Top news

The Week: Istra za ljubitelje prirode i aktivnog odmora

Popularni britanski portal The Week objavio je članak novinarke Catherine Garcia kao preporuku za putovanje pod naslovom Istra, dragulj na Jadranu. Uz naznaku da ovaj idilični hrvatski poluotok zapravo prolazi ispod radara posjetitelja, Istra se opisuje kao idealna destinacija za ljubitelje prirode i aktivnog odmora, kao što su jedrenje, pješačenje ili pak lov na tartufe.

Rovinj je predstavljen kao slikoviti primorski gradić sa šarmantnim uličicama, bogatom poviješću i obiljem atrakcija poput park šume Zlatni rt, popularnog odredišta za šetnju ili vožnju biciklom, dok je za Pulu stavljen naglasak na rimski amfiteatar te mogućnost istraživanja brojnih povijesnih lokaliteta.

Istaknuta je i istarska gastronomska ponuda, posebno vina i tartufa, a uz posjet Motovunu i sudjelovanje u lovu na tartufe, posjetitelje se potiče da kušaju lokalne specijalitete u restoranima i konobama diljem poluotoka.

»» theweek.com/travel/istria-croatian-peninsula-where-to-go

The Week je tjedni magazin koji izlazi u Ujedinjenom Kraljevstvu i Sjedinjenim Američkim Državama, a nudi uvid u svjetska događanja, prati trendove putovanja i obrađuje brojne dodatne teme poput povijesti, znanosti...

A kada smo kod britanskim medija, dodajmo i da je prestižni The Times uvrstio Rovinj među TOP 25 destinacija čije ćete nabolje izdanje doživjeti u proljeće! 

»» 25 short-haul cities at their best in spring

Između Atene i Budimpešte te Amsterdama, Beča, Palerma i Nice, Rovinj se našao na visokom šestom mjestu kao slikoviti gradić na obali bogatog venecijanskog nasljeđa gdje gosti u proljetnim danima mogu uživati u ljepotama obale podjednako kao i u lokalnoj kuhinji.


Wine Day - Dan otvorenih vinskih podruma: 26/05

Slavljenička Vinistra simbol zajedništva i uspjeha istarskih vinara

National Geographic Traveller o istarskoj glazbi, plesu i povijesti

Rim Tim Tagi Dim: Baby Lasagna osvojio srca s najveće pozornice Europe

Grand prix Zlatna penkala za online reportažu mađarskih novinarki o Istri

Četiri nagrade Simply the Best istarskim projektima

Održana svečana promocija vodiča Flos Olei 2024

Ponuda Istre na sajmu E BIKE DAYS u Münchenu 2024

Istra i Hrvatska partneri Europske rukometne federacije

Prikaži