Istra u svjetskim gourmet vodičima

Michelin Guide

MICHELIN Guide 2017

Per aspera ad astra - Radom do uspjeha

Dug je bio put, prepun truda, učenja, kao i svakodnevne volje za novim, drugačijim, ali uvijek nadasve kvalitetnim, do dana kada je rovinjski restoran Monte postao ponosni vlasnik Michelinove zvjezdice.

Raskošne rapsodije mirisa, okusa i boja isprepletene sa sanjivim i romantičnim ambijentom satkanog dostojanstvenim istarskim kamenom, savršena su kombinacija koju je prepoznao i najelitniji svjetski gastronomski vodič.  

Dvadesetogodišnji trud da se prepozna kvaliteta istarske kuhinje, ali i poticanje istarskih chefova na podizanje kvalitete pripreme hrane te korištenje prvoklasnih i autohtonih, lokalnih namirnica, urodilo je plodom i - prestižna Michelinova zvjezdica dospjela je u Hrvatsku! U Istru!

Restoran Monte, smješten na pitoresknoj padini podno crkve sv. Eufemije u Rovinju, svojim dugogodišnjim ulaganjem, radom i ljubavlju dosegnuo je zamamne visine, a dobivanje prve hrvatske zvjezdice dodatna je motivacija za daljnji napredak. Vlasnici, supružnici i chefovi, Danijel i Tjitske Đekić, putuju svijetom kušajući najvrsniju hranu svijeta, učeći i usavršavajući se kako bi svoje interpretacije prenijeli na tanjure restorana Monte. Sva putovanja i iskustva vidljiva su u njihovim jelima, no ono što im daje posvemašnju različitost su jela spravljena od najcjenjenijih istarskih sastojaka.

Ponosni smo na sve naše restorane - oni su uistinu naše prave "zvijezde"!
I od srca im čestitamo na iznimnom uspjehu!

Monte*, Rovinj-Rovigno
Wine Vault, Rovinj-Rovigno
Damir & Ornella, Novigrad-Cittanova
Zigante, Livade-Levade
Konoba Čok, Novigrad-Cittanova
Marina, Novigrad-Cittanova
Sv. Nikola, Poreč-Parenzo
Meneghetti, Bale-Valle
Pergola, Zambratija-Zambrattia
San Rocco, Brtonigla-Verteneglio
Konoba Morgan, Brtonigla-Verteneglio
Alla Beccaccia, Valbandon
Batelina, Banjole

» Istra u svjetskim gourmet vodičima
» Istarska kuhinja

Prikaži