Gourmet

Vinske priče Istre koje spajaju obitelji

Jeste li ikad isprobali aromatičnu malvaziju, snažni teran i najslađi muškat? Ove se istarske sorte i dalje razvijaju zbog prenošenja vinogradarske tradicije s koljena na koljeno, a u nastavku otkrijte priče o obiteljima čija vina osvajaju mirisima i okusima.

Frankovic vina
Obiteljska vinska priča iz Buja

U vinariji obitelji Franković dešava se posebna i uspješna vinska čarolija, i to na Santa Luciji nedaleko Buja. Od njihovih vina ističemo Momjanski Muškat nazvan Luna d'Ora, za kojeg su dobili zlatni Decanter te Malvaziju sur lie nazvanu Korona i nagrađenu srebrnim Decanterom.
Čest motiv na etiketama njihovih vina su konji, što simbolizira strast obitelji prema ovim plemenitim životinjama i jahanju, naslijeđenu od prijašnjih generacija.

Pročitajte više o tradicionalnim istarskim vinima na Vino kakvo bi trebalo biti: Teran, malvazija i muškat.

vinograd
Vinska priča koja se prenosi iz generacije u generaciju

Vina Tomaz iz Motovuna školski su primjer prenošenja vinske tradicije s koljena na koljeno.
Najprije djed Petar, zatim Klaudio koji je godinama prisutan na vinskoj sceni, dok je posebna atrakcija ovogodišnje Vinistre bio njegov sin Antonio, koji je sa svojim vlastitim vinom, moćnim Teranom osvojio zlatnu medalju i tako potvrdio da će se o vinima obitelji Tomaz pričati i u budućnosti.

Saznajte i sve o Teran Giacoma Casanove: Romantični okus avanture i dugovječnosti.

nostromo ginPriča o obiteljskim vinima u koju se umiješao gin
Mislili ste da će ovo biti tekst o vinima? Naravno da ste u pravu, međutim moramo istaknuti i nadogradnju ponude u koju je krenula marljiva vinska obitelj Rossi. Pokraj svojih uspješnih autohtonih vina Malvazije i Muškata, odvažili su se i proizveli Gin kojeg su nazvali Nostromo Wine gin, koji je zapravo hommage istarskim moreplovcima, a u njega su uključili notu Malvazije.

Ako smo vas uspjeli dovoljno zainteresirati za vina Istre, predlažemo da posjetite naše Vinske ceste.

Odlučite se i posjetite vinarije naših vinskih obitelji, vjerujemo da nećete požaliti! Prenijet će vam svoju strast prema stvaranju vina i tradiciji očuvanja autohtonih istarskih sorti.


Vino kakvo bi trebalo biti: Teran, malvazija i muškat

Teran Giacoma Casanove: Romantični okus avanture

Top 5 istina o vinu iz Istre

Prikaži