Chefovi i predavači

Chef Francesco Sposito


Taverna Estia, Michelin**
Relais & Chateau
Brusciano, Napoli
Campania, Italija
www.tavernaestia.it


» IGF 2019 Masterclass: Promišljanje o tradiciji
» Show cooking: Bakalar u pergamentu
» Chef's Gala


Svoje prve korake u kuhinji napravio je prije navršene šesnaeste godine uz svog oca Armanda. Nakon što je završio klasičnu gimnaziju i krenuo na fakultet, odlučio je istražiti fascinantni kulinarski svijet, a tada su krenuli i njegovi prvi eksperimenti.

Stalna želja za napretkom i potreba za znanjem dovela ga je u nekoliko kuhinja u kojima je radio bok uz bok s velikim talijanskim i francuskim chefovima. Iglesa Corellija, koji kasnije postaje njegov mentor, a koji u njemu potiče strast i skriveni talent upoznaje 2002. godine.

Na prijelazu iz 2005. u 2006. preuzima odgovornost u kuhinji, te razrađuje svoje ideje. Kuhinja mora biti moderan instrument, laboratorij, u kojem novosti pomažu pri transformaciji elemenata njezine zemlje.

2012.: Vodič BMW Italija - najperspektivniji talentirani kuhar talijanske kuhinje
2018.: Postaje savjetnik u kuhinji u prestižnom Relais & Chateau "Hermitage" u Cerviniji, osvaja 4. kuharsku kapicu od strane vodiča L'Espresso, a njegov restoran smatra se među 15 najboljih u Italiji.

Prikaži