ISTRA INFO COVID-19 X  

Top news

Završje je osvojilo drugo mjesto u izboru za najbolju europsku lokaciju u filmskoj i TV industriji

U nedjelju, 24. veljače 2020. na Berlinskom filmskom festivalu (Berlinaleu), nakon gotovo 3 mjeseca neizvjesne borbe u utrci za Location Award, proglašen je pobjednik! Izbor za najbolju filmsku lokaciju već treću godinu zaredom organizira European Film Commissions Network (EUFCN) u suradnji s filmskim portalom Cineuropa.

Završje, malo piktoreskno istarsko mjesto, u kojem se djelomično snimao film “Robin Hood”, 2017. godine, bio je među 10 finalista, a kandidirala ga je Istarska filmska komisija-Istria Film Commission, koja je u okviru Istarske kulturne agencije zadužena za promociju Istre kao filmske destinacije. Deset europskih lokacija koje sve redom naglašavaju ljepotu i raznolikost Europe, kandidirali su filmski uredi/filmske komisije, članovi Europske mreže filmskih komisija / European Film Commissions Network (EUFCN). Do samog kraja glasanja, vodila se tijesna bitka između Završja (HR) i El Hierra (ES), kandidata Canary Island Film Commission, a na kraju je El Hierro osvojio prvo mjesto.

„Srebrno“ drugo mjesto predstavlja velik uspjeh za naše Završje, Istru i Hrvatsku! Glasovi i podrška iz svih krajeva svijeta, upisalo je Završje u europsku filmsku mapu i sam vrh poželjnih lokacija za snimanje. Impresivne lokacije kao i državni poticaji, utjecali su na dolazak velikih filmskih produkcija u Istru. Puno se snima u Istri, a vjerujemo da će ovaj rezultat doprinijeti većoj vidljivosti Istre i Hrvatske, kao poželje filmske destinacije.

» Opširnije


Robin Hood Zavrsije


Stiglo nam je najljepše doba godine

Za najljepši prosinac

Talijanski novinari pripremali istarske delicije

Legends Team Cup: Priceless Epic Experience

Istražite Istru uz smart card VIA ISTRA

Istarska vina briljirala u Decanterovom prilogu

Suradnja Turističkih zajednica Istre i Provincije Jeju

Portugalci oduševljeni istarskim vinima i maslinovim uljima

Paralelni vinski masterclass Istre i Portugala

Prikaži