ISTRA INFO COVID-19 X  

Top news

IWC 2020: nove medalje istarskim vinima

O jedinstvenosti i izvrsnosti istarskih vina nije potebno previše govoriti - godinama ih već hvale svjetski stručnjaci, a njihovu kvalitetu iznova potvrđuju nove nagrade i priznanja koje pristižu sa svih strana svijeta.

Na jednom od najstrožih i najpriznatijih međunarodnih vinskih natjecanja, International Wine Challengeu (IWC), istarski vinari ponijeli su više od 50 medalja, a prestižna zlatna medalja pripala je vinariji Monte Rosso za njenu istarsku malvaziju Monte Rosso Malvazija 2019 koja je ocijenjena visokom ocjenom - s čak 95 bodova.

Odličja s prestižnog međunarodnog vinskog izazova koje se održava u Velikoj Brtaniji dodjeljuju se od 1984. godine, a nagrađuje se izvrsnost. Vina nagrađena medaljom degustira najmanje osam sudaca. Kušanje se izvodi naslijepo, bez ikakvih podataka o proizvođaču ili cijenama. Vina su grupirana prema vrsti, regiji, alkoholu i šećeru, osiguravajući da se sva slična ocjenjuju zajedno. Rezultati se objavljuju na mrežnim stranicama IWC-a, a uz ocjenu i pojedinosti o vinu, svako je od njih predstavljeno i fotografijom.

Najcjenjenijim vinima dodjeljuje se posebno priznanje Best in Show, zlatna medalja pripada vinima za osvojenih od 100 do 95 bodova, srebrna medalja se osvaja u rangu od 94 do 90 bodova, potom slijede brončana medalja i preporuka.

Velika je čast stajati iza ovakvih uspjeha; vjerujemo da su naši vinari i više nego ponosni na svoje uspjehe, ostvarene unatoč svim problemima uzrokovanim svjetskom pandemijom, promovirajući vina i Istru u najljepšem svijetlu.  

» Nagrade istarskim vinima
» International Wine Challenge IWC


Stiglo nam je najljepše doba godine

Za najljepši prosinac

Talijanski novinari pripremali istarske delicije

Legends Team Cup: Priceless Epic Experience

Istražite Istru uz smart card VIA ISTRA

Istarska vina briljirala u Decanterovom prilogu

Suradnja Turističkih zajednica Istre i Provincije Jeju

Portugalci oduševljeni istarskim vinima i maslinovim uljima

Paralelni vinski masterclass Istre i Portugala

Prikaži