ISTRA INFO COVID-19 X  

Top news

Petu godinu zaredom Istra je najbolja ekstra djevičanska maslinarska regija svijeta

U novom vodiču Flos Olei među 500 svjetskih uvrštenih maslinara, 77 je iz Istre - čak njih 15 posto.

Turistička zajednica Istarske županije je početkom tjedna sudjelovala na službenoj i svečanoj promociji jedanaestog izdanja najutjecajnijeg svjetskog vodiča za vrhunska ekstra djevičanska maslinova ulja Flos Olei 2020.  

flos olei_

U poznatom rimskom hotelu Excelsior, nakon protokola nagrađivanja svih pobjednika u dvadeset različitih kategorija (20 best), a u kojoj je jednu kategoriju pobijedila i tvtka Olea BB - pobjednik u klasi 'Tvrtka sa srcem', prisustvovalo je više od 300 uzvanika, među kojima velik broj predstavnika nacionalnih i međunarodnih, 40 međunarodnih uvoznika/buyera, Veleposlanik RH u Italiji, g. Jasen Mesić, te Veleposlanik RH pri Svetoj Stolici, gosp Neven Pelicarić.

Naime, Istru u 2020. godini ponovo krasi titula najkvalitetnije ekstra djevičanske maslinarske svjetske regije, peti puta zaredom u pobjedničkom nizu. Posebno je to važno s obzirom da se u publikaciji nalaze ulja iz cijelog svijeta, odnosno iz 53 maslinarske države te su se istarski maslinari našli u društvu 500 najboljih te imaju udio od čak 15 posto. 

Ovakav svjetski uspjeh zasigurno pridonosi brendiranju Istre kao gastronomske destinacije obzirom da je ekstra djevičansko maslinovo ulje kao osnovni prehrambeni proizvod Mediteranske prehrane, cijenjen gotovo svugdje u svijetu zbog svojih svojstava.


Legends Team Cup: The Gladiator Edition

Ususret finalnoj večeri Legends Team Cupa

Spektakularni finale umaškog ATP turnira

Senzacionalni Alcaraz brani naslov na umaškom ATP-u

Obavezne mjere štednje vode

Glamurozna strana Istre

Plaže iskonskih užitaka

Preporuke za zaštitu od vrućina

Camperlife: Nel blu dipinto di blu

Prikaži