ISTRA INFO COVID-19 X  

Top news

Flos Olei 2021: Istra je šestu godinu zaredom prva na svijetu

Prestižni vodič Flos Olei 2021 i ove je godine nagradio 71 istarskih maslinara čije je kvalitetno ekstra djevičansko maslinovo ulje zaslužilo ovu cijenjenu nagradu.

Istru će tako u 2021. godini ponovo krasiti titula najkvalitetnije svjetske regije za ekstra djevičanska maslinova ulja, šesti puta zaredom u pobjedničkom nizu. Posebno je to važno s obzirom da se u publikaciji nalaze ulja iz cijelog svijeta, odnosno iz 54 maslinarske države te su se istarski maslinari našli u društvu 500 najboljih s ukupnim udjelom od čak 14 posto.

U novom izdanju tzv. biblije za ekstra djevičanska maslinova ulja uvršteno je 73 ulja iz Hrvatske od kojih je 71 iz Istre, a dva iz Dalmacije. Veliki broj istarskih maslinara postiglo je bolje rezultate u odnosu na lani, što je dokaz značajnog rada na podizanju kvalitete i primjene najnovijih znanstveno-tehnoloških dostignuća u maslinarstvu.

Čestitamo svim istarskim maslinarima koji svojim radom i konstantnim angažmanom doprinose brendiranju Istre kao svjetske gastronomske destinacije, a posebno ističemo Mate, Ipša i Olea BB koji su drugi puta zaredom dostigli ocjenu 98.

» Opširnije
» www.flosolei.com

 


Legends Team Cup: The Gladiator Edition

Ususret finalnoj večeri Legends Team Cupa

Spektakularni finale umaškog ATP turnira

Senzacionalni Alcaraz brani naslov na umaškom ATP-u

Obavezne mjere štednje vode

Glamurozna strana Istre

Plaže iskonskih užitaka

Preporuke za zaštitu od vrućina

Camperlife: Nel blu dipinto di blu

Prikaži