Kriteriji ocjenjivanja vinara
S ciljem promoviranja vinske kulture, podizanja kvalitativnih standarda i kreativnosti te bolje razmjene iskustva, osim ocjene vinske proizvodnje, svaki vinski podrum ocijenjen je prema sljedećim kriterijima:
- uređeni eksterijer i interijer vinskog podruma
- vizibilitet
- snaga brenda
- medijska uvaženost na domaćoj i međunarodnoj sceni
- razina involviranosti u razvoju vinskog turizma
- originalna turistička ponuda
- kvaliteta usluge i sadržaji u ponudi
- poznavanje više stranih jezika te
- ostali tehnički i servisno-uslužni parametri
Na temelju osvojenih bodova objektima dodjeljujemo jednu, dvije, dvije i pol ili tri čaše:
- jedna čaša označava dobar, korektan vinski podrum
- dvije čaše označavaju vrlo dobru vinariju
- dvije čaše plus znak su za odličnu vinariju
- tri čaše simboliziraju izvrstan vinski podrum, odnosno ponajbolji objekt u svojoj kategoriji.
Odvažite se na istraživanje Vinskih cesta Istre i zavirite u podrume vinara gdje ćete doživjeti nezaboravno iskustvo. I dok se opijeni vinom i ljepotom prirode budete vraćali kroz vinograde, ne zaboravite zahvaliti Dionizu na blagonaklonosti spram magičnog Istarskog poluotoka...