Top news

Nova nagrada spotu Good mood / Good food

Video spot o izvornosti i kvaliteti domaće hrane i jedinstvenih doživljaja u središnjoj Istri osvojio je srca žirija na brojnim filmskim festivalima, a ovoga je puta nagrađen i na domaćem terenu

Promotivni film Autentična Istra: Good mood / Good food, čiju okosnicu čine bogata lokalna gastronomija i dobro raspoloženje koje istarska domaća hrana potiče, osvojio je nagradu za najbolji hrvatski film u kategoriji Turistička destinacija/regija na Zagreb TourFilm Festivalu održanom od 12. do 15. listopada. Ovaj međunarodni festival filmske i audiovizualne produkcije od 2013. član je CIFFT-a, udruženja svjetskih turističkih filmskih festivala sa sjedištem u Beču gdje se koncem godine proglašava i ukupni pobjednik, najbolji turistički film svijeta.

Filmski uradak Dobro raspoloženje / Dobra hrana već je prepoznat diljem svijeta osvojivši nagrade na nekoliko filmskih festivala. Na International Tourism Film Festival Africa u Cape Townu osvojio je drugo mjesto, na New York Festivals TV & Film Awardu srebrnu medalju, a zatim prvo mjesto na čak dva festivala održana u Njemačkoj: na vodećem festivalu turističkog filma The Golden City Gate u Berlinu te na hamburškom World Media Festivals.

Autentična Istra predstavlja ponudu Turističkih zajednica središnje Istre, Buzeta, Barbana, Kanfanara, Svetvinčenta i Žminja i nudi gledateljima priliku da upoznaju perjanice istarske kuhinje: pršut, sir, vino, čripnju, tartufe, domaću tjesteninu, slastice kao i da provjere kako je Istru moguće doživjeti na uistinu autentične načine: spavanjem na slami, vožnjom prekrasnim netaknutim krajolicima središnje Istre, uz objed u vinogradu, kušanje svježih namirnica na polju ili pak u barci, inspirirajući pritom gledatelje na istraživanje ovih krajeva u bilo koje doba godine.

Režiju i produkciju potpisuje Level 52 iz Labina, a film je realiziran u okviru aktivnosti definiranih Sporazumom o udruživanju turističkih zajednica gradova i općina s područja središnje Istre, financiranih sredstvima Fonda za udružene turističke zajednice Hrvatske turističke zajednice.

[18/10/2022]


Njemački chef Jan Hartwig, nositelj tri MICHELINOVE zvjezdice, boravi u Istri

ATP Plava Laguna Croatia Open u Umagu od 19. do 27. srpnja

Decanter 2024 Winners Showcase by Vinistra

Upozorenje na toplinske valove

Istra ponovno proglašena najboljom svjetskom maslinarskom regijom

Petu godinu zaredom Istra je najbolja ekstra djevičanska maslinarska regija svijeta

Otkrijte Istru biciklom i vlakom kroz ICARUS

Wine day ponovno otvara vrata vinskih podruma

Istra sedmi put najbolja svjetska regija djevičanskog ulja

Prikaži