Kultura

Top 5 načina za upoznavanje unutrašnjosti Istre

Krenuli ste na proputovanje u unutrašnjost Istre i pitate se što se sve tamo krije. Garantiramo vam da tu možete odmoriti dušu u sjeni stoljetnih hrastova i autentičnih stancija okruženih poljima nad kojima bdiju crkvice sa zvonima na preslicu, ali možete se i prepustiti adrenalinskim pustolovinama. Na vama je da izaberete…

Kringa
Za sve ljubitelje adrenalina
Pet kilometara južnije od Tinjana na mjestu rimske utvrde nalazi se Kringa, možda mnogima poznata kao rodno mjesto prvog europskog vampira Jure Grando, ali odnedavno i mjesto adrenalinskog odmora za cijelu obitelj.

Za one istinski hrabre, samo nekoliko kilometra udaljen je pazinski zip line koji se proteže preko Pazinske jame, čija dubina od čak 100 metara nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a adrenalin skače do neviđenih visina.

Priče na istarskim zidovima
Nakon zasluženog odmora nastavite vaše otkrivanje neistraženog blaga skrivenog unutar crkvica u pitoresknim istarskim gradićima, selima ili, usamljenih, na brdu. Freske su živa umjetnost koje su svojim bojama mamile pogled i upozoravale stanovništvo. Zavirite i pustite da vam mističnost ovih mjestašca ispriča svoju autentičnu priču.

fritaja
Sladokusci posjetite konobe i agroturizme
Poslije adrenalinske pustolovine savjetujemo vam onu gastronomsku u istarskim konobama i agroturizmima gdje će vas očarati obiteljsko okruženje.

Otkrijte prave okuse u jednostavnim jelima poput fritaje ili maneštre, zasladite se tradicionalnim slasticama i uživajte u okusima istarskih vina.
Dobar tek!

robinson camp freedom
Opustite se u drugačijem smještaju
Gradić Žminj izniknuo je na brežuljku, u samom središtu našeg srcolikog poluotoka, između Raške doline i Limske drage, zaljeve kroz koje kao da se more s istoka i zapada pokušavaju dotaknuti.

Ukoliko se nalazite u njegovoj blizini i zatrebate mjesto gdje prenoćiti, savjetujemo vam jedinstveni robinzonski kamp. Ovo je idealno mjesto za uživanje u prirodi i miru, daleko od gradskog žamora i gužve.

svetvincenat_castleUpoznajte travarku Mare u Svetvinčentu
Svetvinčenat, osim po bogatoj povijesti i arhitekturi, poznat je i po jednoj zanimljivoj povijesnoj osobi - vještici Mare. Travarka Mare je 1632. godine optužena od strane svojih sugrađana da je vještica.
Tri stotine godina kasnije, jednoglasno je odlučeno da Mare zaslužuje novu priliku - zahvaljujući tehnologiji oživio je ponovno njezin duh u Kući vještice Mare, centru za posjetitelje gdje vas Mare očekuje i, uz srdačnu dobrodošlicu, poziva na putovanje kroz vrijeme.

Mnogo je šarmantnih i neistraženih mjesta u unutrašnjosti našeg poluotoka, nemojte ih zaobići dok ste na odmoru u Istri!

Prikaži