Top news

Flos Olei 2021: Istra je šestu godinu zaredom prva na svijetu

Prestižni vodič Flos Olei 2021 i ove je godine nagradio 71 istarskih maslinara čije je kvalitetno ekstra djevičansko maslinovo ulje zaslužilo ovu cijenjenu nagradu.

Istru će tako u 2021. godini ponovo krasiti titula najkvalitetnije svjetske regije za ekstra djevičanska maslinova ulja, šesti puta zaredom u pobjedničkom nizu. Posebno je to važno s obzirom da se u publikaciji nalaze ulja iz cijelog svijeta, odnosno iz 54 maslinarske države te su se istarski maslinari našli u društvu 500 najboljih s ukupnim udjelom od čak 14 posto.

U novom izdanju tzv. biblije za ekstra djevičanska maslinova ulja uvršteno je 73 ulja iz Hrvatske od kojih je 71 iz Istre, a dva iz Dalmacije. Veliki broj istarskih maslinara postiglo je bolje rezultate u odnosu na lani, što je dokaz značajnog rada na podizanju kvalitete i primjene najnovijih znanstveno-tehnoloških dostignuća u maslinarstvu.

Čestitamo svim istarskim maslinarima koji svojim radom i konstantnim angažmanom doprinose brendiranju Istre kao svjetske gastronomske destinacije, a posebno ističemo Mate, Ipša i Olea BB koji su drugi puta zaredom dostigli ocjenu 98.

» Opširnije
» www.flosolei.com

 


Istra i Hrvatska partneri Europske rukometne federacije

Nova marketinška kampanja TZ Istre i Mastercarda

Istrien Magazin: Turistički vodič za ljubitelje Istre

Forbes.com:10 Favourite Restaurants Of 2022

Avionom iz Züricha do Pule u zimskom periodu

Vinistra najavila En primeur u Zagrebu 12. veljače

Merian: Ukusni tartufi, najbolja vina i hoteli s karakterom

Valamar Riviera proslavila 70 godina uspješnog poslovanja

Pronađite inspiraciju za zimske vikende u Istri

Prikaži