Golf

Golf igralište Brijuni

Nacionalni park Brijuni

Već početkom 20. stoljeća na Brijunima se nalazio jedan od najvećih golf terena u Europi. Staro je golf igralište 1922. godine dao izgraditi tadašnji vlasnik Brijuna austrijski industrijalac Karl Kupelwieser i početkom 30-ih godina dodatno je dotjerano. Tada je imalo 18 rupa i duljinu od 5.742 metra. Zahvaljujući vrhunskim američkim i engleskim arhitektima stalno je dotjerivano i golf je bilo moguće igrati već sat-dva nakon pljuska.

Ovdje su na mnogobrojnim turnirima igrali predstavnici europske i svjetske aristokracije jer su Brijuni tih godina bili jedno od najpoznatijih mondenih okupljališta u ovom dijelu Europe.
Raznolik prirodni okoliš te mogućnost igre na samoj obali mora, ispod stoljetnih krošnji mediteranskih stabala, čini igru ovdje posebno zanimljivom, a zbog izvrsne mikroklime na Brijunima je golf moguće igrati gotovo čitave godine.

Kada igrati?
Golf na Brijunima može se igrati tijekom cijele godine uz ugodnu temperaturu koja se čak i u siječnju rijetko kada spušta ispod nule. Tijekom zime može zapuhati hladan vjetar bura koji Vas ipak neće spriječiti da uživate u igri. A ovisno o količini kiše, ljeti se može dogoditi da trava požuti, no lokalno pravilo o dopuštenom pomicanju loptice omogućava normalnu igru.

Ono što je sigurno jest da će Vas na Brijunima uvijek dočekati mir i tišina, a ponekad ćete biti i potpuno sami na igralištu što je uistinu jedinstven doživljaj.

Otvoreno: I - XII
Radno vrijeme:
Radno vrijeme ovisi o redu plovidbe »» Plovidbeni red za Veliki Brijun

Naučite igrati golf na Brijunima
Golf akademija: Individualne lekcije + Team building

Doznajte više:
» Golf igralište NP Brijuni

Prikaži