Zelena Istra

Top 5 piknik destinacija u Istri

Posjetite li Istru u proljeće, mogli biste imati savršene vremenske prilike za piknik. Ako vas lijepo sunčano jutro dok ispijate prvu kavu potakne na razmišljanje o objedovanju u prirodi koloritnog pejzaža, predstavljamo vam nekoliko prijedloga. Jer, Istra zaista inspirira vidikovcima, morskim pučinama i gradićima na brežuljcima.

Brijuni
Prekrasna priroda otočnog nacionalnog parka
Otočje Brijuni obiluje prekrasnom prirodom koja se stapa s morskim plavetnilom koje ga okružuje. Kako biste stigli do ovog otočnog nacionalnog parka, morate se uputiti u Fažanu odakle ćete se ukrcati na brod. Kratka vožnja dijeli vas od opuštajuće šetnice.

Veli Brijun ima razvedenu obalu (25,90 kilometara) koju možete propješačiti cijelu, dio ili se zaustaviti u jednoj od idiličnih uvala, udahnuti svjež zrak, prostrti prekrivač i uživati u okusima i mirisima Mediterana.

Hum
Posjet Humu, dragulju unutrašnje Istre
Što reći o Humu? Hum je najmanji grad na svijetu koji broji svega dvadesetak stanovnika. Hum je također poznat kao grad biske (rakije s imelom), a prema legendi je nastao kada su divovi gradili gradove u dolini Mirne.

Glagolski natpisi na ulaznim vratima grada, kamene ulice i fenomenalan pogled iz humske konobe na dolinu Mirne, dovoljan su razlog posjeti dragulju unutrašnje Istre. Odaberite klupicu ili livadicu gdje ćete upijajući zvukove proljeća, Istre i „gradske vreve“ moći uživati u pikniku. Ukusan obrok zaokružite biskom iz humske konobe.

Rt Kamenjak kao idealno mjesto za šetnju
Na najjužnijem dijelu istarskog poluotoka, u Premanturi, pronaći ćete park prirode Kamenjak koji je u proljeće idealno mjesto za šetnju i piknik. Za šetnju možete izabrati kraće ili dulje rute te prošetati i stazom dinosaurusa gdje se nalaze fosilizirani ostaci stari 98 milijuna godina.

Počastite se piknikom u jednoj od uvala i plaža tik uz more ili iskoristite mogućnost klupica postavljenih u hladovini stabla borova. Sigurni smo da ćete se zbog ovog mjesta poželjeti vratiti u Istru te iskusiti i blagodati ljetnog odmora i urone u kristalno čisto more zaštićenog krajolika Kamenjaka.

Učka Vojak
Piknik na Učki
Učka se grandiozno nadvija nad Istrom i s njezinog se vrha čitava okolica pruža na dlanu.

Krenite u avanturu osvajanja najvišeg vrha Učke Vojaka na 1396 metara, a prije toga pripremite ukusan obrok koji ćete slasno pojesti na tratini s pogledom u beskonačno.

Rovinj street
Istraživanje kamenih ulica Rovinja
Rovinj ne trebamo puno predstavljati. Kao jedan od simbola Istre, zasigurno se našao na vašem popisu i listi želja prilikom planiranja istarskog getawaya.

Međutim, otkrit ćemo vam tajnu - najljepšu plažu s pogledom na prepoznatljive rovinjske vizure, a na putu prema Amarin resortu.
Objedujte, udahnite miris mora i Rovinja, a potom se zaputite u istraživanje kamenih ulica Rovinja koje predstavljaju pravu kulisu istarskog obalnog gradića.

Prikaži