ISTRA INFO COVID-19 X  

Top news

Forbes: Istra među 50 spektakularnih destinacija

Popularni američki časopis Forbes u članku 50 spektakularnih destinacija za post korona putovanja uvrstio je Istru među TOP destinacije sa svih strana svijeta.

Forbes navodi kako je Istra idealna destinacija za sve ljubitelje dobre gastronomije koji upravo u Istri mogu isprobati vrhunsko ekstra djevičansko maslinovo ulje, tartufe, pršut, vino i morske plodove. U članku objavljenom 15. travnja istovremeno je naglašena i ljepota istarskih gradova kao i odlična geografska pozicija hrvatskog poluotoka.

 

- Istra u objavama prestižnih globalnih medija -

I američka televizijska mreža CNBC posvetila je dio svoje priče našem poluotoku. Sve istarske čari otkrivaju se u reportaži koja donosi pregled životnih troškova “digitalnih nomada” u četiri globalne destinacije - na Baliju, Jamajci, Barbadosu i u Hrvatskoj. Naime, od 1. siječnja 2021. Hrvatska je postala jedna od nekolicine europskih zemalja koje su širom otvorile vrata digitalnim nomadima širom svijeta, uvodeći dugoročne vize za ovu specifičnu skupinu putnika.

CNBC je priču o suvremenim nomadima u Hrvatskoj ispričao kroz primjer Melisse Paul iz Južne Kalifornije koja je svoje mjesto pod suncem pronašla upravo u Istri, u Labinu, i prva je osoba u Hrvatskoj kojoj je dodijeljen status digitalnog nomada. »» Istra za digitalne nomade

Posljednjih dana brojni su američki mediji posvetili prostor aktualnim uvjetima ulaska turista u našu zemlju pa su tako o Hrvatskoj izvještavali i kultni Condé Nast Traveler, portal Travel Pulse te ugledni američki magazin za putovanja Travel+Leisure.

Lonely Planet, vodeći svjetski brend turističkih vodiča, objavio je važeće uvjete za ulazak u Hrvatsku, dok je u posebnom članku posvećenom Hrvatskoj ponuđeno 17 najboljih lokacija koje bi trebalo posjetiti, među kojma su Istra, rt Kamenjak i Motovun.


Stiglo nam je najljepše doba godine

Za najljepši prosinac

Talijanski novinari pripremali istarske delicije

Legends Team Cup: Priceless Epic Experience

Istražite Istru uz smart card VIA ISTRA

Istarska vina briljirala u Decanterovom prilogu

Suradnja Turističkih zajednica Istre i Provincije Jeju

Portugalci oduševljeni istarskim vinima i maslinovim uljima

Paralelni vinski masterclass Istre i Portugala

Prikaži