Top news

Forbes: Istra među 50 spektakularnih destinacija

Popularni američki časopis Forbes u članku 50 spektakularnih destinacija za post korona putovanja uvrstio je Istru među TOP destinacije sa svih strana svijeta.

Forbes navodi kako je Istra idealna destinacija za sve ljubitelje dobre gastronomije koji upravo u Istri mogu isprobati vrhunsko ekstra djevičansko maslinovo ulje, tartufe, pršut, vino i morske plodove. U članku objavljenom 15. travnja istovremeno je naglašena i ljepota istarskih gradova kao i odlična geografska pozicija hrvatskog poluotoka.

 

- Istra u objavama prestižnih globalnih medija -

I američka televizijska mreža CNBC posvetila je dio svoje priče našem poluotoku. Sve istarske čari otkrivaju se u reportaži koja donosi pregled životnih troškova “digitalnih nomada” u četiri globalne destinacije - na Baliju, Jamajci, Barbadosu i u Hrvatskoj. Naime, od 1. siječnja 2021. Hrvatska je postala jedna od nekolicine europskih zemalja koje su širom otvorile vrata digitalnim nomadima širom svijeta, uvodeći dugoročne vize za ovu specifičnu skupinu putnika.

CNBC je priču o suvremenim nomadima u Hrvatskoj ispričao kroz primjer Melisse Paul iz Južne Kalifornije koja je svoje mjesto pod suncem pronašla upravo u Istri, u Labinu, i prva je osoba u Hrvatskoj kojoj je dodijeljen status digitalnog nomada. »» Istra za digitalne nomade

Posljednjih dana brojni su američki mediji posvetili prostor aktualnim uvjetima ulaska turista u našu zemlju pa su tako o Hrvatskoj izvještavali i kultni Condé Nast Traveler, portal Travel Pulse te ugledni američki magazin za putovanja Travel+Leisure.

Lonely Planet, vodeći svjetski brend turističkih vodiča, objavio je važeće uvjete za ulazak u Hrvatsku, dok je u posebnom članku posvećenom Hrvatskoj ponuđeno 17 najboljih lokacija koje bi trebalo posjetiti, među kojma su Istra, rt Kamenjak i Motovun.


Istrien Magazin: Turistički vodič za ljubitelje Istre

Forbes.com:10 Favourite Restaurants Of 2022

Avionom iz Züricha do Pule u zimskom periodu

Vinistra najavila En primeur u Zagrebu 12. veljače

Merian: Ukusni tartufi, najbolja vina i hoteli s karakterom

Valamar Riviera proslavila 70 godina uspješnog poslovanja

Pronađite inspiraciju za zimske vikende u Istri

Održana dodjela nagrada Zlatna koza - Capra d'oro 2023

50 Top Italy: Agli Amici Rovinj na prestižnom popisu

Prikaži