Top news

Istra ponovno proglašena najboljom svjetskom maslinarskom regijom prema Flos Oleiu

Flos Olei

Zeleni poluotok je uspješno započeo turističku godinu koji je proglašen najboljom maslinarskom regijom na svijetu, četvrti put u pobjedničkom nizu. Velik je to uspjeh za regiju na čijem se području maslinovo ulje proizvodi više od dvije tisuće godina. Maslinova ulja su iz godine u godinu sve kvalitetnija, a broj istarskih proizvođača u jedinom svjetskom vodiču ekstra djevičanskih maslinovih ulja, Flos Olei, sve je veći.

Osim izuzetnih ocjena EDMU, u desetom jubilarnom izdanju, Istra se proslavila još jednom značajnom nagradom u kategoriji TOP 20 najboljih ulja na svijetu. Radi se o vodnjanskom poduzeću Oleum Maris koje je proglašeno najboljom „tvrtkom u uzletu“ na svijetu. U takozvanu "bibliju" ekstra djevičanskih maslinovih ulja uvršteno je čak 79 ulja iz Istre, četiri više nego lani, a gotovo svi su postigli bolje rezultate, što je dokaz da se rad na kvaliteti osjeti i nagrađuje.

Flos Olei 2019. predstavlja se kao cjelovito i transparentno sredstvo informiranja, korisno za entuzijaste i neofite svih generacija, ali isto tako za stručnjake, odnosno proizvođače, uvoznike, distributere, tehničare i sl. Nudi uvid u rezultate pomnog degustiranja prezentirajući maslinarstvo iz 52 zemlje s pet kontinenata, s time da svaki od 500 opisanih uljara ima zasebnu profilnu karticu svog gospodarstva te opis predstavljenog ulja.


Lust auf Kroatien: Najbolje od ljeta

Vižinada, skriveni dragulj Istre

Biciklistička ponuda Istre na sajmu E-Bike Days Münich 2023

U Istri započelo vinsko ocjenjivanje Concours Mondial de Bruxelles

Vinski ambasadori Concours Mondial de Bruxellesa oduševljeni Istrom

Mastercard i TZ Istre pokreću zajedničku kampanju u Austriji i Švicarskoj

Istra ecoxperience: sve eko iz Istre

Istra iz godine u godinu među najboljim maslinarskim regijama svijeta

Prezentacija Istre na uglednom vinskom sajmu Prowein

Prikaži