 2014

 • Destionation Award 2013 Beach Holidays

Istra i u 2014 . nastavlja s renomeom kao jedna od vrhunskih svjetskih destinacija nakon što je dobila niz priznanja od strane vodećih turističkih vodiča poput Lonely Planeta i National Geographic Travelera. Istarski poluotok je i dalje hvaljen od strane najpoznatijih turističkih vodiča i novinara.

Call CenterInformacije i rezervacije

+385 52 880088

 • Brošure
 • Newsletter
 • Booking

  Booking

Booking