Sport i outdoor

Sportska sezona u Istri nikada ne prestaje

Dolaskom toplijeg vremena sport i rekreacija su sve značajniji te donose nove prilike za uzbudljive i neobične doživljaje u krajolicima Istre, koja postaje iz godine u godinu sve omiljenija destinacija za sve one koji svoj odmor žele provesti aktivno.

Pred nama su mjeseci prepuni zanimljivih sportskih manifestacija na kojima možete prisustvovati kao aktivni rekreativac ili se zabaviti kao gledatelj, navijajući za svoju ekipu. Za vas smo izdvojili samo neke...

IT
Sportsku avanturu otvaramo Istratrekom, orijentacijskom utrkom koja se ove godine održava u malom mjestu Žminj. Specifičnost ove utrke je baš ta da se iz godine u godinu seli istarskim poluotokom, a vi naoružani kompasom i zemljovidom pozvani ste na istraživanje i (možda) gubljenje po prirodi!

Dok neki trče predivnim krajolicima, drugi pak više vole poluotok razgledati na dva kotača.
Nekoliko je zanimljivih i značajnih utrka koje se održavaju već tradicionalno i međunarodnog su karaktera, jedna od njih je Istarsko proljeće, koja nam među sudionicima možda skriva i buduće pobjednike Gira d'Italia ili Tour-a de France!

Kada se priroda počne buditi i prve zrake sunca nakon duge zime obasjaju morske valove i vrhove borova duž jadranske obale, Laguna Poreč polumaraton vas očekuje s novim utrkama na novim stazama! Poreč će tako ugostiti sve trkače i njihove navijače koji se žele pridružiti na zanimljivim polumaratonskim, ali i nešto kraćim stazama.

100milja
Sredina travnja rezervirana je za sportski spektakl 100 milja Istre koji ne smijete propustiti! Ovo je najljepša, ali i najteža trail utrka koju vam nudimo, proteže se od istočnog dijela Istre, preko svoje najviše planine, dolje prema kopnu, a završava na zapadnom dijelu poluotoka u gradu Umagu. Duž staze uživajte u malim srednjovjekovnim gradićima, dubokim šumama, staroj željezničkoj trasi, blatnjavim dolinama, ali sve začinjeno prekrasnim panoramama.

Limes bike tour namijenjen je ponajprije obiteljima s djecom, ali svi ste pozvani! Obavezno je zaustavljanje iznad Gusarske pećine, na obroncima Limskog zaljeva odakle se pruža prekrasan pogled pa je to idealna prilika za kratki predah i fotografiranje s atraktivnog vidikovca.

lavinDa li vam Helter Skelter zvuči poznato?! Odgovor je vjerojatno - da! Međutim, ovdje se radi o sasvim drugačijoj glazbi.
Dinamično izmjenjivanje uzbrdica i spustova, zanimljive ali zahtjevne biciklističke staze samo su dio onoga što vas očekuje u Rapcu!
Ako vas ipak nismo dovoljno zaintrigirali, dođite i provjerite sami!

Nakon napornih sportskih aktivnosti ili glasnog navijanja sigurno ćete se poželjeti odmoriti i nadoknaditi potrošenu energiju. U tome će vam pomoći raznovrsna ponuda koju ćete pronaći u wellness centrima, ali i istarska gastronomija nadaleko poznata po vrhunskim namirnicama i kvalitetnim vinima.
Pozivamo Vas u pitoreskne gradiće te vam želimo ugodan aktivan odmor u Istri!

Prikaži