Top news

DOVE: Viaggio nelle meraviglie della terra Croata

Turistička zajednica Istarske županije ove godine veliki fokus stavlja na talijansko tržište te je slijedom toga, uz pomoć PR agencije za Italiju Vailati & Savarro, s kojom ima dugogodišnju suradnju, dogovorila zajednički projekt s prestižnim izdavačem Cairo Rcs Media u sklopu kojeg je njihov najpoznatiji turistički časopis DOVE Viaggi realizirao veliki vodič u cijelosti posvećen Istri.

Specijalni prilog objavljen je u obliku turističkog vodiča pod nazivom „Istria - Viaggio nelle meraviglie della terra Croata"

Radi se o monografskom dosjeu s vertikalnom analizom najaktualnijih tema u našoj destinaciji čiju realizaciju potpisuju novinari koji su Istru posjetili Istru krajem prošle godine. Publikacija ističe raznolikost i ljepotu Istre, nudeći čitateljima informacije o morskim destinacijama, plažama s plavom zastavom, prirodnim ljepotama, zaštićenim područjima, bioraznolikosti, biciklističkim stazama…

Istra se opisuje kao poluotok gotovo u obliku srca, s obalom koja obiluje zaljevima, rtovima i otocima rasutim „poput konfeta u kristalno čistom moru“. No, vodič naglašava da Istra nije samo destinacija za ljubitelje mora, već nudi i netaknutu prirodu, tisućljetne gradiće, kulturnu i povijesnu baštinu te izvanrednu eno-gastronomsku tradiciju temeljenu na proizvodima poput maslinovog ulja, vina i tartufa.

Posebna pažnja posvećena je raznim događanjima tijekom godine, uključujući glazbene festivale, sportske manifestacije, povijesne priredbe, gastronomske evente, a nije zanemaren ni imperativ održivog turizma kroz priču o 60 zaštićenih područja povezanih s europskom mrežom Natura 2000, koja promiče očuvanje biološke raznolikosti.

Dove Viaggi može se pronaći u svim talijanskim kioscima pa se specijal o Istri, čiju naslovnicu krasi atraktivna fotografija Brijunskog arhipelaga, distribuira na području cijele Italije kao prilog ovomjesečnog izdanja časopisa.

Tiskan je u formatu 16,3 x 22 cm, a sadržaj o Istri predstavljen je na gotovo 200 stranica. Vodič je dostupan i kao digitalno izdanje na DOVE aplikaciji te putem podcasta, u audio verzija na platformi Loquis, koja nudi putopisne priče putem svoje aplikacije.

Ova vrijedna investicija će, vjerujemo, znatno doprinijeti promociji Istre i Hrvatske u Italiji, a dio naklade Turistička zajednica Istarske županije naručila je i za potrebe dodatne promocije na tržištima talijanskog govornog područja.

[18/03/2024] 


Slavljenička Vinistra simbol zajedništva i uspjeha istarskih vinara

National Geographic Traveller o istarskoj glazbi, plesu i povijesti

Rim Tim Tagi Dim: Baby Lasagna osvojio srca s najveće pozornice Europe

Grand prix Zlatna penkala za online reportažu mađarskih novinarki o Istri

Četiri nagrade Simply the Best istarskim projektima

Održana svečana promocija vodiča Flos Olei 2024

Ponuda Istre na sajmu E BIKE DAYS u Münchenu 2024

Istra i Hrvatska partneri Europske rukometne federacije

Novi rekordi na svjetskom natjecanju Svijet malvazija

Prikaži