ISTRA INFO COVID-19 X  

Kriteriji ocjenjivanja maslinara

Kriteriji ocjenjivanja

Istarska ulja prema svjetskim mjerilima spadaju među najkvalitetnija, a isprobati ih možete krenete li put cesta maslina s obilježenim uljarama i konobama najboljih istarskih maslinara.

Sve tajne svog zanata rado će podijeliti s vama, a zatim slijedi degustacija ulja, tog tekućeg zlata što zdravlje, mladost i ljepotu znači!

S ciljem promoviranja kulture maslinova ulja, podizanja kvalitativnih standarda i kreativnosti te bolje razmjene iskustva, osim ocjene proizvodnje ekstra djevičanskog maslinovog ulja, svaki maslinar ocjenjuje se prema sljedećim kriterijima:

  • uređen eksterijer i interijer degustacijske sale
  • vizibilitet, snaga brenda, medijska uvaženost na domaćoj i međunarodnoj sceni
  • razina involviranosti u razvoju turizma maslinova ulja i originalna turistička ponuda
  • kvaliteta usluge i sadržaji u ponudi
  • poznavanje više stranih jezika te ostali tehnički i servisno-uslužni parametri

Na osnovu osvojenih bodova maslinarima dodjeljujemo jednu, dvije ili tri bočice:

  • jedna bočica označava dobrog maslinara
  • dvije bočice znak su za vrlo dobrog maslinara
  • tri bočice simboliziraju izvrsnog maslinara, odnosno ponajbolji objekt u svojoj kategoriji

Prikaži