Top news

Nova nagrada spotu Good mood / Good food

Video spot o izvornosti i kvaliteti domaće hrane i jedinstvenih doživljaja u središnjoj Istri osvojio je srca žirija na brojnim filmskim festivalima, a ovoga je puta nagrađen i na domaćem terenu

Promotivni film Autentična Istra: Good mood / Good food, čiju okosnicu čine bogata lokalna gastronomija i dobro raspoloženje koje istarska domaća hrana potiče, osvojio je nagradu za najbolji hrvatski film u kategoriji Turistička destinacija/regija na Zagreb TourFilm Festivalu održanom od 12. do 15. listopada. Ovaj međunarodni festival filmske i audiovizualne produkcije od 2013. član je CIFFT-a, udruženja svjetskih turističkih filmskih festivala sa sjedištem u Beču gdje se koncem godine proglašava i ukupni pobjednik, najbolji turistički film svijeta.

Filmski uradak Dobro raspoloženje / Dobra hrana već je prepoznat diljem svijeta osvojivši nagrade na nekoliko filmskih festivala. Na International Tourism Film Festival Africa u Cape Townu osvojio je drugo mjesto, na New York Festivals TV & Film Awardu srebrnu medalju, a zatim prvo mjesto na čak dva festivala održana u Njemačkoj: na vodećem festivalu turističkog filma The Golden City Gate u Berlinu te na hamburškom World Media Festivals.

Autentična Istra predstavlja ponudu Turističkih zajednica središnje Istre, Buzeta, Barbana, Kanfanara, Svetvinčenta i Žminja i nudi gledateljima priliku da upoznaju perjanice istarske kuhinje: pršut, sir, vino, čripnju, tartufe, domaću tjesteninu, slastice kao i da provjere kako je Istru moguće doživjeti na uistinu autentične načine: spavanjem na slami, vožnjom prekrasnim netaknutim krajolicima središnje Istre, uz objed u vinogradu, kušanje svježih namirnica na polju ili pak u barci, inspirirajući pritom gledatelje na istraživanje ovih krajeva u bilo koje doba godine.

Režiju i produkciju potpisuje Level 52 iz Labina, a film je realiziran u okviru aktivnosti definiranih Sporazumom o udruživanju turističkih zajednica gradova i općina s područja središnje Istre, financiranih sredstvima Fonda za udružene turističke zajednice Hrvatske turističke zajednice.

[18/10/2022]


Novi rekordi na svjetskom natjecanju Svijet malvazija

The Week: Istra za ljubitelje prirode i aktivnog odmora

Posebno njemačko izdanje MERIAN Istrien

Merian: Ukusni tartufi, najbolja vina i hoteli s karakterom

Condé Nast Traveller Italia: Destinazione benessere

Istra predstavljena na sajmu Freizeitmesse u Klagenfurtu

Istra je UHPA-ina preporučena destinacija godine

DOVE: Viaggio nelle meraviglie della terra Croata

Nova marketinška kampanja TZ Istre i Mastercarda

Prikaži