Chefovi i predavači

Chef Michelino Gioia


Hotel Il Pellicano, Michelin*
Porto Ercole
hotelilpellicano.com
pellicanohotels.com
@hotelilpellicano @lapostavecchia @mezzatorrehotel


» IGF 2019 Masterclass: Otići radi povratka. Otkrijte svijet da biste otkrili sebe. Priča o jednoj obitelji i suvremenom ugostiteljstvu.
» Okrugli stol 2019: Važnost izvrsnog ugostiteljstva u luksuznim hotelima

Zaljubljenik u svoj posao strastveni pobornik mediteranske kuhinje, Michelino Gioia tradicionalne recepte pretvara u suvremene kreacije zahvaljujući inovativnim tehnikama.

Njegove kreacije temelje se na originalnim, prirodnim, strogo sezonskim namirnicama: mediteranska jela, u kojima se okusi ne preklapaju, objedinjuju lakoću i savršeni sklad aroma, okusa i boja s ciljem da nepcu ponude originalnu emociju, odnosno autentičan okus. Oslanja se na talijanska gastronomska sjećanja i tradiciju, istovremeno pomičući vlastite granice.

Nakon edukacije i usavršavanja u poznatim restoranima kao što su Perbellini, Uliassi i Arnolfo, njegov životopis obogaćen je tijekom rada u kuhinjama restorana Four Seasons u Milanu, hotela Eden u Rimu i Dorchester u Londonu gdje radi uz Alaina Ducassea.

Michelino Gioia 2003. godine stiže u hotel La Posta Vecchia gdje do 2015. radi kao executive chef u restoranu The Cesar. Potom započinje suradnju sa skupinom Roberto Naldi Collection s ciljem otvaranja restorana u Rimu, a u međuvremenu se brine o otvaranju talijanskog restorana Tosca u sklopu hotela Splendid Royal u Parizu.

Godina 2018. obilježava povratak chefa Gioie u obitelj Pellicano Hotels: Michelino Gioia na mjestu je executive chefa u hotelu Il Pellicano u Porto Ercolu.

Michelinovom zvjezdicom ovjenčan je 2007. godine, a 2010. Gambero Rosso dodjeljuje mu dvije vilice.

Prikaži