Top news

The Telegraph: 15 Top Foodie Breaks

Istra među najatraktivnijim svjetskim gourmet destinacijama

The Daily Telegraph, britanski dnevni list poznatiji samo kao The Telegraph, objavio je izbor 15 najatraktivnijih putovanja na svijetu namijenjenih gastroljupcima, među kojima je i naš poluotok! 

Hannah Summers, freelance novinarka koja piše o putovanjima, odabrala je za čitatelje Telegrapha poznate i one manje razvikane destinacije, istaknuvši u uvodu da ih vodi na put širom svijeta koji započinje jednom prekrasnom europskom regijom u kojoj se njeguju maslinovo ulje, tartufi i vino, ali da to nije Italija!

Dio posvećen Istri započinje naslovom Move over Tuscany (u doslovnom značenju Pomakni se Toskano) smatrajući da je Istra dostojna da preuzme toskansku titulu! U tekstu se navodi da Istra ima dva restorana ovjenčana Michelinovom zvjezdicom, ali i da je vrhunsko zadovoljstvo pojesti tanjur domaće pašte začinjen bijelim ili crnim tartufom.

Autorica je čitatelje povela u gastronomski obilazak širom svijeta jer smatra da hrana nije tek dobar obrok već da gastronomija ljubiteljima putovanja može pomoći i u otkrivanju povijesti destinacije ili donijeti neka nezaboravna poznanstva - od perspektivnog chefa do nonice čije ćete obiteljske recepte čuvane desetljećima kušati u njenoj maloj toploj kuhinji - te da je ljubav prema hrani nešto što ima posebnu moć da nas zbliži.

„Ovo je još jedno u nizu velikih priznanja za Istru. Stiglo je od eminentne, globalno poznate izdavačke kuće u turizmu i rekao bih u pravo vrijeme, na samom početku još jedne zasigurno izazovne turističke godine. Istra tako na najbolji mogući način nastavlja kontinuitet unapređenja vlastite reputacije. U komunikacijskom smislu timing je odličan - dobiti nominaciju od jedne tako važne medijske kuće za UK tržište od posebne je važnosti. U prva tri mjeseca 2022. godine ovo je već treće priznanje Istri“, izjavio je Denis Ivošević, direktor TZ Istarske županije.

The Telegraph je sinonim za kvalitetu i kredibilitet koji traje već više od 160 godina. Dnevnik The Daily Telegraph izlazi u nakladi od 1.192.000 primjeraka, dok njegovo online izdanje bilježi gotovo 20 milijuna čitatelja.

PR agencija Turističke zajednice Istre na britanskom tržištu Fox Communications zaslužna je za pružanje potrebnih informacija autorici u kreiranju članka.

Tekst 15 world's best holidays for foodies dotupan je na sljedećoj poveznici:
»» www.telegraph.co.uk/travel/food-and-wine-holidays/15-worlds-best-holidays-foodies


»»» Istarska kuhinja
»»» Vinske ceste Istre
»»» Doživite najbolje iz Istre


Pronađite inspiraciju za zimske vikende u Istri

Istra glavni partner na Hrvatskom danu u Amsterdamu

Avionom iz Züricha do Pule u zimskom periodu

Advent u Istri: pregršt smijeha i zabave za velike i male

Pohvale mladim vinarima u novom izdanju Alpe Adria Magazina

U milanskom Mudecu novinarima predstavljena gourmet Istra

Najbolji chefovi vode stručne radionice za profesionalce u Istri

The Times odabrao najbolje jesenske gourmet itinerare

The Times: Best things to do

Prikaži