ISTRA INFO COVID-19 X  

Top news

Predstavljeno novo izdanje Istra Gourmet 2019-2020

Istra Gourmet
Iz tiska je upravo izašla, po 23. put, publikacija Istra Gourmet, jedan od najtraženijih i najpopularnijih turističkih promotivnih materijala Istre koji izdaje TZ Istarske županije, a sadrži gotovo 500 korisnih adresa na kojima je moguće dogovoriti degustacije najboljih vina, ekstra djevičanskih maslinovih ulja, pršuta, sira, tartufa te svakojakih specijaliteta u uvrštenim restoranima, konobama ili agroturizmima. 

Vodič kroz gourmet ponudu poluotoka donosi detaljne informacije o bogatstvu eno-gastronomske ponude, objedinjene kroz koncepciju jedinstvenog izdanja. Istra Gourmet 2019/ 2020 donosi novosti u predstavljanju sadržaja.
Novosti u vodiču su „Hommage začetnicima istarskog ugostiteljstva“, Ceste Istarskog pršuta, Ceste Istarskog sira, Lov na tartufe i proizvodi na bazi tartufa, a osim toga vodič uključuje Vinske ceste Istre, Ceste maslinovog ulja kao i Istarske medne točke.

Pored pregleda najvažnijih istarskih gastronomskih proizvoda, ovaj gastronomski vodič sadrži iscrpnu i preciznu ljestvicu restorana i konoba.
Ukupno se pet restorana nalazi na ljestvici najboljih, a to su: Damir & Ornella iz Novigrada, Monte iz Rovinja, Pergola iz Zambratije, San Rocco Gourmet iz Brtonigle te Zigante iz Livada. Najbolje konobe u Istri su kao i prošle godine: Alla Beccaccia iz Valbandona, Astarea iz Brtonigle, Batelina iz Banjola te Buščina iz Umaga.

Vodič je oblikovan na hrvatskom, talijanskom, njemačkom i engleskom jeziku, tiskan je u nakladi od 300.000 primjeraka te se može preuzeti na svim info punktovima turističkih zajednica diljem Istre ili preuzeti u pdf formatu www.istra.com

Istra Gourmet na taj način objedinjava nekoliko ključnih projekata s ciljem promocije autohtone istarske kuhinje i vrsnih delicija, putem izbora ponajboljih ugostiteljskih adresa u Istri, projekata u okviru vinskog turizma i turizma maslinova ulja, a dodatni aspekt čini promocija tipičnih lokalnih proizvoda, a ove godine posebno tartufa, pršuta, sira i meda.

» Opširnije


Legends Team Cup: The Gladiator Edition

Ususret finalnoj večeri Legends Team Cupa

Spektakularni finale umaškog ATP turnira

Senzacionalni Alcaraz brani naslov na umaškom ATP-u

Obavezne mjere štednje vode

Glamurozna strana Istre

Plaže iskonskih užitaka

Preporuke za zaštitu od vrućina

Camperlife: Nel blu dipinto di blu

Prikaži