Top news

Novi Istrien Magazin i zanimljive PR aktivnosti

Turistička promocija Istre na tržištima njemačkog govornog područja: od posebnih publikacija do strateških partnerstva

Turistička zajednica Istarske županije tijekom godina je realizirala značajan broj iznimno popularnih naslova namijenjenih turističkoj promociji, među kojima je i Istrien Magazin, publikacija koja se objavljuje na njemačkom jeziku, a izlazi u suradnji TZ-a, agencije KG Media i A.R.T. RedaktionsTeama. Riječ je o reviji na 52 stranice namijenjenoj prvenstveno promociji Istre na turističkim sajmovima koji se održavaju u Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj i dijelu Italije, potom za posebne prezentacije Turističke zajednice Istre i njezinih partnera te u sklopu organizacije studijskih putovanja i suradnje s novinarima njemačkog govornog područja. Dio izdanja dijeli se i na području Istre, kao posebno targetirani promotivni materijal koji predstavlja najbolje od Istre. Istrien magazin 2023 moguće je dobiti na info punktovima istarskih turističkih zajednica, ponajboljih restorana, uljara i vinarija.

Uz najatraktivniju istarsku turističku ponudu kroz članke, reportaže, intervjue i savjete za turiste, magazin svake godine predstavlja i novitete u destinaciji: od hotela, kampova i ponajboljih istarskih vila pa do vrhunskih restorana, vinarija, uljara, muzeja, marina i posebno značajnih evenata. Važan dio posvećen je i očuvanju zelenila poluotoka i Jadranskog mora, uključenosti u sustav e-mobilnosti, obnovljivim izvorima energije - jednom riječju svemu što čini sastavni dio održivog i odgovornog razvoja. Ovaj je promotivni materijal posvećen i prilagođen onome što gosti s njemačkog govornog područja najviše cijene u Istri: uređen i čist okoliš, gourmet ponuda te outdoor aktivnosti.

Nakon 20 godina postojanja Istrien Magazin je izvrsno prihvaćen od strane gostiju i ima svoju vjernu publiku koja svake godine s veseljem očekuje novosti iz njima omiljene destinacije te se čitatelji nerijetko predbilježe i po šest mjeseci unaprijed za novo izdanje. Novim pak čitateljima postaje važan savjetnik u planiranju godišnjih odmora pa je tako postao vrlo važan marketinški instrument.

Turistička zajednica Istarske županije veliku pažnju posvećuje tržištima njemačkog govornog područja. Kroz više različitih kanala komunikacije i promocije, sinergijskim učinkom pokriva sve razine nama poželjnih gostiju s područja Njemačke, Austrije i njemačkog dijela Švicarske.

Pored značajne izdavačke djelatnosti putem spomenutog Istrien magazina, županijska Turistička zajednica također svake godine, u suradnji s drugim partnerima, publicira Lust auf Kroatien, zatim specijalna izdanja prestižnih naslova kao što su Merian, Der FeinschmeckerTime Out Istria te velik broj reportaža, objava i članaka u svim važnijim dnevnim i mjesečnim publikacijama u online i tiskanim izdanjima.

U drugom važnom dijelu aktivnosti su svakako odnosi s javnošću. Istarski TZ u suradnji s ART RedaktionsTeamom, koji pokriva navedena tri tržišta, svake godine u Istru dovede više od 100 novinara, influencera, glavnih urednika i specijalista iz sektora turizma koji s njihovim vrijednim objavama dostižu medijsku vrijednosti od preko 5 milijuna eura.

Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istarske županije, dodatno ističe strateška partnerstva sklopljena s ponajboljim njemačkim brendovima, a koji svoje sjedište imaju u Münchenu: „Umrežavanjem promotivnih aktivnosti želimo iskoristiti reputaciju naših strateških partnera - to su FC Bayern München, BMW i CUBE - njihovu prepoznatljivost i kvalitetu na način da se identifikacija i valorizacija velikih i poznatih brendova povezuje s Istrom i na taj način ugradi i dio njihove reputacije i prepoznatljivosti u brend ISTRA.“

„Kada svemu pridodamo obimnu kampanju udruženog oglašavanja sa sustavom lokalnih turističkih zajednica te još značajniju kampanju u avio prijevozu, gdje njemačko tržište drži stabilnu drugu poziciju odmah iza UK tržišta, postaje jasna izrazita posvećenost prema njemačkom i austrijskom tržištu koja zajedno dostižu udio od 50% svih realiziranih noćenja, odnosno Njemačka 38% i Austrija 12,5%“, naglasio je Ivošević.

O povećanom prometu njemačkog tržišta najbolje govori podatak da je Njemačka u 2015. godini realizirala 7,2 mil. noćenja, u 2019. godini 8,7 mil. noćenja, a u 2022. godini ogromnih 11,1 mil. noćenja.

»» Prelistajte naše brošure

 


Upozorenje na toplinske valove

TZ Istre nastavlja strateško partnerstvo s nogometnim velikanom

Decanter 2024 Winners Showcase by Vinistra

Doživljaj na poluotoku s novih visina: Helifly Istria Scenic Experience

Luca Sardella snimao reportažu o istarskim atrakcijama za TV RAI

National Geographic Traveller o istarskoj glazbi, plesu i povijesti

Slavljenička Vinistra simbol zajedništva i uspjeha istarskih vinara

Rim Tim Tagi Dim: Baby Lasagna osvojio srca s najveće pozornice Europe

Grand prix Zlatna penkala za online reportažu mađarskih novinarki o Istri

Prikaži