ISTRA INFO COVID-19 X  

Top news

Istra ponovno proglašena najboljom svjetskom maslinarskom regijom prema Flos Oleiu

Flos Olei

Zeleni poluotok je uspješno započeo turističku godinu koji je proglašen najboljom maslinarskom regijom na svijetu, četvrti put u pobjedničkom nizu. Velik je to uspjeh za regiju na čijem se području maslinovo ulje proizvodi više od dvije tisuće godina. Maslinova ulja su iz godine u godinu sve kvalitetnija, a broj istarskih proizvođača u jedinom svjetskom vodiču ekstra djevičanskih maslinovih ulja, Flos Olei, sve je veći.

Osim izuzetnih ocjena EDMU, u desetom jubilarnom izdanju, Istra se proslavila još jednom značajnom nagradom u kategoriji TOP 20 najboljih ulja na svijetu. Radi se o vodnjanskom poduzeću Oleum Maris koje je proglašeno najboljom „tvrtkom u uzletu“ na svijetu. U takozvanu "bibliju" ekstra djevičanskih maslinovih ulja uvršteno je čak 79 ulja iz Istre, četiri više nego lani, a gotovo svi su postigli bolje rezultate, što je dokaz da se rad na kvaliteti osjeti i nagrađuje.

Flos Olei 2019. predstavlja se kao cjelovito i transparentno sredstvo informiranja, korisno za entuzijaste i neofite svih generacija, ali isto tako za stručnjake, odnosno proizvođače, uvoznike, distributere, tehničare i sl. Nudi uvid u rezultate pomnog degustiranja prezentirajući maslinarstvo iz 52 zemlje s pet kontinenata, s time da svaki od 500 opisanih uljara ima zasebnu profilnu karticu svog gospodarstva te opis predstavljenog ulja.


Eco Domus među TOP 100 održivih priča

Važna obavijest: Promet u Istri 08/10/22

Listopad je Mjesec hrvatskog turizma

Čestitamo Svjetski dan turizma

Johann Lafer u kolovozu boravio u Istri

Avionom iz Züricha do Pule u zimskom periodu

Forbes o Istri: Prekrasna i ukusna

Istra nominirana za Wanderlust Travel Awards

Legends Team Cup: The Gladiator Edition

Prikaži